Shutters

Met shutters tover je iedere ruimte in huis om tot een luxe en bijzonder sfeervolle plek. Een paneel bestaat uit een frame en kantelbare lamellen. De lamellen kan je of met een kantelstok bewegen of via een verborgen bediening. Zo bepaal je altijd de juiste lichtinval in je kamer! De lamellen zijn voorzien van een luxe afwerking en gaan ontzettend lang mee!

Houten shutters

Natuurlijke houten shutters, de stijlvolle zonwering

Shutters zijn verkrijgbaar voor écht elk huis! De lamellen zijn leverbaar in verschillende kleuren, breedtes en materialen. Ga je voor smalle lamellen voor een verfijnde uitstraling? Of kies je toch voor brede lamellen, zodat je zelf kan bepalen hoeveel licht jij in de kamer wilt? Met shutters op maat is alles mogelijk. Al nagedacht over houten shutters en dan specifiek van eikenhout?

Shutters zijn verkrijgbaar in 6 verschillende opties:
  • Standaard shutters met een pen en gat-verbinding
  • Shutters met het vouwrail systeem
  • Shutters met schuifrail systeem
  • Shutters geschikt voor dakramen en draai-kiepramen
  • Shutters op maat voor ramen in afwijkende vormen

Als je voor shutters kiest, kies je echt voor zonwering met luxe. De lamellen die in deuren, of als schuif- vouwrail voor je ramen hangen stralen klasse uit.

Bekijk houten shutters
Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Shutters voor ramen van modern tot jaren 30

Het assortiment aan shutters maakt het mogelijk om jouw te voorzien van shutters die bij jouw woning past. Zo heb je bij ramen van moderne huizen shutters met een egale afwerking en hebben klassiek jaren 30-huizen houten shutters met een sierlijn aan de zijkant. Dit zorgt voor een speelse, romantische uitstraling, die perfect bij Klassiek Elegant of New Chic past! Shutters geven jouw woonkamer een luxe uitstraling. Voor de strakke en moderne uitstraling zijn er verschillende alternatieven, bijvoorbeeld onze jaloezieën of rolgordijnen.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën hebben verstelbare lamellen met een koord. Zo kan je ze laten kantelen en met een trekkoord kan je ze omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn binnenlijken, die vast voor je raam zitten. Hierbij kan je wel de lamellen verstellen, vaak doormiddel van een stok. Ook kan je door het luik te openen volledige lichtinval in huis krijgen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Shutter-systemen en verschillende ramen

Vouwrailsysteem

Shutters met een vouwrailsysteem zijn goed te plaatsen voor grote raampartijen en openslaande deuren. De shutters zijn dan handmatig naar één kant te verschuiven. Door eventueel te kiezen voor het free-fold systeem kun je zelf beslissen naar welke kant je de shutters verschuift.

Draai-kiepramen

In veel (nieuwbouw) huizen worden tegenwoordig draai-kiepramen toegepast. Ideaal om te luchten en makkelijk om ramen van binnenuit te kunnen wassen, maar niet altijd even handig in de keuze voor raamdecoratie.

Blend® shutters voor draai-kiepramen worden op het kozijn gemonteerd en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Dakraam

Dakraam-shutters kunnen perfect op ieder type dakraam geplaatst worden en zijn voorzien van een zogenaamde jachtsluiting. Bij een jachtsluiting zijn de shutters voorzien van een drukknop, waarmee je de shutters kan vergrendelen en ontgrendelen. Dit zorgt ervoor dat de panelen niet ongewenst openklappen.

Schuifrailsysteem

Zoek jij shutters voor jouw grote raampartij, pui of openslaande deuren? Dan zijn de Blend® shutters met schuifrailsysteem ideaal. De shutters met schuifrail bestaan uit losse panelen. De panelen van de shutters kan je achter elkaar verschuiven, waardoor het ene paneel achter het andere paneel verdwijnt.


Bekijk alle raamdecoratie

De extra's van shutters

Eigenlijk zijn deze extra's niet speciaal extra, maar ze zijn wel extra handig. Zoals onze geïntegreerde magneten; hierdoor sluiten de shutters eenvoudig en mooi tegen het kozijn.

Meer voordelen van shutters:
  • De aanslag maakt dat shutters zo min mogelijk licht doorlaten
  • De rabbet zijstaal zorgt ook voor meer lichtdichtheid bij aansluitende luiken
  • Dichte pen en gatverbinding met groeven zorgen voor een sterke houtverbinding

Met shutters kan je niet alleen de lichtinval en de privacy in je woonkamer bepalen. Shutters zijn op maat en in verschillende kleuren leverbaar, passend bij de stijl van je huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor shutters bij jou thuis? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Duurzame shutters

Nog een belangrijk punt om te delen, shutters worden duurzaam geproduceerd. Ze zijn FSC-gecertificeerd waardoor je heel bewust een ecologisch verantwoorde keuze kan maken wanneer het om de binnenzonwering bij jou in huis gaat. Ben je zeker van je keuze? En wil je je graag laten inspireren wat betreft het afstylen van jouw shutters en het interieur? Wij hebben een aantal woonstijlen waarbij shutters een duidelijke rol spelen wat betreft de karakteristieke sfeer in huis.