Raamdecoratie

Onze collectie raamdecoratie is zeer uitgebreid. Bij ons vind je merken als Luxaflex®, BeCe, Multisol en meer. Zoals die stoere houten jaloezieën die je in één van de afleveringen van vtwonen 'weer verliefd op je huis' hebt gezien. Of wat dacht je van: duettes, rol- of vouwgordijnen, lamellen en plissés? Samen vinden wij het perfecte product voor jouw raam of deur. In de gewenste kleur, passend bij jouw woonstijl en wij maken raamdecoratie op maat voor je, zelfs elektrisch bedienbaar.

Waarom raamdecoratie?

Goede vraag, er zijn veel redenen om voor raamdecoratie te kiezen. De meeste mensen noemen ‘geen inkijk’ de belangrijkste reden om een rolgordijn of plisségordijnen te plaatsen. Er spreekt nog veel meer voor raamdecoratie. Wat dacht je van:

 • Woning isoleren
 • Slaapkamer verduisteren
 • Gezellige sfeer creëren
 • Meer privacy
 • Raamdecoratie op maat
 • Meer binnenzonwering
 • Dakraam of draai-kiepraam verduisteren

Raamdecoratie is de oplossing. Zeker het isolerende effect van raamdecoratie is voor veel mensen een steeds belangrijker punt. Niet voor niets hebben we het dan ook over binnenzonwering. Met rolgordijnen of duettes zorg je ervoor dat het zonlicht niet direct door de ramen naar binnen schijnt. Op deze manier heb je de temperatuur in je woonkamer of slaapkamer veel beter onder controle.

En geen zorgen over het monteren; dat doen wij voor je!

Jouw raamdecoratie monteren wij!

Raamdecoratie op maat

Voor ieder raam of deur vindt je bij ons passende duettes, plissés met top down - bottom up functie, horizontale (houten) jaloezieën, lamellen, multishades, eiken houten shutters, rol- en vouwgordijnen. Je kiest samen met onze interieurstylist de kleur raamdecoratie die het beste bij jouw interieur past. Naast raamdecoratie in maar één kleur kan je ook kiezen voor:

 • Trendy dessins
 • Moderne grafische vormen
 • Natuurlijke prints
 • Verschillende materialen en stoffen

Ook de lichtregulering van je raamdecoratie bepaal je zelf, van transparant tot helemaal verduisterende binnenzonwering. Tijd om de raamdecoratie met eigen ogen te zien en voelen? Tot snel in de Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Moet je raamdecoratie laten inmeten en monteren?

Het meten en monteren van je raamdecoratie is precisiewerk. Je wilt jouw vouwgordijnen of plissés zo strak mogelijk hebben hangen. Laat jouw binnenzonwering daarom meten en monteren door onze Aanhuis.nl stoffeerders.

Of je nu je raamdecoratie in de dag of op de dag wilt, dat bepaal je zelf. Bij woonkamer raamdecoratie zoals duettes is het mooi als ze in de dag gemonteerd zijn, dat betekent dat ze tussen het kozijn in zitten. Kies je raamdecoratie voor je slaapkamer zoals jaloezieën dan staat het juist mooi om ze op de dag te monteren, dus op het raamkozijn, horizontale jaloezieën maken dan meer onderdeel uit van je interieur.

Raamdecoratie zonder boren

Omdat we het over de bevestiging hebben hier nog een optie. Je kan voor raamdecoratie zonder boren kiezen, dat is een populaire keuze voor hoge ramen of draai-kiep ramen. Natuurlijk komen we ook de hoogste of kleinste ramen graag inmeten.

Hoe verder na het inmeten?

Als de maten bekend zijn bestellen we je gekozen producten, die we vervolgens speciaal voor jou op maat maken. We plannen een afspraak met je in om je raamdecoratie en eventuele gordijnen te monteren en op te hangen.

Raamdecoratie laten monteren

Los van hoe handig iemand wel of niet is zijn er verschillende redenen om raamdecoratie te laten monteren:

 • Weinig tijd / vakantiedagen over
 • Druk bezig met een hele verbouwing of nieuwbouwproject
 • Gereedschap niet zomaar in huis

Allemaal geen probleem, onze vakmensen zorgen dat je raamdecoratie precies past. Want ze hebben jaren ervaring als het gaat om het stoeien met boormachines, potloodjes, knippen en het korter maken van je raamdecoratie.

Wij nemen alles uit handen. Volledige ontzorging noemen we dat, de leg- en montageservice van Aanhuis.nl voor je binnenzonwering. Benieuwd naar onze gehele collectie? Advies nodig over welke raamdecoratie voor jouw badkamer geschikt is? Of wil je de raamdecoratie met eigen ogen zien en voelen? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt!