Trapbekleding

De trap in huis wil je mooi bekleed hebben. Met trapbekleding maak je van je trap een echte blikvanger, helemaal naar jouw smaak. Je trap kan je met verschillende materialen laten bekleden. Denk aan tapijt voor een zachter en warmere ondergrond of pvc en Marmoleum® voor een iets strakkere afwerking zonder al te veel onderhoud.

Trapbekleding tapijt

Tapijt zie je het meest op de trap als bekleding. Dit komt voornamelijk door de keuze van vloerbedekking op de overloop en de slaapkamers boven. Het materiaal van tapijt is lekker zacht en voelt fijn aan je blote voeten. Daarnaast dempt het geluid, wat voor de buren zeker een voordeel zal zijn.

Bedenk wel dat niet iedere tapijtsoort geschikt is als trapbekleding. Tapijt met een stevige structuur en met een hoge dichtheid van polen kan je het beste gebruiken. Qua kleuren en patronen kan je natuurlijk alle kanten op. In tapijt heb je namelijk enorm veel keuze als het gaat om varianten in kleur en patronen.

Trapbekleding pvc of Marmoleum®

Een mooie strakke trap krijg je als je deze laat bekleden met pvc of Marmoleum®. Hierin heb je veel keuze als het gaat om kleuren en afwerkingen. Groot voordeel van pvc en Marmoleum® op je trap is de slijtvastheid. Je zult op deze trappen niet snel slijtplekken zien van het lopen. Iets wat je met een geschilderde trap wel hebt.

Een trap met pvc of Marmoleum® is gemakkelijk schoon te maken en is onderhoudsvrij. Een trap die wel tegen een stootje kan. Ideaal voor grote gezinnen die regelmatig trap op en trap af gaan.

Wij zorgen voor trapbekleding op maat met een nette afwerking van je trap. Zo plaatsen wij antislip strips vooraan de trede, wat de trap een stuk veiliger maakt.

Nieuwsgierig naar meer? Kom bij ons langs in de winkel, dan helpen je graag verder!

Je trap laten stofferen door Aanhuis.nl

Een trap bekleden doe je niet zomaar zelf even, dat is echt vakmanschap. Onze vakmensen hebben de kennis in huis om iedere trap nauwkeurig te bekleden, zonder naden en eventuele kans op loslaten van de lijm.

Ze meten je trap in voor precies maatwerk en mocht er ter plekke een afwijking voorkomen, dan kunnen ze daarop inspelen. Zo ben jij gegarandeerd van jarenlang plezier van je trap, welk materiaal je ook hebt gekozen. Of je nou op zoek bent naar trapbekleding hout voor een dichte trap of trapbekleding voor een open trap? Aanhuis.nl heeft het!

Geïnteresseerd in trapbekleding? Vraag dan in de winkel naar de mogelijkheden, wij helpen je graag!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

  • Zorg voor trapneusprofielen op de treden, die voorkomen uitglijden.
  • Installeer leuningen aan beide zijden van de trap.
  • Zorg voor voldoende verlichting op de trap.

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om traprenovatie zelf uit te voeren, wordt het over het algemeen aanbevolen om een professionele vakman in te schakelen.

Onze vakmensen hebben veel ervaring met het opknappen van je trap, denk ook aan het repareren van beschadigde delen. Op een goed gerenoveerde trap blijft de nieuwe trapbekleding netjes zitten.

Met vakmanschap geniet je van een kwalitatief hoogwaardige traprenovatie. Je weet zeker dat jouw trap er fantastisch uitziet en weer jaren meegaat!

Over het algemeen wel, maar het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Een Z-trap kan worden aangepast aan verschillende afmetingen en stijlen. Start bij ons met professioneel advies, dan weet je zeker dat je straks helemaal kan genieten van jouw Z-trap!

Als het gaat om onze trapbekleding en renovatie dan heb je keuze uit tapijt, pvc, Marmoleum®, vinyl en laminaat.

Alle opties zien en voelen? Dat kan in onze winkel!

Een Z-trap onderscheidt zich door zijn zigzag-vormige treden, wat een speels en uniek element toevoegt aan het ontwerp. In tegenstelling tot de traditionele rechte of wenteltrappen, straalt de Z-trap design uit. Ben je fan van strakke lijnen in je interieur? Dan is een Z-trap helemaal jouw ding!

De kosten van traprenovatie variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals het gekozen materiaal, de omvang van de renovatie en de arbeidskosten.

Laat jij jouw trap door onze vakmensen renoveren? Natuurlijk hoort er een offerte bij waarin alle details en de kosten staan. Kom eens naar onze winkel en bespreek vrijblijvend je wensen en de mogelijkheden!

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor traprenovatie, waaronder hout, laminaat, pvc en tapijt.

De keuze hangt af van jouw woonstijl, het budget en de eigenschappen waar de trap aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een slijtvaste trap, makkelijk te onderhouden, anti slip oppervlak, trapverlichting...

Het is belangrijk om duurzame materialen te kiezen die bestand zijn tegen slijtage en geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Wij adviseren je graag, laat je in de woonwinkel verrassen door de prachtige tapijt- en vloerstalen!

Bekijk alle veelgestelde vragen