Eiken houten shutters

Shutters van eiken hout zijn ontzettend stijlvol en populair! Ze zijn sterk, duurzaam en regelen niet alleen zicht naar buiten, maar ook de hoeveelheid licht en lucht die naar binnen komt. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen, hierdoor zijn ze gemakkelijk aan te passen aan de stijl van jouw woning.

Wat zijn eiken houten shutters voor de ramen?

Eiken houten shutters zijn horizontale lamellen die aan de binnenkant van het raam worden bevestigd. Door middel van shutters bepaal jij zelf de lucht en lichtinval. Shutters zijn zonwerend, beschermen tegen de wind en beperken de inkijk in jouw woning. En ze zijn geschikt voor elk raam. Ze worden namelijk op maat gemaakt! En wist je ook al dat eiken houten shutters in de badkamer gewoon mogelijk zijn? Zolang ze maar vochtwerend zijn!

Wat is eikenhout?

Eikenhout is natuurlijk afkomstig van de Eik. De bomen worden vaak gekweekt voor hun hout, omdat het duurzaam is. Het is één van de meest gebruikte soorten hout voor interieur- en meubelontwerp, bouw en parketvloeren. Eiken hout heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, variërend van licht tot donker. Eiken hout staat ook bekend om zijn sterkte en stijfheid, en wordt beschouwd als een duurzaam materiaal voor de lange termijn.

De voor- en nadelen van eiken houten shutters

Eiken houten shutters voor binnen hebben voor- en nadelen. De voordelen:

  • Een duurzame keuze, ze zijn gemaakt van sterke en duurzame materialen, waardoor jarenlang plezier gegarandeerd is
  • Eiken houten shutters zijn aantrekkelijk en kunnen de uitstraling van jouw interieur binnen een handomdraai sfeervoller maken
  • Shutters regelen door middel van licht en lucht het binnenklimaat

Daarentegen hebben eiken houten shutters ook een aantal nadelen die je moet overwegen:

  • Eiken houten shutters zijn vaak duurder dan andere materialen
  • Eiken houten shutters zijn gebaat bij onderhoud

Het verschil tussen shutters en houten jaloezieën

Shutters en houten jaloezieën zijn beide prachtige raambekleding, maar er zijn een aantal verschillen die je moet weten. Shutters hebben horizontale lamellen die geopend en gesloten kunnen worden, terwijl houten jaloezieën ook verkrijgbaar zijn in verticale lamellen, die versteld kunnen worden door middel van een koord of een hendel. Daarnaast bieden shutters een grotere mate van privacy dan houten jaloezieën. Shutters blokkeren het zicht naar buiten en regelen het licht. Houten jaloezieën stellen jou in staat om meer licht en uitzicht naar buiten te hebben, maar bieden minder privacy.


Eikenhouten shutters in het wit, wauw! Shutters zijn verkrijgbaar in nog veel meer kleuren, waardoor er altijd shutters zijn die in jouw interieur passen!

i

Verhoog de waarde van jouw huis met eikenhouten shutters, want zeg nu eerlijk... Ze stralen toch gewoon pure luxe uit!

i

Bepaal zelf de lichtinval in jouw woning met de prachtige eikenhouten shutters van Aanhuis.be!

i

  • Duurzaam
  • Sfeervol
  • Privacy

i
Kom langs in de winkel om onze shutters te bekijken!
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Shutters kunnen helemaal dicht. Omdat shutters bestaan uit lamellen, verduisteren ze goed, ze sluiten het licht niet geheel buiten. Wil je een ruimte compleet verduisteren dan kan je ook voor verduisterende gordijnen kiezen. Shutters geven een heel sfeervol en speelse uitstraling aan je huis.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Zo maak jij je eiken houten shutters schoon

Het schoonmaken van houten eiken shutters is gemakkelijker dan het lijkt. Gebruik een plumeau of duster om het stof te verwijderen, pak een vochtig doekje met een beetje milde zeep of houtreiniger en wrijf ze zachtjes schoon. Laat ze opdrogen en voilá, je eiken houten shutters zijn weer schoon. Let wel op dat je ze bij opdrogen niet teveel blootstelt aan licht of teveel warmte. Ze kunnen dan beschadigen. Simpel toch? Succes!