Inzethorren

Ken je dat vervelende gezoem 's nachts of die onverwachte vliegen die je woonkamer binnenkomen? Wij hebben de perfecte oplossing zonder gedoe: inzethorren! Ze houden insecten zoals muggen buiten, zorgen voor goede ventilatie en houden je kozijn intact.

Welke soorten inzethorren zijn?

Inzethorren komen in verschillende varianten. Zo kun je bij ons kiezen uit vaste inzethorren en scharnierende inzethorren. Het verschil? We leggen je dat graag uit!

Vaste inzethorren

Met onze vaste inzethorren behoud je niet alleen jouw uitzicht, maar ook je gemoedsrust. Perfect voor ramen die constante bescherming tegen insecten nodig hebben. Zeg maar dag tegen het gedoe van verwijderbare horren en hallo tegen permanente bescherming.

Scharnierende inzethorren

Voor degenen die van flexibiliteit in hun bescherming houden, zijn onze scharnierende inzethorren een absolute must. Deze horren zijn ontworpen om moeiteloos te openen en te sluiten, zodat jij de regie hebt. Bepaal zelf wanneer je volledige bescherming wilt en wanneer je de verfrissende buitenlucht binnen wilt laten.

Nu vraag je je misschien af: welke inzethor past het beste bij mijn behoeften? Geen zorgen, bij Aanhuis.nl staan we klaar om je te adviseren over de juiste keuze voor jouw situatie. Ons deskundige team begeleidt je door het assortiment, beantwoordt al je vragen en zorgt ervoor dat je de perfecte inzethor vindt die past bij jouw wensen en budget.

voorzethor Luxaflex®

Uit welke materialen bestaan inzethorren?

Inzethorren worden vaak gemaakt van verschillende materialen, waarbij kunststof en aluminium populair zijn vanwege hun stevigheid. Laten we eens kijken naar beide opties.

  • Kunststof horren zijn licht van gewicht, waardoor ze redelijk gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Maak je geen zorgen als klussen niet jouw ding is; wij monteren de horren graag voor je! Kunststof is goed bestand tegen weer en gaat niet roesten op de lange termijn. En goed nieuws voor wie niet van schoonmaken houdt: kunststof is eenvoudig te reinigen.
  • Aluminium horren zijn sterk en gaan lang mee, waardoor ze als milieuvriendelijk worden beschouwd. Als je kiest voor aluminium, kies je voor stevigheid en een langere levensduur. Aluminium roest niet van nature, waardoor het geschikt is voor plekken waar ramen blootstaan aan regen en wind.

Bij het kiezen van een inzethor is het belangrijk om te denken aan je behoeften en het type raam waarvoor de hor bedoeld is. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken die past bij jouw wensen en situatie.

Voordelen van inzethorren

Inzethorren weren insecten, maar wist je dat ze nog veel meer voordelen bieden? Voordelen waar je misschien niet zo 1,2,3 aan denkt? Namelijk:

  • Inzethorren houden insecten en pollen buiten, terwijl ze de frisse lucht moeiteloos binnenlaten.
  • Het onderhouden van inzethorren is gemakkelijk. Geef ze zo nu en dan een veeg met een vochtige doek, eventueel met wat zeep en klaar is kees!
  • Geniet ongehinderd van je uitzicht met inzethorren. Ze zijn ontworpen om subtiel en onopvallend te zijn, waardoor je naar buiten kunt kijken zonder last te hebben van je hor.
  • Naast het weren van insecten voorkomen inzethorren ook dat stof, bladeren en andere deeltjes je huis binnendringen. Kies je voor inzethorren, dan kies je voor een schoner en opgeruimd interieur!
  • Inzethorren zijn een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Bij ons worden ze op maat gemaakt, dus je hoeft nooit bang te zijn dat jouw inzethor niet past en extra kosten met zich meebrengt.

Dus, overweeg je om zo'n handige inzethor aan te schaffen of andere mogelijkheden te ontdekken ? Dat kan.

Inzethor Multisol

Hou onderhoud je inzethorren?

Geef je horren elke maand of om de paar weken wat liefdevolle aandacht om zeker te zijn van langdurige bescherming tegen ongewenste insecten. Maak er een gewoonte van om regelmatig de inzethorren actief te reinigen met een zachte borstel of een stofzuiger voorzien van een zachte borstelkop, om stof, vuil en insecten te verwijderen. Indien nodig, gebruik milde zeep of een speciaal reinigingsmiddel voor horren. Zorg ervoor dat je het reinigingsmiddel grondig afspoelt en de horren volledig laat drogen alvorens ze weer te plaatsen.

