Horren voor een deur

Je herkent vast dit scenario: tijdens een zomerse ochtend geniet je van je ontbijt in de tuin, maar dan realiseer je binnen iets bent vergeten. Je rent snel naar binnen en laat per ongeluk de deur openstaan. Het is precies op dat moment dat vervelende insecten, zoals muggen, naar binnen glippen. Gelukkig kun je dit voorkomen met onze deurhorren!

Multisol - Hor - Aanhuis.nl

De plisséhordeur

Dit is een van de bekendste en populairste hordeuren voor deuren. Dat komt doordat ze heel gemakkelijk in gebruik zijn én er ook nog eens hip uitzien. De plisséhordeur heeft een unieke geplooide structuur, vergelijkbaar met een harmonica, waardoor hij gemakkelijk open en dicht gaat.

De voordelen van een plisséhordeur:

 1. Onze plisséhordeuren passen op elke deur. Denk bijvoorbeeld aan je openslaande deuren naar het terras. Wij maken alles op maat;
 2. Een plisséhordeur wordt niet opgerold, maar gevouwen volgens het plissé-ontwerp. Hierdoor ontstaat een compacte en verfijnde uitstraling wanneer de hordeur is ingeklapt;
 3. Plisséhordeuren vergen maar weinig onderhoud. Het gaas kan af en toe worden schoongemaakt met een sopje en het mechanisme kan worden geolied;
 4. En uiteraard houden plisséhordeuren die zoemende insecten tegen terwijl jij wel lekker frisse lucht in je huis kunt laten;
 5. Ze zijn ook nog eens mooi! Zo blijft jouw interieur super strak.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze plisséhordeuren?

De scharnierende hordeur

Een scharnierende hordeur is een functionele hordeur, gemaakt van lichte materialen zoals aluminium of kunststof. Deze wordt aan het deurkozijn bevestigd met scharnieren, waardoor het gemakkelijk kan worden geopend en gesloten, net als een normale deur. Hierdoor is het geen probleem als je in de zomer even je deur open laat staan, want geen enkel insect komt hier doorheen!

De voordelen van een scharnierende hordeur

 1. Scharnierende hordeuren zijn geschikt voor scharnierdeuren;
 2. Een hordeur met scharnieren biedt tevens een visuele barrière, wat inhoudt dat nieuwsgierige voorbijgangers minder eenvoudig naar binnen kunnen kijken;
 3. Scharnierende hordeuren worden vaak gemaakt uit lichte materialen zoals aluminium of kunststof;
 4. De installatie is super eenvoudig, maar je hoeft je daar geen zorgen over te maken dankzij onze uitstekende service;
 5. Scharnierende hordeuren behoren vaak tot de meest betaalbare opties voor hordeuren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de afmetingen.

Ben jij benieuwd hoe een scharnierende hordeur in jouw deuren past?

De rolhordeur

Een populaire hordeur keuze is ook de rolhordeur. Het is een eenvoudig systeem waarbij het gaas zich oprolt in de cassette wanneer je de hordeur sluit. Hij is makkelijk en praktisch in gebruik. Als jij een strak en minimalistische hordeur zoekt dan is de rolhordeur perfect voor jou!

De voordelen van een rolhordeur

 1. Doordat het gaas zich oprolt in de cassette is de rolhordeur een ruimtebesparende hordeur;
 2. De rolhordeur is geschikt voor vrijwel elke type deur, of het nu een enkele deur, dubbele deur of zelfs een schuifdeur betreft;
 3. Het oprolbare gaas van een rolhordeur is vaak discreet en past goed bij moderne woonstijlen;
 4. Je kunt je scharnierende hordeur in diverse kleuren uitkiezen. Populaire opties zijn wit, zwart, bruin en verschillende tinten grijs;
 5. Ook bij de rolhordeur hoef jij je geen zorgen te maken over de maten, want dat is geen probleem met onze hordeuren op maat.

Wil jij je huis beschermen tegen insecten met een rolhordeur?

Hordeuren voor álle deuren

Hordeur voor je schuifpui

Het is echt heerlijk om in de zomer 's avonds je schuifpui open te gooien. Even genieten van het avondbriesje die de hitte uit je huis wegblaast. Maar helaas komt er altijd iets met de wind mee, namelijk die zoemende insecten. Gelukkig is er tegenwoordig overal een oplossing voor, ook voor dit probleem. Wij bieden op maat gemaakte hordeuren voor jouw schuifpui. Zo kun je van het briesje genieten zonder je te ergeren aan insecten die je lastigvallen. Heerlijk he?

Hordeur met pollengaas

Tegenwoordig kunnen hordeuren veel meer dan alleen insecten buitenhouden. Denk bijvoorbeeld aan al die pollen die in het voorjaar en de zomer door de lucht dwarrelen. Hierdoor brengen hordeuren nog meer voordelen met zich mee.

 1. Een hordeur met pollengaas heeft een fijnere maaswijdte dan normaal horrengaas. Hierdoor worden deeltjes zoals pollen en stof buiten gehouden;
 2. Heb jij bijvoorbeeld een allergie zoals hooikoorts of astma? Dan is een hordeur met pollengaas ideaal voor jou, omdat allergenen niet kunnen binnendringen;
 3. Ondanks de fijnere maaswijdte van een hordeur met pollengaas wordt je zicht niet belemmerd;
 4. De hordeur met pollengaas houdt veel buiten, zoals pollen en stof, maar laat nog steeds frisse lucht door.

Klinkt een hordeur met pollengaas als muziek in de oren?

Hordeur op maat

Wij maken onze hordeuren op maat, zodat er voor elke deur een passende hor beschikbaar is. Of je nu openslaande deuren, schuifdeuren of een scharnierdeur hebt; voor elk type deur hebben we een oplossing. En het beste is dat jij hier niets voor hoeft te doen, dankzij onze inmeet- en montageservice kun jij gewoon lekker achterover leunen.

Een eenvoudig stappenplan voor jouw hordeur

 1. Je komt bij ons langs voor een adviesgesprek. Samen kijken we naar jouw wensen. Wil je een plisséhordeur of vind je een rolhordeur mooier? En wil je graag een hordeur met pollengaas voor allergiewerking?
 2. Vervolgens komen wij bij jou langs om alles in te meten, zodat jouw hordeuren precies op de juiste maat worden besteld;
 3. We plannen een afspraak met jou in om de horren bij jou te komen monteren;
 4. Nu kun je optimaal genieten van een insect- en pollenvrij huis!

Wil jij jouw hordeur op maat realiseren?

Wat kost een hordeur?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Heb je interesse in een plisséhordeur of een scharnierende hordeur? Heb je enkele of dubbele deuren? Wil je een hordeur met of zonder pollengaas? Heb je al nagedacht over die kleur die het mooiste bij jouw interieur zou passen? Gelukkig zijn deze vragen allemaal geen probleem voor ons. We staan klaar om je te helpen.

Samen kijken we naar de hordeur die op jouw wensen aansluit. We komen jouw deurposten opmeten, overleggen welke soort hordeur passend is én komen het voor jou monteren. Zo kun jij zorgeloos genieten van je nieuwe hordeuren. Neem gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de kosten van de hordeur die je in gedachten hebt. Samen maken we jouw huis insecten- en pollenvrij.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

In een kunststof kozijn boor je natuurlijk liever niet. Toch kun je ook met kunststof kozijnen voor horren gaan. Je hebt namelijk ook horren die in het kozijn geklikt kunnen worden, zonder dat er maar een schroef of plug aan te pas komt.

Bekijk alle veelgestelde vragen