Luxaflex® van hout

Houten Luxaflex®, oftewel houten jaloezieën van het merk Luxaflex®, zijn kantelbare lamellen waar je de lichtinval in huis mee kunt reguleren. Bij Aanhuis.nl maken we deze voor jou op maat. Lees hier over de mogelijkheden.

Duurzame en stijlvolle Luxaflex®

Houten Luxaflex® worden steeds populairder in de woninginrichting, en dat is niet zomaar. Ze zijn namelijk niet alleen mooi, maar ook heel praktisch, duurzaam en de echte smaakmaker in je interieur. Luxaflex® jaloezieën zijn gemaakt van hout dat FSC®-gecertificeerd is. Hout geeft een hele andere sfeer als bijvoorbeeld aluminium lamellen, het creëert een luxe uitstraling, laat je inspireren..

Daarnaast hebben ze ook een isolerende functie, met houten Luxaflex® op maat houd je namelijk de warmte 's zomers buiten en in de winter binnen. Ook dragen houten Luxaflex® bij aan de akoestiek in huis. Dit komt door de dempende werking van het hout. Dat effect is wel zo fijn bij harde geluiden, bijvoorbeeld wanneer je aan een drukke weg woont.


Maak een afspraak

Houten Luxaflex® op maat

Er zijn ontzettend veel toepassingen waarvoor je houten Luxaflex® aanschaft. Vaak wordt Luxaflex® raamdecoratie op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit bij de afmetingen van jouw raam.

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, breedtes van de lamellen, het soort hout en natuurlijk de totale afmeting. Je hebt ook kant en klare houten lamellen, maar dit staat vaak minder mooi dan maatwerk. Dit komt omdat de kant en klaren afmetingen vaak niet de juiste afmetingen hebben voor jouw raam. Welke Luxaflex® raamdecoratie past bij jouw woonstijl?


Ontdek Luxaflex®

Extra opties voor houten Luxaflex®

Houten Luxaflex® zijn horizontale lamellen die worden verbonden met een ladderband. Je kunt daarbij ook kiezen voor een brede of smalle band, het gaat erom wat jij het mooiste vindt! Ook de dikte van het hout, het soort hout en de afwerking worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Over het algemeen worden houten Luxaflex® gemaakt met een koord aan de zijkant waarmee je de stand van de lamellen kunt bedienen. Als je ze op maat laat maken, kun je ook kiezen voor een SmartCord® of elektrische bediening.

Luxaflex® is eigenlijk de merknaam van een bedrijf dat jaloezieën maakt. Ondertussen is deze merknaam zo ingeburgerd, dat deze eigenlijk als synoniem wordt gebruikt voor jaloezieën. Van oudsher maakte Luxaflex® zelfs bijna alleen maar aluminium jaloezieën. Tegenwoordig is er veel meer vraag naar houten raamdecoratie en ook daar heeft Luxaflex® genoeg aan.


Kom naar de winkel

Waarom jij zou kiezen voor houten Luxaflex®? Ze zijn duurzaam en stijlvol!

i

Geef jouw woonruimte body met houten Luxaflex® raamdecoratie!

i

Houten Luxaflex® raamdecoratie zorgen voor een natuurlijke lichtinval; fantastisch!

i

Woon jij aan een drukke weg? Houten Luxaflex® dempen geluid van buiten en verbeteren de akoestiek in huis!

i
Ontdek houten Luxaflex® in de winkel!
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Zo hou jij jouw houten Luxaflex® jaloezieën schoon!

Hoewel houten jaloezieën ontzettend mooi staan in je interieur, zijn het wel echte stofvangers. Met name bij zwarte houten jaloezieën zie je snel het stof liggen. Maar hoe kun je dit nu het beste schoon houden? Wij geven je tips:

  • Voor een intensievere schoonmaak kun je de lamellen het beste stuk voor stuk schoonmaken. Dit kun je doen door een sopje te maken met allesreiniger en met een licht vochtige doek langs iedere lamel te gaan. Het is een tijdrovend werkje, maar je krijgt wel een mooi en schoon resultaat. Het is wel belangrijk dat de Luxaflex® goed wordt gedroogd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oud laken of oude handdoeken. Als de Luxaflex® vochtig blijft, kan er op lange termijn schimmel of verkleuring ontstaan.
  • Voor een snelle schoonmaak kun je het beste de Luxaflex® dicht draaien en er een plumeau langs halen. Op deze manier kun je het laagje stof eraf vegen.

Wil je meer weten houten Luxaflex®? Kom dan eens langs in de winkel. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Houten Luxaflex®, samengesteld op jouw persoonlijke wensen

Als je houten jaloezieën op maat wilt laten maken, wil je natuurlijk wel dat ze een lange levensduur hebben. Wij gebruiken daarom producten van hoge kwaliteit. Onze collectie houten jaloezieën van Luxaflex® bestaan uit hardhout en modern imitatiehout. Je kunt daarnaast kiezen of je liever een matte of glanzende afwerking wilt. Ook de kleur wordt afgestemd op jouw wensen.

Luxaflex® jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, de passende breedte hangt af van het formaat raamdecoratie dat je nodig hebt. Bij een klein raam is het mooier om een smallere lamelbreedte aan te houden, terwijl het bij een groter raam juist mooi is om een brede lamel te kiezen. De keuze is helemaal aan jou!