Houten shutters

Shutters van hout hebben een natuurlijke uitstraling en geven een kamer of huis extra elegantie, dat wil jij toch ook? De meeste shutters voor binnen worden van hout gemaakt. Zoek je shutters voor buiten? Die zijn er ook. Deze worden van kunststof of met aluminium gemaakt, omdat ze goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden!

Wat zijn houten shutters?

Houten shutters zijn een van de mooiste vormen van raamdecoratie. Shutters bestaan uit panelen. Een shutterpaneel is een soort houten frame waar de lamellen in zitten. De panelen zitten meestal met een opdekscharnier vast aan het kozijn van de shutters.

Vouwrail of schuifrail shutters voor brede ramen

Er bestaan verschillende soorten systemen voor houten shutters, al bekend met het vouwrailsysteem? Dit systeem werkt net als bij een harmonica, de panelen vouwen zich op naar de zijkant. Dit is ideaal voor openslaande deuren. Bij shutters met een schuifrailsysteem lopen de panelen op rails. Je schuift meerdere houten panelen handmatig naar een kant, dit werkt goed voor grote raampartijen.

De perfecte lichtinval met houten shutters

Je kan de houten lamellen kantelen, dit doe je via de bijbehorende bedieningsstang. Op deze manier bepaal je zelf, op elk moment van de dag, de ideale lichtinval. Daarom worden houten shutters graag ingezet als zonwering, want op zomerse dagen zorg je er met shutters voor dat het felle zonlicht niet volop in je kamer schijnt.


Zijn shutters van echt hout?

Ja! De lamellen van de shutters zijn gemaakt van hoogwaardig hout en zijn stabiel. Dit komt omdat het hout op een bepaalde manier gezaagd wordt. De meeste houten shutters zijn van eikenhout of populierenhout. Het hout doorloopt eerst een drogingsproces voordat het verwerkt wordt. Op deze manier kunnen houten shutters prima tegen het klimaat in je kamer of de luchtvochtigheid in een badkamer.

Kan je houten shutters op maat kopen?

Zeker kan dat! Houten shutters zijn verkrijgbaar voor elk raam. Of je nou houten shutters binnen of houten shutters buiten wilt, het is allemaal mogelijk! Extra hoog, extra breed, shutters voor een kiepraam of wellicht shutters voor een rond raam? Door shutters op maat is alles mogelijk!

Wij helpen jou graag om dé perfecte houten shutters te vinden!

Welke kleur houten shutters koop jij?

Shutters hebben de meest natuurlijke uitstraling op het moment dat ze niet voorzien worden van een kleur. Wordt er gekeken naar de trend, dan springen witte en zwarte houten shutters er toch echt bovenuit. Witte shutters passen uitstekend bij een interieur in landelijke of Basic naturel woonstijl.

Houten shutters van wit tot zwart

Met zwarte shutters ga je de stoere of robuuste kant op, deze shutters staan ook prachtig in een industrieel of modern ingerichte woning. Er zijn verschillende RAL kleuren leverbaar en op deze manier kan je altijd houten shutters kopen die precies passen bij jouw woninginrichting. Heb je vragen of wil je meer weten over het kopen van houten shutters? Neem dan contact op met onze winkel, wij adviseren je graag.


 • Modern
 • Gemak
 • Stijlvol

i

 • Verduisterend
 • Duurzaam
 • Mooi

i

 • Geef sfeer aan jouw woning
 • Makkelijk in gebruik
 • Bepaal je eigen lichtinval

i

 • Sfeervol
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt voor elke kamer

i
Kom langs in de winkel om onze shutters te bekijken!
Naar de winkel

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Shutters kunnen helemaal dicht. Omdat shutters bestaan uit lamellen, verduisteren ze goed, ze sluiten het licht niet geheel buiten. Wil je een ruimte compleet verduisteren dan kan je ook voor verduisterende gordijnen kiezen. Shutters geven een heel sfeervol en speelse uitstraling aan je huis.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Zo maak jij je shutters schoon!

Bij het schoonmaken van shutters moet je vooral niet te moeilijk doen, als het zo ontzettend makkelijk kan! Heb jij een plumeau of duster? Dan kun jij jouw shutters gemakkelijk schoonmaken! Sluit de lamellen en stof de buitenkant af, vervolgens draai je de lamellen 180 graden om zodat je de andere kant schoon kunt maken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddel! Om je houten shutters goed schoon te houden is het belangrijk om eens in de zoveel tijd schoon te maken. Want hoe langer jij de klus uitstelt, hoe meer werk het kost; pak je duster er op tijd bij!