Rolluiken

Rolluiken maken je huis volledig donker. Zo hebben zij naast een zonwerend effect, ook effect op je nachtrust. In een donkere slaapkamer slaap je nu eenmaal beter. Daarbij geven rolluiken je ook een gevoel van veiligheid. Doordat zij volledig om het raam zitten is het voor inbrekers bijna onmogelijk om je huis binnen te komen.

Rolluiken op maat

Rolluiken kunnen op diverse plaatsen worden toegepast. Niet alleen voor ramen, ook voor voor- en achterdeuren, garages etc.

Rolluiken zijn naar eigen wens aan te passen in vele kleuren, bijvoorbeeld in de kleur van jouw kozijnen. Waar ga jij voor? Heb je lichte kozijnen en wil je lichte rolluiken of breng je liever contrast aan en ga je voor een donkere kleur? Bij Aanhuis.nl kan het allemaal!

Ook qua bediening zijn er diverse opties mogelijk. Want naast handmatige bediening kan je je rolluiken ook volautomatische laten sluiten en openen.

Voordelen rolluiken

Het hebben van rolluiken geeft vele voordelen:

  • het houdt de temperatuur binnen constant
  • rolluiken hebben een isolerende werking
  • veilig tegen inbraak
  • verduisterd jouw hele kamer
  • rolluiken zijn tegenwoordig ook elektrisch bedienbaar

Elektrische rolluiken

We hebben het hierboven al wel benoemt; rolluiken zijn tegenwoordig ook elektrisch bedienbaar te verkrijgen. Dit maakt het bedienen van jouw rolluiken nog een stuk eenvoudiger.

De elektrische bediening kan via een afstandsbediening of volautomatisch, waarbij op vaste tijden de luiken sluiten en openen. Ga jij voor een makkelijke afstandsbediening of wil je graag jouw rolluiken connecten met een speciale app? Dit is heel handig wanneer je van je huis een Smart Home wilt te maken. Je kan de rolluiken dan zelfs zo instellen dat ze sluiten als de zon gaat schijnen. Dat wil jij toch ook?

Wil je het eerst eens rustig bekijken en heb je vragen? Dat kunnen we ons voorstellen. Maak eenvoudig een afspraak en we vertellen je alles!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt rolluiken zelf plaatsen, maar het vergt bouwkundige vaardigheden. Het correct installeren, positioneren en afstellen is essentieel. Voor wie dit lastig vindt, bieden de experts van Aanhuis.nl hulp. Zij ontzorgen het hele proces, van advies tot installatie. Ze meten nauwkeurig, leveren kwalitatieve materialen en zorgen voor professionele plaatsing. Het inschakelen van deze vakmensen garandeert een probleemloze installatie, bespaart tijd en verzekert goed functionerende rolluiken.


Beiden weren de zon perfect en lopen strak langs je raam waarbij een rolluik het raam compleet afsluit. Wil je nog naar buiten kunnen kijken, kies dan een screen. Ga je dus direct voor veiligheid, kies dan een rolluik. Wil je ze eerst eens bekijken? Kom dan naar de winkel!

De kosten van buitenzonwering rolluiken, inclusief montage, hangen af van verschillende variabelen. Het type materiaal speelt hierbij een cruciale rol. Daarnaast hebben de afmetingen van het rolluik invloed op de kosten, waarbij grotere rolluiken vaak hogere prijzen met zich meebrengen. De keuze tussen handmatige en elektrische bediening heeft ook invloed op de prijs, waarbij handmatige bediening doorgaans voordeliger is. De kwaliteit van het rolluik en het merk spelen eveneens een rol; gerenommeerde merken met hoogwaardige materialen kunnen duurder zijn. Montagekosten variëren afhankelijk van het installatiebedrijf en de complexiteit van de installatie. Overwegingen zoals extra functies, beveiligingsopties en speciale kleuren kunnen de totaalprijs verder beïnvloeden.

Wil jij graag een inzicht krijgen in wat jouw rolluiken exact gaan kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of kom langs in één van onze winkels.


Bekijk alle veelgestelde vragen