Raamdecoratie

Onze collectie raamdecoratie is zeer uitgebreid. Bij ons vind je merken als Luxaflex®, BeCe, Multisol en meer. Zoals die stoere houten jaloezieën die je in één van de afleveringen van vtwonen 'weer verliefd op je huis' hebt gezien. Of wat dacht je van: duettes, rol- of vouwgordijnen, lamellen en plissés? Samen vinden wij het perfecte product voor jouw raam of deur. In de gewenste kleur, passend bij jouw woonstijl en wij maken raamdecoratie op maat voor je, zelfs elektrisch bedienbaar.

Waarom raamdecoratie?

Goede vraag, er zijn veel redenen om voor raamdecoratie te kiezen. De meeste mensen noemen ‘geen inkijk’ de belangrijkste reden om een rolgordijn of plisségordijnen te plaatsen. Er spreekt nog veel meer voor raamdecoratie. Wat dacht je van:

 • Woning isoleren
 • Slaapkamer verduisteren
 • Gezellige sfeer creëren
 • Meer privacy
 • Raamdecoratie op maat
 • Meer binnenzonwering
 • Dakraam of draai-kiepraam verduisteren

Raamdecoratie is de oplossing. Zeker het isolerende effect van raamdecoratie is voor veel mensen een steeds belangrijker punt. Niet voor niets hebben we het dan ook over binnenzonwering. Met rolgordijnen of duettes zorg je ervoor dat het zonlicht niet direct door de ramen naar binnen schijnt. Op deze manier heb je de temperatuur in je woonkamer of slaapkamer veel beter onder controle.

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Raamdecoratie op maat

Voor ieder raam of deur vindt je bij ons passende duettes, plissés met top down - bottom up functie, horizontale (houten) jaloezieën, lamellen, multishades, eiken houten shutters, rol- en vouwgordijnen. Je kiest samen met onze interieurstylist de kleur raamdecoratie die het beste bij jouw interieur past. Naast raamdecoratie in maar één kleur kan je ook kiezen voor:

 • Trendy dessins
 • Moderne grafische vormen
 • Natuurlijke prints
 • Verschillende materialen en stoffen

Ook de lichtregulering van je raamdecoratie bepaal je zelf, van transparant tot helemaal verduisterende binnenzonwering. Tijd om de raamdecoratie met eigen ogen te zien en voelen? Tot snel in de Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt!

Ron
Geschreven door Ron
Geschreven door
Ron

Een vleugje stijl voor je ramen? Ik ben Ron, jouw raamdecoratie-expert!

Lees meer over Ron

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
 • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
 • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen

Moet je raamdecoratie laten inmeten en monteren?

Het meten en monteren van je raamdecoratie is precisiewerk. Je wilt jouw vouwgordijnen of plissés zo strak mogelijk hebben hangen. Laat jouw binnenzonwering daarom meten en monteren door onze Aanhuis.nl stoffeerders.

Of je nu je raamdecoratie in de dag of op de dag wilt, dat bepaal je zelf. Bij woonkamer raamdecoratie zoals duettes is het mooi als ze in de dag gemonteerd zijn, dat betekent dat ze tussen het kozijn in zitten. Kies je raamdecoratie voor je slaapkamer zoals jaloezieën dan staat het juist mooi om ze op de dag te monteren, dus op het raamkozijn, horizontale jaloezieën maken dan meer onderdeel uit van je interieur.

Raamdecoratie zonder boren

Omdat we het over de bevestiging hebben hier nog een optie. Je kan voor raamdecoratie zonder boren kiezen, dat is een populaire keuze voor hoge ramen of draai-kiep ramen. Natuurlijk komen we ook de hoogste of kleinste ramen graag inmeten.

Hoe verder na het inmeten?

Als de maten bekend zijn bestellen we je gekozen producten, die we vervolgens speciaal voor jou op maat maken. We plannen een afspraak met je in om je raamdecoratie en eventuele gordijnen te monteren en op te hangen.

Raamdecoratie laten monteren

Los van hoe handig iemand wel of niet is zijn er verschillende redenen om raamdecoratie te laten monteren:

 • Weinig tijd / vakantiedagen over
 • Druk bezig met een hele verbouwing of nieuwbouwproject
 • Gereedschap niet zomaar in huis

Allemaal geen probleem, onze vakmensen zorgen dat je raamdecoratie precies past. Want ze hebben jaren ervaring als het gaat om het stoeien met boormachines, potloodjes, knippen en het korter maken van je raamdecoratie.

Wij nemen alles uit handen. Volledige ontzorging noemen we dat, de leg- en montageservice van Aanhuis.nl voor je binnenzonwering. Benieuwd naar onze gehele collectie? Advies nodig over welke raamdecoratie voor jouw badkamer geschikt is? Of wil je de raamdecoratie met eigen ogen zien en voelen? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt!