Raam verduisteren

Het raam van een bepaalde kamer goed kunnen verduisteren is belangrijk. Vooral op een plek waar je het daglicht of andere verlichting zo min mogelijk naar binnen wilt laten. Welke kamers wil je verduisteren? De meeste mensen willen hun slaapkamerraam kunnen verduisteren. Ook de badkamer en de zolder zijn plekken waar men een raam wil verduisteren. Dit levert je meerdere voordelen op die wij hier voor je samengevat hebben.

Voordelen raam verduisteren

Misschien wil je vooral het licht buiten houden. Wanneer je een slaapkamerraam of een draai-kiep raam goed kan verduisteren levert dit je echter meer voordelen op dan je in eerste instantie denkt:

 • In een donkere kamer is je nachtrust beter.
 • Je hebt geen ongewenste inkijk meer.
 • In de zomer houdt je de warmte buiten.
 • Raamverduistering is duurzaam als isolerende versie.
 • Je beperkt in de winter het warmteverlies via de ramen.
 • Een donkere plek overdag is ideaal voor je middagdutje.
 • Je kan ramen verduisteren met elektrische raamdecoratie.


Slaapkamerraam verduisteren

Er zijn natuurlijk veel ramen in huis die je vooral hebt om lekker naar buiten te kunnen kijken. Je woonkamerraam of een keukenraam bijvoorbeeld. Maar op je slaapkamer mag het lekker donker zijn. Want als het licht van de straatlantaarn naar binnen schijnt is dat niet prettig.

Wist je dat? Het is bewezen dat mensen die in een donkere kamer slapen die rustig gelegen is het beste uitrusten ’s nachts. Naast de lantaarn kan ook de volle maan flink zijn best doen om jou het gevoel te geven dat er een lamp brandt op je slaapkamer. Met verduisterende rolgordijnen kan je een raam over de hele breedte bedekken.

Ontdek onze rolgordijnen


Verduisterende raamdecoratie op maat

Heb je meerdere ramen naast elkaar? Of wil je een raam verduisteren dat buiten de standaard afmetingen valt? Dan kan je verduisterende raamdecoratie op maat laten maken. Voor extra knusheid op de slaapkamer combineer je jouw verduisterende rolgordijnen, vouwgordijnen of plissés met overgordijnen. Kies uit prachtige stoffen zoals velours of linnen en je overgordijnen zijn de sfeermaker voor je slaapkamer. Ook overgordijnen kan je op maat laten maken.


Badkamerraam verduisteren

De badkamer is definitief de plek waar je ongestoord wilt zijn. Een kwestie van zo min mogelijk inkijk toelaten. En het liefst toch naar buiten kunnen kijken. Veel standaard gordijnen voldoen hier niet aan. De gouden tip? Kies voor plissés! Plisségordijnen zijn:

 • Stijlvol
 • Op maat te maken
 • Verduisterend
 • In verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Optioneel elektrisch bedienbaar via je mobiel, spraak of afstandsbediening

Voor de badkamer kies je de verduisterende plissés om inkijk te weren. Goed voor je privacy, niemand ziet van buiten hoe jij in je badkamer voor de spiegel staat te dansen.


Dakraam of draai-kiep raam verduisteren

Er zijn, naast je slaapkamer en de badkamer, meer kamers in huis waar je van meerdere voordelen profiteert wanneer je het raam goed kan verduisteren. Denk aan een dakraam. Want met verduisterende en isolerende raamdecoratie kan je in de zomer ook de hitte buiten houden. Wij weten ten slotte allemaal hoe bloedheet het op die zolderkamer wordt wanneer de zon er de hele dag ongehinderd op schijnt toch?

Voor een draai-kiep raam bestaat raamdecoratie die je zonder boren kan aanbrengen. Er zijn verschillende leveranciers die dit in diverse kleuren en op maat leveren. Informeer in de winkel naar de opties.

Bezoek onze winkel


Ramen verduisteren en isoleren is duurzaam

Tijd om het raam te verduisteren en tegelijkertijd te isoleren. Want raamdecoratie is ook isolerend. Scheelt toch weer een paar graden in huis. Wel zo fijn als op zolder jouw thuiswerkplek is of de slaapkamer van een van jouw kinderen. En natuurlijk kan een airco ook altijd een steentje bijdragen om de temperatuur in je woning laag te houden.

Want isolerende raamdecoratie verbruikt geen energie en is alvast een duurzame oplossing wat de temperatuur in huis betreft. Wil je extra comfort en gemak? Kies dan voor elektrische raamdecoratie die je vanuit elke plek kan besturen. Smart home oplossingen zijn op lange termijn definitief een efficiënte besparing - ben je benieuwd hoezo? Lees gauw verder welke voordelen smart home raamdecoratie je oplevert.


Het verduisteren van je ramen? Daar zijn talloze manier voor! Waar kies jij voor?

Raam elektrisch verduisteren

Helemaal duurzaam maak je jouw rolgordijnen of plissés wanneer je voor elektrische raamdecoratie kiest om je raam te verduisteren, bijvoorbeeld met producten van Luxaflex®. Zo kan je op elk moment via jouw smartphone je raam verduisteren. De warmte buiten houden of in de winter het warmteverlies via het raam beperken. Genoeg redenen om aan de slag te gaan wanneer je een raam wilt verduisteren!

Voor advies en meer informatie ben je van harte welkom in de winkel. Onze medewerkers helpen je graag en kiezen samen met jou de verduisterende raamdecoratie die bij jouw woonstijl past. Inmeten, op maat laten maken en ophangen van verduisterende en isolerende raamdecoratie doen we graag voor je.

Ontdek het voordeel van elektrische raamdecoratie


Dominique
Geschreven door Dominique
Geschreven door
Dominique

Hey, ik ben hier om je te inspireren en te helpen bij het creëren van jouw droominterieur. Ontdek de laatste informatie, interieurtrends, handige inrichtingstips en meer op onze website. Samen met ons team streven we ernaar om je te voorzien van de juiste informatie en inspiratie om je huis om te toveren tot een knus en sfeervol thuis.

Welkom bij Aanhuis.nl, laten we samen beginnen aan jouw interieur make-over!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief