Luxaflex® schoonmaken

Je hebt thuis prachtige Duette® Shades, rolgordijnen, plissés of jaloezieën van Luxaflex®. Net als bij je vloer of gordijnen is het belangrijk om ook je raamdecoratie schoon te maken. Stof en vuil komen vanzelf op je rolgordijnen of lamellen terecht. Maar een stoffige of onverzorgde woning is niet fijn, dus tijd om alles goed te reinigen.

Schoonmaaktips voor jouw Luxaflex®

Schoonmaken is voor niemand een leuke klus. Daarom hebben wij tips om je Luxaflex® snel én goed schoon te maken. Van Luxaflex® Plissé shades tot zwarte Luxaflex® jaloezieën of verduisterende Luxaflex® raamdecoratie.

Hoe verwijder je stof van je Luxaflex®?

Tegenwoordig heeft veel raamdecoratie van Luxaflex® DustBlock®, dit houdt stof, vuil en vlekken tegen. Hierdoor wordt het schoonmaken ook weer een stuk makkelijker.

Een stoflaag kun je makkelijk verwijderen met je stofzuiger. Het is hiervoor belangrijk, dat je de stofzuiger op de laagste stand zet voordat je begint. Gebruik een zachte, wat kleinere borstel om het stof van je Luxaflex® raamdecoratie af te zuigen.

Ken je de Duette® Shades van Luxaflex® al?

Hoe verwijder je spetters en vlekken van je Luxaflex®?

Als je vervuiling op je raamdecoratie hebt zitten kun je deze met een vochtige, schone doek verwijderen. Gebruik hiervoor een schone doek of een spons die zacht is, geen spons met een ruw oppervlak. Een washandje is ook geschikt als je dat prettiger vindt.

Maak een sopje van lauwwarm water en voeg er een scheutje schoonmaakazijn, biotex of soda aan toe. Hiermee is licht vuil of vet gemakkelijk te verwijderen.

Hoe maak je houten Luxaflex® schoon?

Hout is een ander materiaal en vraagt om een andere aanpak. De tips op deze pagina gelden dan ook niet voor hout. Koop voor het schoonmaken van je houten lamellen een speciale jaloezieën reiniger of Swiffer Duster.

Houten jaloezieën kun je met twee washandjes schoonmaken om de lamel van twee kanten tegelijk te reinigen. Tegenwoordig zijn er ook speciale stoffers die je kan gebruiken bij het afstoffen van houten jaloezieën.

Kun je Luxaflex® in bad schoonmaken?

Dit hangt ervan af of je de Luxaflex® raamdecoratie makkelijk los kan maken. Onderdelen als de rolbuis, de onderlat en de bovenbak kunnen beter niet nat worden. Wanneer deze onderdelen toch nat worden of niet goed drogen heb je kans dat ze gaan roesten.

Je kan je Luxaflex® raambekleding prima in bad schoonmaken. Maak een sopje met lauwwarm water en voeg daarbij een niet synthetisch wasmiddel toe. Daarna laat je de raambekleding een halfuur weken. Verwijder vervolgens alle resten van de schoonmaakmiddelen door je raambekleding met water goed af te spoelen.

Maak alles goed droog. Gebruik hiervoor een droog washandje of een theedoek. Daarna rol je de raamdecoratie naar beneden en laat je ze goed luchtdrogen. Wil je de Luxaflex® raamdecoratie bekijken? Dat kan; kom naar de winkel!

Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoe Luxaflex® in de keuken schoonmaken?

De keuken is de plek waar de meeste vervuiling ontstaat. Of beter gezegd een andere vervuiling: vet. Vetvlekken op houten jaloezieën of Luxaflex® Plissé Shades verwijderen kost even wat meer moeite dan afstoffen. Maar ook voor deze klus zijn er praktische tips!

Maak een sopje van warm water en wat schoonmaakazijn om vet te verwijderen van je Luxaflex® raamdecoratie. Tip voor Luxaflex® jaloezieën: gebruik twee washandjes, zo kan je de lamellen van twee kanten tegelijk reinigen. Hoe vaak zou je de Luxaflex® in je keuken schoonmaken? Wij raden aan om dat twee keer per jaar te doen. Zo voorkom je dat vetresten in je raamdecoratie trekken.

Je Luxaflex® professioneel laten reinigen?

Twijfel je of het lukt om je raamdecoratie van Luxaflex® schoon te maken? Of kom je er gewoon niet aan toe? Dan kan je er ook voor kiezen om je Luxaflex® professioneel te laten reinigen.

Heb je nog vragen over het schoonmaken van je Luxaflex® Duettes®, rolgordijnen, plissés of (houten) jaloezieën? Neem dan contact op met een winkel bij jou in de buurt, wij helpen je graag.