Veel gestelde vraag; welke raamdecoratie kies ik voor een schuifpui of openslaande deuren?

Alle raamdecoratie voor schuifpuien en openslaande deuren hebben hun eigen functionaliteit. Zo kan je kiezen voor lamellen en shutters die je zo opzij kunt schuiven. Of rolgordijnen die meestal toe worden gepast op deuren. Deze zijn voorzien van een gedeelte glas en horren om insecten buiten te houden. Let wel op dat regelmatig gebruik en grote van de schuifpui / openslaande deuren van invloed heeft op de keuze voor raamdecoratie. En wil je de hele dag privacy voorzien van lichte raambekleding of vind je het vooral belangrijk voor de avonden?

Welke raamdecoratie past bij een schuifpui of openslaande deuren?

Voor volledige privacy en een sfeervol lichtinval zijn gordijnen en perfecte oplossing voor de schuifpui of openslaande deuren. Ook zijn de gordijnen goed te combineren met andere typen raamdecoratie zoals vouwgordijnen of rolgordijnen.

Ontdek onze raamdecoratie

Shutters voor schuifpui of openslaande deuren

Een robuuste look en wordt steeds meer toegepast, shutters in een vouwrailsysteem. De shutters geven jouw schuifpui of openslaande deuren een stoere look en met de makkelijk (elektrisch) bedienbare lamellen zorg je altijd voor voldoende lichtinval.


Paneel-, schuif-, en rolgordijnen voor schuifpui of openslaande deuren

Een paneelgordijn (ook wel schuifgordijn) is uitermate geschikt voor de schuifpui of openslaande deuren. Het paneelgordijn bestaat uit meerder delen dat makkelijk verplaatst kan worden. De verschillende paneelgordijnen kunnen opzij worden geschoven zodat je door de schuifpui of terrasdeur kunt lopen.

Daarnaast heb je nog de keuze om voor vouw- of rolgordijnen te gaan. Passend bij jouw interieur hebben vouw- en rolgordijnen een romantische uitstraling. Kies je voor transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. Met de rol- en vouwgordijnen voor de schuifdeur is alles mogelijk!

Jaloezieën voor schuifpui of openslaande deuren

Met houten of aluminium jaloezieën bepaal je (net als bij de shutters) in welke mate je lichtinval wilt hebben in je kamer. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de jaloezieën optrekt voor de schuifpui, er een 'pakket' over blijft. Welke houten jaloezieën je het beste voor schuifdeuren of terrasdeuren kunt gebruiken is afhankelijk van het soort openslaande- of schuifdeur. Hiervoor adviseren wij altijd om even langs de winkel bij jou in de buurt te gaan voor advies & inspiratie.

Bezoek onze winkel


Prachtig zo'n schuifpui of openslaande deuren; nu nog opzoek naar de juiste raamdecoratie!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief