Slimme raamdecoratie

Er komen steeds meer mogelijkheden om je woning 'slimmer' te maken, van robotstofzuiger tot op afstand bedienbare raamdecoratie. Dankzij innovaties geniet je volop van comfort. Bedien je duettes of rolgordijnen via je mobieltje, een afstandsbediening of gebruik zelfs spraakbediening om ze open en dicht te laten gaan. Bij Aanhuis.nl kies je uit verschillende Smart Home raamdecoratie systemen, wij weten er alles van en je mag het installeren aan onze vakmensen overlaten. Benieuwd? Lees hier alles wat je wilt weten over slimme raamdecoratie!

Hoe werkt elektrische raamdecoratie

Wanneer je jouw rolgordijnen, duettes, vouwgordijnen of jaloezieën via jouw smartphone, een afstandsbediening, de laptop of met spraak wil bedienen dan zijn er verschillende dingen voor nodig. Je kiest:

 • Het soort raamdecoratie
 • Een automatiseringssysteem
 • De manier(en) waarop je de raamdecoratie wilt bedienen

Raambekleding bedien je normaal gesproken per hand, trekkoord of bedieningsstang. Voeg je een automatiseringssysteem toe dan is er een piepkleine motor in het ophangsysteem verwerkt. Daar zie je haast niets van en de accu kan je makkelijk opladen.

Elektrische bedieningsopties voor raamdecoratie

Je slimme raamdecoratie stuur je vaak via een afstandsbediening aan. En er zijn meer opties, zoals je smartphone. De producent van de elektrische raamdecoratie levert hiervoor een bijbehorende app om te downloaden, bijvoorbeeld op je smartphone of tablet. Via de app plan je ook vaste momenten waarop de duettes op je slaapkamer open en dicht gaan. Los daarvan kan je natuurlijk vanuit waar je bent met je mobieltje de duettes spontaan dicht doen. Of koppel ze aan een weer app, wordt het 's middags heet buiten? De isolerende rolgordijnen gaan automatisch dicht vanaf een bepaalde temperatuur. Handig he?!

Wil je next-level gaan met je elektrische raamdecoratie dan kies je ervoor om vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën via spraak te bedienen. Stel je hebt Google home en laat het systeem koppelen, dan zeg jij 's ochtends 'Hey Google, goedemorgen!' In dit geval is 'goedemorgen' het codewoord waardoor je rolgordijnen open gaan. Wil je elektrisch bedienbare raamdecoratie beleven? Kom naar de winkel!

Aanhuis.nl Slimme raamdecoratie met MotionBlinds

Graag stellen wij je ons eigen merk elektrisch bedienbare raamdecoratie voor in samenwerking met MotionBlinds. Het systeem is toepasbaar op de volgende raamdecoratie:

 • jaloezieën
 • dupligordijnen
 • rolgordijnen

Naast onze eigen app op je smartphone of de afstandsbediening heb je de optie om voor spraakbediening te kiezen. Koppel jouw Smart Home systeem zoals een Google, Alexa en SmartThings aan je raamdecoratie.

Meer weten over slimme raamdecoratie?

Voordelen elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie levert je vele voordelen:

 • Gemak: systeem is voor iedereen simpel te bedienen
 • Comfort: je hoeft niet telkens langs alle ramen
 • Kindveilig: geen draden of koorden
 • Privacy: jij bepaalt wanneer er wel/geen inkijk is
 • Veiligheid: het lijkt alsof er altijd iemand thuis is
 • Energie besparen: speel actief in op het weer en bespaar op stookkosten of de airco

Vooral het laatste punt is belangrijker dan ooit. Wanneer je bijvoorbeeld isolerende raamdecoratie combineert met Smart Home dan kan je op elk moment de temperatuur in je woning op pijl houden. Erg handig als dit mogelijk is vanuit waar je ook bent! Wordt het 's middags erg heet? Doe de duettes dicht via je mobieltje. De warmte blijft buiten en een airco hoeft minder hard te werken, scheelt je stroomverbruik. Is het 's winters heel koud buiten? Beperk warmteverlies via de ramen met slimme raamdecoratie. Zo bespaar je op gasverbruik.

Combineer smart home oplossingen!

Naast elektrisch bedienbare raamdecoratie kies je bij ons ook uit diverse elektrische rails voor je gordijnen, bijvoorbeeld met de Luxaflex® PowerView® Automation. Ideaal als je kamerhoge gordijnen hebt die lastig te bereiken zijn. Maar wat dacht je van elektrische vloerverwarming? Ook een van de Domotica oplossingen om je woning nog 'slimmer' te maken en voor je te laten werken. Meer weten? Lees verder of vraag het in de winkel!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Jazeker! Je kunt je slimme raamdecoratie koppelen met bijvoorbeeld Google, Alexa en SmartThings. Zo kun jij je slimme raamdecoratie zelfs bedienen met spraak!

Slimme raamdecoratie is ontworpen om energiezuinig te zijn. Het verbruikt alleen elektriciteit wanneer het wordt gebruikt en heeft vaak stand-by modi om het stroomverbruik te minimaliseren.


Bekijk alle veelgestelde vragen