Inbetweens

Inbetweens zijn gordijnen die semi-transparant zijn. In vergelijking met overgordijnen - of verduisterende gordijnen - is de stof van inbetweens dunner. Het voordeel van de half transparantere inbetweens is dat je van meer daglicht in je kamer profiteert. Daarnaast zorgen de gordijnen voor genoeg privacy, terwijl je nog wel naar buiten kunt kijken!

Voordelen van inbetweens

Naast het feit dat ze je tegen felle zonnestralen beschermen bieden inbetweens nog veel meer. Omdat men van buiten niet ongehinderd je woonkamer in kan kijken, geniet je volop van je privacy in huis. Je hebt wel zicht op wat er buiten allemaal gebeurt. De lichte gordijnstof van inbetweens maakt je kamer trouwens niet donker. Hierdoor hoef je tijdens dagen met grijs weer niet meteen alle lampen aan te doen.

Duurzame inbetweens

Dat inbetweens meer daglicht naar binnen laten dan overgordijnen is al een voordeel. Want stel dat het in een kamer donkerder is door verduisterende gordijnen, dan doe je in de wintermaanden eerder het licht aan. Dat hoeft met inbetweens niet, omdat het lekker licht blijft. Hierdoor bespaar je op energiekosten!

En je bespaart zelfs twee keer, want het warmteverlies via ramen is minder. Andersom blijft de hitte in de zomer buiten omdat jouw inbetweens het felle licht filteren, weer een duurzaam pluspunt. Hiervoor maakt het trouwens niet uit of het inbetweens zijn; met elke raamdecoratie heb je meer grip op de temperatuurschommelingen in je woning en ben je duurzaam bezig.

Welke inbetweens kies jij?

Net als gordijnen kan je inbetweens op verschillende manieren (laten) plooien. Bovendien creëer je met de fijne stoffen van dit type gordijn een prachtige sfeer in elke kamer. Inbetweens zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. Stem jouw keuze helemaal af op je interieur en jouw woonstijl.

Laat inbetweens op maat maken

En natuurlijk zijn inbetweens op maat leverbaar. Wil je zeker weten dat je inbetweens straks precies de goede lengte hebben en mooi strak hangen? Laat onze stoffeerder dan het meten en ophangen voor je doen. Bespreek de mogelijkheden hiervoor tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan. Zijn er nog meer duurzame aspecten van inbetweens?

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Bekijk alle veelgestelde vragen

Inbetweens van bekende merken

Van jouw raamdecoratie wil je jaren plezier hebben want overgordijnen, vitrages of inbetweens tellen net als meubelen en apparatuur tot de basis van je interieur. Daarom kies je voor kwaliteit. Aanhuis.nl biedt een brede collectie hoogkwalitatieve merken inbetweens, waaronder Eijffinger, A House of Happiness, Inside, Artelux, Loft 79 en Your Edition.

Wij maken je de keuze graag makkelijker

Heb je nog net dat kleine stukje ondersteuning nodig om een definitieve keuze te maken? Worden het inbetweens of toch liever de combinatie van overgordijnen en vitrages? Neem contact op met ons of kom naar de winkel bij jou in de buurt voor ideeën, tips en goed advies. Wij helpen je graag, zodat jij straks jaren kan genieten van jouw prachtige raamdecoratie.