Veel gestelde vraag; raamdecoratie voor een kiepraam, kan dat?

Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen. Voor draairamen zijn verschillende oplossingen mogelijk zoals rolgordijnen, plissés, houten- en aluminium jaloezieën

Welke raamdecoratie past bij een kiepraam?

Niet alleen voor op de slaapkamers zijn (verduisterende) rolgordijnen geschikt, zeker ook voor de woonkamer of keuken. Met deze raamdecoratie voor draai- en kiepramen zorg je voor een ultieme manier van zonwering én het heeft (met sommige) stoffen een zeer isolerende werking. Je kan kiezen in verschillende gradaties van lichttransparanties, en zelfs je raam nog open en dicht doen. Rolgordijnen met spandraden om deze ook onderaan vast te zetten kunnen goed gebruikt worden voor draai- en kiepramen. Door de spandraden blijft het rolgordijn op z'n plek bij een kiep- en draairaam.

Ontdek onze raamdecoratie

Plissés voor een draai- en kiepraam?

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Een plisségordijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en dessins voor draai- en kiepramen. Ook zijn ze in verschillende formaten, vormen en gradaties van transparanties te verkrijgen. Of je nu een lichtdoorlatende stof wilt, of juist een verduisterende.


Houten en aluminium jaloezieën geshikt voor draai- en kiepraam

Horizontale jaloezieën, ook wel de welbekende 'Luxaflex®', zijn tijdloos. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele kleuren, meerdere varianten en ze zijn toepasbaar op draai- en kiepramen. Houten of aluminium jaloezieën met 25mm lamellen zijn het meest geschikt voor draai- en kiepramen. Hoe groter het kiep- draairaam, hoe breder vaak de lamel is. Met deze jaloezieën kan je met het licht spelen door de jaloezie te kantelen. Ook geven ze je voldoende privacy, je kan ze namelijk volledig sluiten. Bediening gaat met een koord of een ketting.Al bekend met een klemsteun?

Er is keuze de raamdecoratie voor een draai-kiepraam te bevestigen met een klemsteun waardoor het makkelijk te monteren is en hoeft je niet te boren. Ook is er keuze voor een spandraad zijgeleiding. Hierdoor blijft de raamdecoratie ook in kiepstand netjes recht hangen en gaat niet klapperen. Tevens hangt het mooi strak tegen het raam.

Kom langs in een winkel bij jou in de buurt om alle mogelijkheden te testen, voelen en beleven, zodat goed voorbereid bent op jouw gewenste raamdecoratie voor kiepramen.

Bezoek onze winkel


Heb jij een kiepraam en kun jij nergens geschikte raamdecoratie vinden? Dan ben je bij Aanhuis.nl op het juiste adres!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief