Raamhorren op maat

Stel je voor: je zit op een warme zomerdag in je huis, je voelt een zachte bries en hoort het geluid van tjirpende vogels, terwijl je geniet van de frisse lucht buiten. Maar wacht even, wat is dat? Een irritante mug zoemt om je heen... Gelukkig bestaan er raamhorren, de onmisbare accessoire voor elk huis, om je te beschermen tegen deze indringers.

Soorten raamhorren

Op zoek naar de perfecte raamhor om je huis te beschermen tegen vervelende insecten? Geen zorgen, we hebben verschillende soorten raamhorren voor je op een rijtje gezet, zodat je de beste keuze kunt maken.

Vaste horren

Vaste raamhorren op maat zijn duurzaam en stevig, omdat ze permanent aan het raamkozijn bevestigd zijn. Ze blijven het hele jaar door zitten en beschermen tegen insecten, terwijl ze licht en lucht doorlaten. Ze vereisen weinig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken, ideaal voor ramen die vaak openstaan. Het enige nadeel is dat ze niet gemakkelijk mee te nemen zijn bij een verhuizing.

Rolhorren

Rolhorren zijn een veelzijdige en praktische oplossing voor ramen. Met hun opgerold gaas in een cassette bovenaan het raamkozijn, kun je ze moeiteloos naar beneden en weer omhoog rollen om het raam te sluiten. Naast het effectief buiten houden van insecten, zijn ze ook ideaal voor ramen waar je doorheen wilt kunnen kijken. Bovendien nemen rolhorren weinig ruimte in beslag. Hoewel het waar is dat rolhorren iets meer onderhoud vereisen dan andere horren, blijven ze toch een aantrekkelijke keuze.

Nog meer soorten

Inzethorren

Inzethorren zijn handig als je geen permanente horren aan je raamkozijnen wilt bevestigen. Ze kunnen eenvoudig in het raamkozijn worden geplaatst en blijven op hun plaats dankzij een slim kliksysteem. Gemakkelijk te installeren en te verwijderen, zodat je ze kunt gebruiken wanneer nodig. Hierdoor zijn ze wel gevoeliger voor beschadigingen of vervorming. Inzethorren houden insecten buiten en zijn geschikt voor verschillende raamtypes, zoals draai-kiepramen en schuiframen.

Plisséhorren

Plisséhorren zijn een moderne en stijlvolle keuze voor raamhorren. Ze hebben een uniek gevouwen gaas dat soepel kan worden geopend en gesloten, vergelijkbaar met een harmonica. Plisséhorren bieden uitstekende bescherming tegen insecten en kunnen op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van je voorkeur. Ze zijn ideaal voor grote ramen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten zonder veel ruimte in te nemen.

Kortom, er zijn verschillende soorten raamhorren op maat beschikbaar die aan verschillende behoeften en voorkeuren voldoen. Of je nu kiest voor vaste raamhorren, rolhorren, inzethorren of plisséhorren.

Uit welk materiaal worden raamhorren gemaakt?

Raamhorren worden gemaakt in verschillende materialen, die elk hun eigen unieke eigenschappen en voordelen hebben. Aluminium raamhorren zijn bijvoorbeeld populair vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid, terwijl houten raamhorren een charmante en natuurlijke uitstraling bieden die goed past bij traditionele interieurs. PVC-raamhorren op maat zijn een betaalbare en onderhoudsarme optie, ideaal voor situaties waarin prijs en gebruiksgemak belangrijk zijn.

En het gaas?

Het gaas wordt meestal gemaakt van glasvezel of polyester. Waarom? Omdat die materialen super duurzaam zijn en niet snel scheuren. Het gaas moet fijn genoeg zijn om die vervelende insecten buiten te houden, maar ook lucht en zichtbaarheid toelaten. Als je een keuze maakt, is het belangrijk om te letten op het materiaal van het frame en het gaas. Op die manier scoor je een raamhor die niet alleen lang meegaat, maar ook doet waarvoor 'ie bedoeld is: die irritante beestjes buiten houden.


Je raamhorren installeren doe je zo!

Wil jij jouw horren voor het raam zelf installeren? Volg dan de volgende stappen!

  • Stap 1. Eerst en vooral moet je het raam nauwkeurig opmeten, zodat je de juiste maat hor kunt kiezen.
  • Stap 2. Verzamel de benodigde bevestigingsmaterialen, zoals clips, schroeven of kliksystemen, afhankelijk van het type raamhor en het raamkozijn.
  • Stap 3. Horren bevestigen. Let erop dat je de instructies goed opvolgt, zodat de hor stevig en gelijkmatig wordt geplaatst. Soms moet je het gaas wat aanpassen voor een perfecte pasvorm. Als je al die stappen netjes volgt, kun je genieten van een insectenvrije omgeving en toch lekker frisse lucht in huis hebben.

Als je deze 3 stappen netjes volgt, kun je genieten van een insectenvrije omgeving en toch lekker frisse lucht in huis hebben. Heb je twee linkerhanden, weinig tijd of geen zin om dit zelf te doen? Schakel dan onze vakmensen in. Zij hebben jarenlange ervaring en staan voor je klaar.

Horren schoonmaken? Dat doe je zo!

Om je raamhorren op maat zo lang mogelijk mee te laten gaan, is regelmatig onderhoud en reiniging nodig. Hoe je raamhorren onderhoud? Het gaas kun je schoonhouden met een zachte borstel of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Hardnekkige vlekken kunnen worden behandeld met een mild reinigingsmiddel en voorzichtig worden afgeveegd. En bewegende delen van horren moet je regelmatig insmeren met een smeermiddel, zoals siliconenspray, om soepele werking te garanderen. Controleer ook regelmatig de bevestigingspunten en eventuele beschadigingen, zodat deze als het nodig is gerepareerd kunnen worden. Met regelmatig onderhoud en reiniging kun je de raamhorren in goede staat houden en blijven genieten van een optimale bescherming tegen vervelende insecten.

Hoeveel kosten raamhorren?

De prijzen van raamhorren verschillen op basis van het materiaal, de afmeting en het type hor. Je kunt kiezen tussen duurzaam aluminium of voordeliger kunststof. Daarnaast speelt de grootte van het raam een rol, omdat grotere ramen meer materiaal en arbeid vereisen. Het type hor, zoals een inzethor of een rolhor, kan ook de prijs beïnvloeden. Om een nauwkeurige prijs te krijgen die aansluit bij jouw specifieke wensen, nodigen we je uit om naar een van onze winkels te komen en een vrijblijvende offerte aan te vragen!Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

Inzethorren zijn zeer effectief tegen insecten. Ze zijn ontworpen om een barrière te vormen en te voorkomen dat ongewenste insecten zoals muggen, vliegen en andere kleine beestjes je woning binnendringen. Het fijne gaas van de horren laat frisse lucht door, terwijl het insecten buiten houdt.


Regelmatig onderhoud is belangrijk. Reinig het gaas en het frame met een zachte borstel of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Controleer ook de scharnieren en andere bewegende delen op soepel functioneren. Vermijd scherpe voorwerpen in de buurt van de hor en let op bij het openen en sluiten om beschadigingen te voorkomen.

Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw horren? Stof dan regelmatig het gaas af en ga met een stofzuiger langs het frame om insectenresten te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel, zoals zeep, en een zachte borstel of doek om vlekken te verwijderen. Controleer de scharnieren en bewegende delen op soepel functioneren en smeer ze indien nodig. Reinig metalen onderdelen om corrosie te voorkomen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die schade kunnen veroorzaken. Verwijder de horren tijdens het winterseizoen indien mogelijk en bewaar ze droog. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur en zorgt voor een effectieve barrière tegen insecten.

Ja, dat zou wel kunnen. Koop jij een deurhor op maat bij Aanhuis.nl dan komen de vakmensen jouw deurhor inmeten en monteren. Zo weet je zeker dat jouw hordeur soepel loopt en goed sluit, fijn toch?!

In een kunststof kozijn boor je natuurlijk liever niet. Toch kun je ook met kunststof kozijnen voor horren gaan. Je hebt namelijk ook horren die in het kozijn geklikt kunnen worden, zonder dat er maar een schroef of plug aan te pas komt.

Bij ons vindt je horren van Luxaflex®, Unilux en Multisol. Benieuwd welk merk aansluit op jouw wensen? Kom gezellig langs in de winkel, dan adviseren we je graag!

Rolhorren en plisséhorren houden beide insecten buiten, maar vertonen enkele verschillen. Rolhorren bewegen omhoog en omlaag, terwijl plisséhorren zich horizontaal als een harmonica in- en uitvouwen. Rolhorren zijn ideaal voor ramen die volledig open of dicht gaan, terwijl plisséhorren handig zijn voor ramen op een kiertje. Daarnaast verschillen ze in installatiegemak en designflexibiliteit. Kies op basis van jouw behoeften en de specifieke kenmerken van je ramen voor het meest geschikte horrensysteem.

Hulp nodig? Dan staan onze vakmensen voor jou klaar!

Dit is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Denk daarbij aan het soort gaas, de afmetingen en het merk. Wil jij weten wat bij jouw kostenplaatje past? Kom dan langs in onze winkel, dan maken we een vrijblijvende offerte voor je!

  1. Perfecte pasvorm: raamhorren op maat worden specifiek volgens de afmetingen van jouw ramen gemaakt. Hierdoor ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, wat de effectiviteit van de hor vergroot.
  2. Duurzaamheid: maatwerk horren worden van hoogwaardige materialen gemaakt, ze zijn hierdoor duurzamer dan standaard horren. Jij profiteert van een langere levensduur en hoeft de horren minder snel te repareren of vervangen.
  3. Specifieke eisen: wil jij een bepaald type gaas dat extra bescherming biedt tegen allergieën? Dan heb je met maatwerk de mogelijkheid om je horren precies aan jouw eisen aan te passen.
  4. Gemakkelijke installatie: op maat gemaakte raamhorren zijn makkelijk te installeren omdat ze precies passen bij de afmetingen van je ramen.

Voorzethorren worden op het kozijn gemonteerd. Bij Aanhuis.nl vind je een ruim assortiment aan voorzethorren. Zo hebben wij onder andere:

  • Rolhorren;
  • Vaste horren;
  • Plisséhorren.

En meer! Voor het actuele assortiment nodigen we je graag uit in één van onze winkels. Tot snel!

Ja, we bieden verschillende gaasopties, zoals standaard gaas, maar ook pollenwerend gaas. Kies het gaas dat het beste past bij je behoeften, zoals allergieën of extra sterk gaas als je huisdieren of kinderen hebt. Ook optisch kan je voor verschillende soorten gaas kiezen, standaard of verfijnder. Wij adviseren je graag!

Ja, er zijn verschillende types deurhorren, waaronder scharnierende hordeuren, plissé hordeuren en rolhordeuren. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Kies het type dat het beste past bij je behoeften en stijl.

Bekijk alle veelgestelde vragen