Rolhorren

Hallo rolhorren, hallo insectenvrij huis! Hoe fijn zou het zijn als je alle ramen in de zomer kunt opzetten zonder dat er hordes van muggen, bijen, wespen en andere insecten in jouw huis binnendringen? Heerlijk als je het ons vraagt. Laat je inspireren en geniet met ons mee!

Luxaflex rolhor omlaag schuiven
Luxaflex rolhor omlaag schuiven
Rolhor omlaag schuiven

Wat is een rolhor?

Rolhorren zijn één van de bekendste horren. Het woord zegt het al; een hor dat rolt, in dit geval van boven naar beneden. Een rolhor bestaat uit gaas dat is bevestigd aan een rolmechanisme, waardoor je jouw hor eenvoudig naar beneden of boven kunt rollen. Een ideale oplossing voor elk raam!

Wanneer je de hor niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter, kun je het gaas eenvoudig oprollen in de cassette. Op die manier wordt jouw rolhor tegen verschillende weersinvloeden beschermd. In de zomer kun je hem lekker de hele dag uitrollen, zodat je ten allen tijde beschermd wordt tegen binnendringende muggen, vliegen en andere kleine beestjes. Tegelijkertijd behoud je wel de luchtstroom, waardoor die frisse bries alsnog naar binnen komt. Wil je nu je ramen lappen? Dan rol je eenvoudig je rolhor op en voilà; niets zit je nog in de weg.

Heb je ook nog eens last van allergieën? Ontdek dan ons pollengaas dat ook geschikt is voor onze rolhorren!

Rolhor in een draaikiepraam

Welke soorten rolhorren zijn er eigenlijk?

Het is natuurlijk logisch dat een rolhor niet zomaar op elk raam past. Denk bijvoorbeeld aan een rolhor voor je draaikiepraam of dakraam, die hebben andere afmetingen dan een rolhor voor je normale raam. Gelukkig vind je bij Aanhuis.nl rolhorren op maat zodat we je huis écht insectenvrij kunnen houden!

Designmogelijkheden van jouw rolhor

Om de stijlvolle uitstraling van jouw huis en interieur te behouden, is het mogelijk om de kleur van jouw profiel uit te kiezen. Welke past het best bij jouw kozijn? Denk bijvoorbeeld aan mat zwart RAL 9005 of antraciet RAL7016. Jouw rolhor, jouw keuze!

Kies het gaas voor jouw hor

We bieden diverse soorten gaas aan zodat jij het gaas kan kiezen wat bij jouw wensen past. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan hebben we speciaal pollengaas die 90% van de pollen uit de lucht filtert! Wil jij je zicht naar buiten maximaal houden? Ontdek dan ons gaas dat extra dun is waardoor je zicht niet vertroebelt én je ook nog eens 25% meer ventilatie hebt dan een normaal gaas.

Wil jij graag jouw perfecte hor samenstellen?

Rolhor omlaag schuiven

Dit is waarom jij een rolhor wil

We kunnen begrijpen dat je nogal overdonderd bent door de vele soorten horren, daarom hebben we een opsomming gemaakt van de voordelen van een rolhor:

  • Onze rolhorren garanderen een geluidsarme bediening. Dat is toch heerlijk?
  • Je kunt je rolhor eenvoudig op een stand vastzetten om alsnog lekker je dekbed te luchten. Ook heb je rolhorren zo in de cassette en kun je jouw ramen lappen.
  • Als je een rolhor oprolt in haar cassette, heb je direct weer een vrij uitzicht. Ook is het perfect om de rolhor te beschermen tegen weersomstandigheden als regen, hagel of wind.
  • Ze zijn vrijwel geschikt voor alle ramen, beschikbaar in diverse kleuren en soorten gaas. Zo kun jij je hele huis voorzien van rolhorren. Zeg maar dag tegen insecten en pollen!

Benieuwd naar alle voordelen van horren?

Rolhor omlaag schuiven

3 stappen voor schone rolhorren

Wanneer je kiest voor een rolhor, kies je ook voor minimaal en simpel onderhoud. Je hoeft maar enkele stappen te volgen om optimaal te genieten van schone rolhorren:

Stap 1: Rol je hor helemaal naar beneden om al het vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om het stof en vuil voorzichtig van het gaas en het frame te verwijderen. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts, zodat je ervoor zorgt dat alle oppervlakken grondig worden gereinigd.

Stap 2: Vul nu een emmer met lauw water en voeg een mild schoonmaakmiddel toe. Vermijd agressieve chemicaliën, omdat deze het gaas of het frame kunnen beschadigen. Dompel vervolgens een zachte spons of doek in het zeepwater en reinig voorzichtig het gaas en het frame. Als je dit hebt gedaan, pak je een emmertje water zonder schoonmaakmiddel om de hele hor af te nemen.

Stap 3: Laat het hor drogen! Heel simpel aangezien je er niets voor hoeft te doen, behalve je rolhor nog niet omhoog rollen. Zodra je zeker weet dat het hele gaas droog is, kun je het hor oprollen. Let erop dat het gaas niet vochtig is voordat je het oprolt, om schimmelvorming te voorkomen. Dat willen we natuurlijk niet.

Na het volgen van deze 3 eenvoudige stappen heb jij weer een schoon hor! Schoonmaken was nog nooit zo leuk. Wil jij dit ook?

Laat je inspireren!
Lees onze blogs
Luxaflex rolhor omlaag schuiven

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker en die vind je ook bij Aanhuis.nl! Wij noemen deze vorm van rolhorren een plisséhordeur.

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

Regelmatig onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de rolhor goed blijft functioneren. Gelukkig is het onderhoud van een rolhor heel eenvoudig!Geef het gaas af en toe een opfrisbeurt om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen. Zo blijft jouw rolhor in topvorm.

Bij ons vindt je horren van Luxaflex®, Unilux en Multisol. Benieuwd welk merk aansluit op jouw wensen? Kom gezellig langs in de winkel, dan adviseren we je graag!

Rolhorren en plisséhorren houden beide insecten buiten, maar vertonen enkele verschillen. Rolhorren bewegen omhoog en omlaag, terwijl plisséhorren zich horizontaal als een harmonica in- en uitvouwen. Rolhorren zijn ideaal voor ramen die volledig open of dicht gaan, terwijl plisséhorren handig zijn voor ramen op een kiertje. Daarnaast verschillen ze in installatiegemak en designflexibiliteit. Kies op basis van jouw behoeften en de specifieke kenmerken van je ramen voor het meest geschikte horrensysteem.

Hulp nodig? Dan staan onze vakmensen voor jou klaar!

Dit is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Denk daarbij aan het soort gaas, de afmetingen en het merk. Wil jij weten wat bij jouw kostenplaatje past? Kom dan langs in onze winkel, dan maken we een vrijblijvende offerte voor je!

Absoluut! Wij maken alle rolhorren op maat zodat we voor elke raam een passend hor kunnen realiseren. Ook zorgen we ervoor dat het hor jouw stijl weerspiegelt. Kies uit een scala van kleuren en gaassoorten om niet alleen die irritante insecten buiten te houden, maar ook om jouw raam een stijlvolle upgrade te geven. Het is hor-maatwerk met een vleugje persoonlijkheid!

Bekijk alle veelgestelde vragen