Jaloezieën

Horizontale jaloezieën bieden functioneel comfort met veel privacy. Je houdt een vrij zicht naar buiten, maar er is weinig tot geen inkijk. Door de stand van de jaloezieën te veranderen, kan je zelf kiezen hoeveel licht je binnen wil laten. Wij hebben een ruime keuze in dessins en breedtes. Hierdoor is er voor elk interieur een passende jaloezie te vinden, geheel op maat gemaakt. Ook is het mogelijk om jaloezieën te monteren in schuine ramen.

Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Met geen enkele raamdecoratie variant kan je zo mooi met het licht spelen als met horizontale jaloezieën. De lamellen van je jaloezieën kan je zo kantelen dat je precies kan bepalen hoeveel lichtinval je in kamer laat 'vallen'. Horizontale jaloezieën heb je in verschillende varianten:

 • Aluminium jaloezieën
 • Kunststof jaloezieën
 • Houten jaloezieën

Met de aluminium of kunststof varianten heb je meer keuze in kleuren. Met de houten versie breng je door de natuurlijke uitstraling meer warmte in huis. Houten jaloezieën passen goed bij de Scandinavische woonstijl en ze zijn bovendien perfect te combineren met gordijnen.

Blog; zo combineer je jaloezieën met gordijnen

Aluminium jaloezieën

Horizontale aluminium jaloezieën, ook de welbekende Luxaflex®, zijn tijdloos. Dit product is al sinds decennia op de markt en volledig doorontwikkeld. Zo kan je dankzij de Luxaflex® PowerView® jouw jaloezieën tegenwoordig via de app op jouw mobieltje besturen. Of je kunt zelfs tegen je jaloezieën praten, spraakbediening behoort namelijk ook tot de opties.

Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele kleuren. En wat is er nog meer mogelijk?

 • Lamellen in verschillende afmetingen
 • Jaloezieën op maat
 • Verschillende opties voor het kantelen
 • Volop privacy wanneer volledig gesloten

Via een koord of een ketting bedien je de standaard jaloezieën. Aanhuis.nl heeft horizontale jaloezieën van onder andere de merken Luxaflex®, BeCe en de Aanhuis-collectie. De elektrische bediening is een erg comfortabele aanvulling van Luxaflex®. Wil je deze graag testen? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt en wij laten je graag verschillende voorbeelden zien.

Blog; Musthave, elektrische raamdecoratie

Houten jaloezieën of blinds

Houten jaloezieën worden ook wel blinds genoemd. Omdat hout een natuurlijk product is, hebben deze jaloezieën een warme uitstraling. Door het hout zijn ze exclusief en hebben ze wel iets weg van de populaire en luxueuze shutters.

Welke opties kies jij?

Ook bij houten jaloezieën kan je kiezen uit vele opties:

 • Diverse lamel breedtes
 • Verschillende kleuren
 • Glanzende en matte versies
 • Diverse uitvoeringen zoals de ladderband

Wij hebben houten jaloezieën van de merken Luxaflex®, BeCe, Inside, Blend en de Aanhuis collectie in ons assortiment. Ook de houten jaloezieën kan je dankzij de Luxaflex PowerView® met je smartphone, tablet of per spraakopdracht besturen. Dan kan jij lekker op de bank blijven liggen wanneer je de jaloezieën dicht doet voor een gezellige filmavond.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ramen en deuren? Wij adviseren je graag en komen de jaloezieën ook voor je meten en monteren. Kom naar de winkel of plan direct jouw afspraak voor een oriënterend adviesgesprek over jaloezieën.

Meer over slimme raamdecoratie
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën hebben verstelbare lamellen met een koord. Zo kan je ze laten kantelen en met een trekkoord kan je ze omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn binnenlijken, die vast voor je raam zitten. Hierbij kan je wel de lamellen verstellen, vaak doormiddel van een stok. Ook kan je door het luik te openen volledige lichtinval in huis krijgen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer over jaloezieën

Wat is een ladderband?

Een ladderband is een stoffen strook die de lamellen bij elkaar houdt. Deze kan smal of breed zijn, aangepast aan de grootte van de lamellen. Ook kan je met deze ladderbanden je houten jaloezieën een persoonlijk tintje geven. Kies je bijvoorbeeld zwarte jaloezieën en een witte ladderband dan creëer je jouw individuele raamdecoratie, passend bij je woonstijl.

Zijn houten jaloezieën milieuvriendelijk?

Houten jaloezieën zijn van speciaal hout gemaakt. FSC-gecertificeerd betekent dat het hout afkomstig is van duurzame houtkap. Het hout is licht van gewicht en bestand tegen verschillende temperaturen. Zodoende trekken de jaloezieën niet krom. Dit is een belangrijk punt om ervoor te zorgen dat de jaloezieën perfect passen.

Bediening: koord, Literise® of elektrisch?

Horizontale jaloezieën kan je op verschillende manieren bedienen. Meest voorkomende is de bediening met een koord en tuimelstang. Het koord is om de jaloezie naar boven en beneden te trekken en te halen. De tuimelstang is om de lamellen te kantelen. Al zie je de tuimelstang ook steeds vaker als een koord. Alle koorden zijn zo gemaakt dat ze kindvriendelijk zijn en kinderen er niet in verstrikt in raken.

Naast deze manier van bedienen heeft Luxaflex® nog twee andere manieren ontwikkeld. Zo bestaat er Literise® bediening, waarmee je de jaloezie aan de onderkant met een ‘lipje’ omhoog duwt of omlaag trekt. Ook hebben zij de PowerView® op de markt gebracht, waar je je horizontale jaloezieën op afstand kunt bedienen.

Jaloezieën voor schuin raam

Ieder raam is anders. Wil je horizontale jaloezieën voor bijvoorbeeld je schuine dakraam, dan is dat mogelijk. Laat je ramen opmeten door onze vakmensen en zij zorgen ervoor dat je horizontale jaloezieën exact passen. Voor je dakraam zorgt de speciale zijgeleiding ervoor dat de lamellen netjes op hun plaats blijven. Naast een dakraam is het ook mogelijk voor ronde of trapeziumvormige ramen een horizontale jaloezieën te bevestigen. Uiteraard is het opmeten en installeren hiervan nauwkeurig werk.

Extra opties lamellen

Naast de standaard afmetingen van de lamellen (15, 25, 35, 50 en 70 mm breedte), zijn er nog meerdere opties als het gaat om je horizontale jaloezieën. Je hebt de optie Megaview, daarmee creëer je extra doorzicht, waardoor er meer licht doorheen kan. En je hebt de Variozone jaloezieën, waarbij je de onderste helft kan sluiten, terwijl de bovenste helft open staat en het licht doorlaat. Zo heb je geen directe inkijk naar binnen of schittering op het beeldscherm en toch heb je voldoende licht in huis.