Met regelmatige zorg en reiniging blijven je inzethorren niet alleen effectief, maar behouden ze ook hun functionaliteit gedurende lange tijd. Ben je toe aan nieuwe horren of wil je je ruimte extra beschermen?


Inzethor Luxaflex

Inzethorren vs. andere horren

Bij het kiezen van horren begrijpen we dat je niet zomaar lukraak iets wilt kiezen. We willen je graag laten zien hoe inzethorren zich onderscheiden van andere horren, zoals rolhorren, plisséhorren en horren met magneetsluiting.

Plisséhorren

Inzethorren bieden doorgaans een vaste opening, wat betekent dat je minder flexibiliteit hebt bij het regelen van de luchtstroom. Aan de andere kant zijn ze over het algemeen meer budgetvriendelijk dan plisséhorren. Plisséhorren, daarentegen, kunnen deels worden geopend dankzij hun handige harmonica-systeem, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel lucht en licht je wilt binnenlaten. Welke het beste bij jou past, dan hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften.

Rolhorren

Rolhorren zijn eenvoudig in gebruik; je rolt ze gemakkelijk op en neer om de opening te bedekken. Dit maakt ze handig voor snelle bescherming tegen insecten. Ze zijn echter niet altijd onopvallend en kunnen het zicht beperken wanneer ze naar beneden zijn. Inzethorren worden in het kozijn gemonteerd, waardoor ze geen belemmering vormen voor het zicht naar buiten.

Horren met magneetsluiting

Horren met magnetische sluiting zijn handig omdat ze gemakkelijk openen en sluiten, maar ze kunnen minder goed werken bij te veel wind.

Elk type hor heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies degene die het beste past bij wat jij nodig hebt voor een insectenvrije en comfortabele leefruimte.Inzethor Luxaflex®

Inzethorren voor verschillende ruimtes

Inzethorren zijn geschikt voor alle ruimtes en situaties. Of je nu de vliegen uit je woonkamer wilt houden of de muggen uit je slaapkamer; inzethorren zijn dé oplossing! En wist je dat ze gelijk de pollen en andere allergieën buiten houden? Zo weet je zeker dat de vervelende niesbuien binnenhuis, op kantoor of waar de horren ook maar geplaatst worden, ook verleden tijd zijn. Tijd voor rust en comfort.

Twijfel je over een inzethor in de woonkamer vanwege je hond, kat of andere huisdieren? Niet nodig, kies voor stevig gaas! Het is belangrijk om te weten hoe je huisdieren zich gedragen en om horren te kiezen die passen bij dit gedrag. Als je huisdieren hebt die bijvoorbeeld gewend zijn om tegen de deuren te springen, kan het handig zijn om horren te kiezen die bestand zijn tegen hun speelsheid. Door samen met ons de juiste keuze te maken voor jouw situatie, kunnen horren een effectieve manier zijn om insecten buiten te houden, zonder je huisdieren te belemmeren.

Inzethor Luxaflex®
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

Inzethorren zijn zeer effectief tegen insecten. Ze zijn ontworpen om een barrière te vormen en te voorkomen dat ongewenste insecten zoals muggen, vliegen en andere kleine beestjes je woning binnendringen. Het fijne gaas van de horren laat frisse lucht door, terwijl het insecten buiten houdt.


Inzethorren gaan meestal 5 tot 15 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit, het onderhoud en waar ze zijn geplaatst. Als je ze goed verzorgt, gaan ze langer mee.Ja, zeker! Bij Aanhuis.nl worden alle inzethorren op maat gemaakt. Of je nu een hor nodig hebt voor een draaikiepraam of een schuifpui met afwijkende afmetingen, het maakt niet uit; wij hebben een inzethor die perfect past!


Inzethorren zijn eenvoudig te monteren. Twijfel je of je het zelf kan? Dan staan onze vakmensen van Aanhuis.nl staan klaar om het werk uit handen te nemen. Wij zorgen voor een naadloze montage, zodat jij zonder gedoe kunt genieten van je nieuwe inzethorren.

Inzethorren zijn geschikt voor veel raam- en deurtypen, waaronder draaikiepramen, schuiframen en deuren. Ze zijn ontworpen om in het kozijn te worden geplaatst zonder dat er permanente aanpassingen nodig zijn. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor diverse raam- en deurconfiguraties.

Bij het kiezen van inzethorren is het belangrijk om de specifieke eisen van jouw ramen en deuren in overweging te nemen. Sommige inzethorren kunnen mogelijk aangepast worden om bij specifieke raam- en deurtypen te passen. Bij twijfel is het raadzaam om advies in te winnen bij de vakmensen van Aanhuis.nl, om ervoor te zorgen dat je de juiste inzethorren krijgt die passen bij jouw situatie.


Bekijk alle veelgestelde vragen