Plisségordijnen

Plissés zijn gemaakt van een gevouwen stof die bij het bedienen in elkaar wordt gevoegd of juist wordt uitgetrokken. Ze zijn naast deze handige functionaliteit zeker decoratief en geschikt voor verschillende raamvormen. Verkrijgbaar in vele kleuren, speciaal voor jou op maat gemaakt!

Welke plissés passen bij jouw ramen?

Voordat je voor plisségordijnen kiest, is het praktisch om je af te vragen of je voor plissés of voor duettes moet kiezen. Duettes lijken erg op plisségordijnen, dus het verschil tussen die twee is vaak niet direct duidelijk. Plissés zijn enkelvoudig en duettes zijn dubbelgevouwen. Dit betekent dat er bij duettes een holle ruimte zit, de honingraat structuur.

Wat is een plisségordijn?

Een plissé bestaat uit een decoratieve enkele gevouwen stof die je als een harmonica uit elkaar kunt trekken. Plissés zijn sinds decennia één van de meest populaire soorten raamdecoratie. Want ze zien er niet alleen fraai uit, plissé gordijnen bieden jou ook veel voordelen.

Plisségordijnen op maat

Plissés bij Aanhuis.nl zijn volledig op maat gemaakt. Wij komen vrijblijvend bij jou thuis om de maten op te meten en ze ook ophangen wanneer je dat graag wilt. Aanhuis.nl heeft plissés van o.a. de merken Luxaflex®, Inside Blinds, BeCe en onze Aanhuis-collectie.

Benieuwd wat plissés kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat zijn de voordelen van plissés?

Een plisségordijn is niet alleen functioneel en duurzaam. Je kan uit verschillende opties kiezen. Op deze manier zijn er altijd plissés te koop die perfect bij jouw woonstijl passen. Hier zie je alle voordelen van plisségordijnen op een rij:

Of je nu een licht doorlatende stof wilt, of juist verduisterende plissés, hangt in eerste instantie ervan af of je raamdecoratie voor je woonkamer of slaapkamer wenst. Daarnaast heeft verduisterende raamdecoratie ook een isolerend effect; nog een voordeel!

Wij adviseren je graag verder over de perfecte mogelijkheden voor jouw raamdecoratie!

Plissés elektrisch bedienen

Naast een enorme keuze uit verschillende kleuren, dessins en afmetingen kan je er zelfs voor kiezen om jouw plissés op afstand te bedienen; met de Luxaflex® PowerView® Automation. Via een app op je smartphone of tablet kan je jouw raamdecoratie bedienen en blijf je lekker op de bank zitten.

Kies de mooiste plooi

Plissés zijn verkrijgbaar in verschillende plooibreedtes: van een fijne subtiele plooi (20 mm) tot een stoere brede plooi (32 mm). Graag helpen wij jou bij het kiezen van je ideale plisségordijnen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ramen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend adviesgesprek en kom langs in de winkel.

Wil je geen gaten in je kozijn?

Plissés zijn ook geschikt voor draai-kiepramen. En er zijn plisségordijnen die je op het kozijn kan plaatsen zonder te boren. Zo blijft je kozijn onaangetast, dankzij een magnetisch frame. Je kan het systeem zelfs makkelijk verwijderen wanneer je de ramen wilt wassen, hoe handig is dat?! Wil je de functies van plissés zien en testen? Kom dan gezellig bij ons langs in de winkel!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluten terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen