Welke raamdecoratie is geschikt voor een kat?

Katten zijn ontdekkingsreizigers binnen jouw woonomgeving. Ze komen overal op of onder en zijn dol op stoffen meubilair. Het is daarom ook niet vanzelfsprekend dat raamdecoratie gemaakt van stof zoals gordijnen en vlinderjaloezieën in hun waarde blijven. Met hun scherpe nagels is het handig om voor raamdecoratie te kiezen dat stabiel en krasvast is.

Welke raamdecoratie is geschikt als je een kat hebt?

Heb je een kat als huisdier? Kies dan voor stevige raamdecoratie van hard materiaal, zoals lamellen, jaloezieën of shutters. De raamdecoratie kan zowel horizontaal als verticaal toe worden gepast. Let wel op dat katten van nature reageren op bewegingen.

Horizontale raamdecoratie is minder bewegelijk dan verticale raamdecoratie bij het openen van deuren of ramen. Horizontale raamdecoratie trekt minder aandacht van de kat en houdt hierdoor langer stand.

Raamdecoratie

Welke gordijnen zijn geschikt als je een kat hebt?

Heb je katten en wil je toch graag gordijnen? Er zijn helaas nog geen gordijnen bestand tegen de scherpe kattennagels. Wel kan je de kat afleren om met de gordijnen te spelen. Bijvoorbeeld door de kat nat te spuiten wanneer zij in de buurt van het gordijn komt of spuit afwerende geuren zoals citrus of lavendel op het gordijn. Daarnaast kan je nog zorgen voor voldoende afleiding zoals een krabpaal, klimbomen en speeltjes.

Kom langs in een winkel bij jou in de buurt en laat je adviseren en inspireren en test daarnaast alle mogelijkheden, zodat jouw raamdecoratie katproof is! :)

Bezoek onze winkel


Raamdecoratie die katproof is, je vindt het bij Aanhuis.nl!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief