Duettes

Duettes zijn naast rolgordijnen de meest populaire raamdecoratie van de afgelopen jaren. Waarom? Je kan ze niet alleen van boven naar beneden schuiven, duettes kunnen ook halverwege het raam zitten. Ideaal voor in je woonkamer of keuken. Want jij ziet wel wat buiten gebeurt, maar de inkijk is beperkt en je geniet in je woning volop van je privacy. Duettes zijn naast zonwerend ook isolerend, dat komt door de dubbele laag honingraat vormige stof. Handig voor in koude winters én warme zomers. Ontdek op deze pagina wat duettes allemaal kunnen, van verduisteren tot energie besparen.

Welke voordelen hebben duette gordijnen?

Het meest eenvoudige voorbeeld voor duettes is de harmonica. Want je kan de dubbele honingraat stof van deze raamdecoratie precies als bij een harmonica uittrekken en samenvoegen. Duettes zijn populair en bieden je veel voordelen. Hier een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Bestaan uit 2 lagen gevouwen stof (geplisseerd)
  • Decoratief en functioneel
  • De koorden zijn niet zichtbaar
  • Koorden zijn verwerkt tussen de 2 lagen stof
  • Duettes zijn enorm sfeervol
  • Duettes zijn ook energiebesparend want ze hebben een isolerende werking

Natuurlijk zijn onze duettes verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en dessins. Bespreek met onze interieurstylist jouw ideeën en wensen. Afhankelijk van jouw inrichting en woonstijl bepaal je samen welke duette gordijnen voor jou de beste en meest sfeervolle keuze zijn.

Bezoek onze winkel

Duettes helpen energie besparen

Wanneer het in de zomer buiten erg warm is dringt de hitte via de ramen naar binnen. En in de winter verlies je via de ramen veel warmte van je kachel of verwarming. Met isolerende raamdecoratie heb je de temperatuurverschillen beter onder controle. Duettes hebben een isolerende werking. Hoezo? Vanwege de honingraatstructuur. Hierdoor zijn duettes van binnen 'hol' en warmte kan niet ongehinderd naar binnen of buiten.

Perfect licht binnen met slimme duettes

Met duettes zorg je makkelijk voor de perfecte lichtinval omdat je zelf flexibel kan bepalen op welke hoogte je ze vastzet in het raam. Dit is erg fijn wanneer je goed licht wilt hebben in een kamer. Daarom zijn duettes erg populair als raamdecoratie voor de keuken. Optioneel kan je voor elektrisch bedienbare duettes kiezen en de stand van je slimme raamdecoratie bijvoorbeeld via je smartphone bepalen, wanneer je maar wilt en waar je ook bent. Benieuwd?

Lees meer over Smart Home

Duettes op maat en verduisterend

Welke stijl je ook hebt, duettes passen in ieder interieur. Dat komt door de grote variatie in onze collectie stoffen, kleuren, structuren en dessins. Zo heb je bij duette gordijnen, net als bij plissés met top down - bottom up functie, een onderverdeling in verduisterende, semi-transparante en transparante stoffen. En kan je geen keuze maken hoe je je duettes voor je ramen wilt hebben? Met de top-down - bottom-up functie kan je kiezen. Of je hangt je duettes half hoog, of half laag of precies in het midden. Wij hebben duettes van de merken BeCe, Luxaflex® en onze eigen Aanhuis collectie.

Wij maken duettes volledig op maat, of je nu een heel breed raam hebt, of een schuin raam. De stoffen zijn beschikbaar in verschillende plooibreedtes, van fijn en subtiel tot stoer en breed. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw raam, dakraam of woning? Kom dan naar onze winkel of plan zelf jouw afspraak voor een oriënterend adviesgesprek.

Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën hebben verstelbare lamellen met een koord. Zo kan je ze laten kantelen en met een trekkoord kan je ze omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn binnenlijken, die vast voor je raam zitten. Hierbij kan je wel de lamellen verstellen, vaak doormiddel van een stok. Ook kan je door het luik te openen volledige lichtinval in huis krijgen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer over duettes

Transparante duettes

Duettes zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties. Je hebt de transparante duette voor veel lichtinval. De semi-transparante duette geeft je net iets meer privacy. Verduisterende duettes zijn gemaakt van een dichte stof, wat je volledige privacy geeft en als je voor een donkere versie kiest, maakt het je (slaap)kamer ook volledig donker. Ook kun je een verduisterende en lichtdoorlatende stof in een twee-in-één-model combineren. Geniet bijvoorbeeld overdag van sfeervolle lichtinval en 's avonds van optimale verduistering.

Bedieningsmogelijkheden

Duettes zijn op verschillende manieren te bedienen. Zo kan je de duette optrekken of neerlaten met een koord. Deze is steeds vaker kindvriendelijk, waardoor het koord nooit te lang is en een kind hier niet in verstrikt raakt. Met de Literise® bediening van Luxaflex® trek of duw je de duettes omhoog of omlaag met een 'lipje'. Een andere optie is het top down - bottom up systeem waarbij je duettes ook in het midden van het raam kunnen staan. Standaard zitten duettes bovenaan vast. Toch liever gemak vanaf de bank? Elektrisch bedienen, door bijvoorbeeld een PowerView®.

Duettes voor draaikiep ramen en deuren

Duettes zijn geschikt voor alle raamvormen. Van draai-kiepramen tot driehoeksramen, ronde ramen en serres: je vindt bij ons altijd de perfecte duette. Zelfs voor dakramen zijn duettes geen probleem. Onze vakmensen komen vrijblijvend bij jou thuis om de exacte maat op te meten. Wil je ze strak voor je ramen hebben hangen? Maak dan gebruik van onze montageservice.