Luxaflex® schoonmaken

Je hebt thuis prachtige Duettes®, rolgordijnen, plissés of jaloezieën van Luxaflex®. Net als bij je vloer of gordijnen is het belangrijk om ook je raamdecoratie schoon te maken. Stof en vuil komen vanzelf op je rolgordijnen of lamellen terecht. Maar een stoffige of onverzorgde woning is niet fijn, dus tijd om alles goed te reinigen.

Schoonmaaktips voor jouw Luxaflex®

Schoonmaken is voor niemand een leuke klus. Daarom hebben wij tips om je Luxaflex® snel én goed schoon te maken. Van Luxaflex® plissé gordijnen tot zwarte Luxaflex® jaloezieën of verduisterende Luxaflex® raamdecoratie.

Hoe verwijder je stof van je Luxaflex®?

Tegenwoordig heeft veel raamdecoratie van Luxaflex® DustBlock®, dit houdt stof, vuil en vlekken tegen. Hierdoor wordt het schoonmaken ook weer een stuk makkelijker.

Een stoflaag kun je makkelijk verwijderen met je stofzuiger. Het is hiervoor belangrijk, dat je de stofzuiger op de laagste stand zet voordat je begint. Gebruik een zachte, wat kleinere borstel om het stof van je Luxaflex® raamdecoratie af te zuigen.

Maak een afspraak

Hoe verwijder je spetters en vlekken van je Luxaflex®?

Als je vervuiling op je raamdecoratie hebt zitten kun je deze met een vochtige, schone doek verwijderen. Gebruik hiervoor een schone doek of een spons die zacht is, geen spons met een ruw oppervlak. Een washandje is ook geschikt als je dat prettiger vindt.

Maak een sopje van lauwwarm water en voeg er een scheutje schoonmaakazijn, biotex of soda aan toe. Hiermee is licht vuil of vet gemakkelijk te verwijderen.

Hoe maak je houten Luxaflex® schoon?

Hout is een ander materiaal en vraagt om een andere aanpak. De tips op deze pagina gelden dan ook niet voor hout. Koop voor het schoonmaken van je houten lamellen een speciale jaloezieën reiniger of Swiffer Duster.

Houten jaloezieën kun je met twee washandjes schoonmaken om de lamel van twee kanten tegelijk te reinigen. Tegenwoordig zijn er ook speciale stoffers die je kan gebruiken bij het afstoffen van houten jaloezieën.

Meer over Luxaflex® jaloezieën

Kun je Luxaflex® in bad schoonmaken?

Dit hangt ervan af of je de Luxaflex® raamdecoratie makkelijk los kan maken. Onderdelen als de rolbuis, de onderlat en de bovenbak kunnen beter niet nat worden. Wanneer deze onderdelen toch nat worden of niet goed drogen heb je kans dat ze gaan roesten.

Je kan je Luxaflex® raambekleding prima in bad schoonmaken. Maak een sopje met lauwwarm water en voeg daarbij een niet synthetisch wasmiddel toe. Daarna laat je de raambekleding een halfuur weken. Verwijder vervolgens alle resten van de schoonmaakmiddelen door je raambekleding met water goed af te spoelen.

Maak alles goed droog. Gebruik hiervoor een droog washandje of een theedoek. Daarna rol je de raamdecoratie naar beneden en laat je ze goed luchtdrogen.

Bezoek onze winkel
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoe Luxaflex® in de keuken schoonmaken?

De keuken is de plek waar de meeste vervuiling ontstaat. Of beter gezegd een andere vervuiling: vet. Vetvlekken op houten jaloezieën of Luxaflex® plissés verwijderen kost even wat meer moeite dan afstoffen. Maar ook voor deze klus zijn er praktische tips!

Maak een sopje van warm water en wat schoonmaakazijn om vet te verwijderen van je Luxaflex® raamdecoratie. Tip voor Luxaflex® jaloezieën: gebruik twee washandjes, zo kan je de lamellen van twee kanten tegelijk reinigen. Hoe vaak zou je de Luxaflex® in je keuken schoonmaken? Wij raden aan om dat twee keer per jaar te doen. Zo voorkom je dat vetresten in je raamdecoratie trekken.

Je Luxaflex® professioneel laten reinigen?

Twijfel je of het lukt om je raamdecoratie van Luxaflex® schoon te maken? Of kom je er gewoon niet aan toe? Dan kan je er ook voor kiezen om je Luxaflex® professioneel te laten reinigen.

Heb je nog vragen over het schoonmaken van je Luxaflex® Duettes®, rolgordijnen, plissés of (houten) jaloezieën? Neem dan contact op met een winkel bij jou in de buurt, wij helpen je graag.