Kinderkamer tips; editie raambekleding

Misschien zit je wel in de fase van de baby’s. Als het zover is en als het je gegund is, dan breken leuke tijden aan. Niet alleen shoppen naar de liefste en meest praktische spulletjes, je mag ook het leukste kamertje van je hele huis inrichten: de babykamer. Maar hoe zorg je er nou voor dat dat schattige kamertje niet alleen schattig is, maar ook praktisch? Ik geef je de laatste tips, zeker als het gaat om raambekleding.

De basis van de kamer

Of je nu een jongen of een meisje krijgt: de babykamer moet een fijn plekje zijn voor je eigen bloedje. Ledikantje, commode en een kledingkast zijn de meubelstukken die je toch echt wel nodig hebt. Kies voor deze meubels voor neutraal, zodat je los kunt gaan om de aankleding. Zelf heb ik ooit gekozen om het ledikantje en de commode te maken van licht underlayment hout. Laagje (kidsproof) lak erover en het past overal bij.

Vloer voor de kinderkamer

Qua vloer zal ik kort zijn. Kies een vloer die je goed kunt schoonmaken. Hier is regelmatig een flinke bak water over de vloer gegaan met het in badje doen van de baby. Dus denk aan pvc, of marmoleum. Wat wel iets extra warmte zal geven op de kamer is een vloerkleedje. Ook beter voor de akoestiek. Je weet dat baby’s/kinderen hard huilen toch? Precies, wees daar op voorbereid.

Ontdek 'babyproof' vloeren

Raambekleding voor de kinderkamer

Waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt is de raambekleding voor op de kinderkamer. Misschien maak je wel een babykamer van je oude kantoor en hing daar nog iets ‘simpels’. Daar gaan we toch niet mee akkoord mensen? Belangrijk is dat je iets kiest wat verduisterend is. En kan je niet een keuze maken in je raamdecoratie, zoals de duettes of horizontale jaloezieën, combineer het dan met overgordijnen.

Inspiratie boost online of in real life

Lekker veilig

Ook handig is om raamdecoratie te kiezen die niet van die stofhappers zijn. Rolgordijnen of duettes/ plissés zijn dat wel de beste keuze. De laatste tijd heb je veel raamdecoratie met kindvriendelijke koorden of juist elektrisch bedienbare raambekleding. Zo let je ook weer goed op de kindveiligheid.

En verder kies je, als het om de raambekleding gaat, gewoon voor iets wat je mooi vindt. Niet te druk, maar toch in de kleur die bij de kamer past. Laat je anders eens inspireren in onze winkel. Dan kan je gelijk even spieken naar een nieuwe vloer ;-)

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief