Kasten op maat

Of je nu een kast zoekt voor in je slaapkamer voor al je kleding en schoenen of juist een kast voor in de woonkamer voor je mooie spullen; wij hebben altijd de ideale kast voor jou. Het maakt niet uit of jouw woning hoge of lage plafonds heeft.

Kast op maat laten maken

Van grachtenpand tot schuine hoek op zolder

En ook voor schuine wanden maken wij passende kasten op maat. Dus er is altijd een passende kast voor jouw grachtenpand, je woonboerderij of die kleine plek op zolder die je graag beter wilt benutten. Hoe ontstaat jouw kast op maat?

In principe ontstaat jouw unieke kast in 4 stappen:

 • Inmeten op locatie of op basis van bouwtekening
 • Ontwerpen kast met 3D-tekenprogramma
 • Productie kast volgens tekening
 • Levering en plaatsing kast door monteurs

Op deze manier weet je vooraf dat jouw kast op maat er precies zo uit komt te zien als jij in gedachten had. Je weet zeker dat hij bij jouw woonstijl past en, minstens zo belangrijk, dat de maten kloppen. Geen verrassingen, gewoon maatwerk. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Jouw kast als eyecatcher

Stel dat het ook een decoratieve plek is om foto’s, mooi servies of design accessoires in de spotlight te zetten. Dan zijn open vakken ideaal. Wil je liever een opgeruimd interieur, dan zitten jouw spullen bij voorkeur achter kastdeuren opgeborgen. En ook voor je tv-meubel heb jij het voor het zeggen. Wil je de tv verstoppen achter deuren, of toch liever een open kast? Jij kiest!

Een kast op maat voor elk budget

En van een draaideurkast, woonkamerkast, tv meubel, Cinewall of wasmachinekast wil je graag jaren genieten, dan is maatwerk een logische keuze. Naast alle voordelen van een kast op maat heb je misschien een bepaald budget in gedachten. Wij geven je daarom graag meer informatie over de kosten voor een kast op maat.

Aanhuis.nl bij jou in de buurt

Voordelen van een kast op maat

Ben je op zoek naar een kast voor jouw kamer en lukt het niet om een kast met de juiste lengte of diepte te vinden? Een kast op maat laten maken heeft meer voordelen dan alleen de exacte afmeting. Jouw idee staat centraal en dankzij de volgende opties kan je jouw unieke kast ontwerpen:

 • Kies de kleur die bij jouw interieur past
 • Bepaal het aantal en type deuren
 • Leg zelf de indeling van jouw kast vast
 • Stem de stijl af met passende deurgrepen, verlichting, spiegels

Dit zijn een aantal goede redenen waarom je voor een kast op maat kiest. Zeker als jouw perfecte kast niet tussen de standaard uitvoeringen zit!

Bryan
Geschreven door Bryan
Geschreven door
Bryan

Hoi, ik ben Bryan en weet alles over de kasten bij Aanhuis.nl!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Draaideuren zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt veel keuze, denk aan spiegeldeuren tot houtfineer en gelakte oppervlakken. Zo creëer je jouw ideale draaideurkast die precies past bij jouw wensen en woonstijl.

Dat ligt een beetje aan jouw wens. Als je alleen je kleding kwijt wilt en dus alleen iets hoeft te pakken, dan heb je aanmerkelijk minder ruimte nodig dan wanneer je je ook om wilt kleden in je inloopkast. Soms is een aparte kamer wenselijk, soms is een nisje in de slaapkamer voldoende. Kom met je wensen en je plattegrond naar onze winkel en we maken samen jouw droom inloopkast mogelijk!

Ja, in principe kan een inloopkast op maat worden aangepast aan vrijwel elke ruimte. Het ontwerp wordt aangepast aan de beschikbare afmetingen en vorm van de ruimte.

Ja, een tv-kast op maat kan je precies aanpassen aan de afmetingen van je tv. Hierdoor ontstaat een prachtig meubel dat precies in jouw interieur en bij jouw stijl past.

De kasten die het meest toe worden gepast in de woonkamer zijn de wandkasten en tv-meubelkasten. De wandkasten worden ook vaak ingezet als tv-meubelkast. Met deze wand- of tv-meubelkast kan je ervoor kiezen om hem op maat te laten maken, passend bij jouw woonstijl. Of dat je de kast kant- en klaar koopt, zodat jij je interieur op de kast inricht/aanpast. De opties voor een wandkast zijn eindeloos, van kleur, vorm, variant tot design, één ding is zeker, je plaats hem voor je wand. Een wandkast heb je al vanaf ongeveer € 700,- bij jou thuis afgeleverd exclusief montagekosten. Let er wel op dat deze kosten afhankelijk zijn van omstandigheden op locatie, verdieping en ontwerp.

Maak optimaal gebruik van de ruimte met een inloopkast op maat! De inloopkast past perfect bij de stijl van je huis en voldoet aan jouw specifieke behoeften. Nooit meer te weinig opbergruimte, heerlijk!

Ensuite kasten worden ingezet als afscheiding tussen ruimten. De bekendste is wel een boekenkast om de schuifdeuren. Je richt een ensuite kast in zoals jij wilt; met of zonder deuren, lades en planken. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel.

Allereerst om dat wat je op wilt bergen uit het zicht te houden. Heb je in de kamer waar je draaideurkast staat voldoende ruimte, dan kan je kiezen voor deuren die naar links of rechts draaien. Ontbreekt deze ruimte, kies dan voor een schuifdeurkast. Je kan ook kiezen voor glazen deuren of een deur met een spiegel. Kom in de winkel de mogelijkheden bekijken.

In een wasmachinekast kies jij zelf de inrichting en accessoires. Uiteraard is er plek voor de wasmachine en droger. Je kan daarnaast ook nog planken maken voor je voorraad, de wasmiddelen en ruimte voor de strijkplank creëren. Kies je voor lades onder de machines, dan kan je je wasgoed mooi opbergen. En weet je dat je ook uittrekplanken kan kiezen? Handig voor je wasmand! Kom naar de winkel en wij denken met je mee. Zoveel mensen, zoveel wensen; bij Aanhuis.nl kan het!

Wil jij een kast op maat laten maken en ben je benieuwd naar de kosten? Wij zijn een specialist in het maken van kasten op maat. Een standaard kast kost (afhankelijk van de breedte, hoogte, kleur en het materiaal) tussen de € 200 en € 1.500,- exclusief montagekosten. De kosten voor een kast op maat gemaakt liggen hoger, dit omdat er een stukje vakwerk bij komt kijken. De kosten beginnen hier vanaf € 800,- exclusief montagekosten. Ook dit is weer afhankelijk van het formaat, materiaal en kleur.

Een kast voorzien van schuifdeuren is erg populair voor op de slaapkamer. Ook kan de schuifdeurkast als tv-meubel dienen, de deuren schuif je namelijk zo opzij om zo naast de tv ook alle benodigdheden van de tv in de schuifdeurkast op te bergen. Een schuifdeurkast op maat heb je al vanaf ongeveer € 900,- bij je thuis afgeleverd. Wel is het belangrijk te weten dat de prijs afhankelijk is van het materiaal en het formaat van de kast. Wil jij een schuifdeurkast op maat geleverd en monteert hebben? Dan kan dit al vanaf € 1.300,-. Benieuwd naar de kosten voor een schuifdeurkast op maat gemaakt voor jouw woninginrichting? Kom dan naar de winkel!

Met een inbouwkast geef je op een zeer efficiënte manier invulling aan jouw woonruimte. De inbouwkasten zijn praktisch, vernieuwend en verkrijgbaar in ieder gewenst design. Welke ruimte wil jij optimaal gaan benutten met een inbouwkast op maat? Personaliseer jouw kast in ieder gewenste stijl, van staal voor een industriële stijl of juist eiken voor een warme landelijke of Scandinavische stijl. De inbouwkast op maat kost heb je al vanaf € 700,- afhankelijk van de locatie, het formaat en natuurlijk het materiaal. Benieuwd naar jouw kosten voor een inbouwkast op maat? Kom dan naar onze winkel, dan tekenen we je wensen uit.

Een inloopkast wordt zo efficiënt mogelijk op de ruimte ingericht. Omdat dit natuurlijk veel maatwerk vraagt en er vaak montagekosten bij komen, moet je ongeveer rekening houden met kosten tussen de € 1.500 en € 15.000,-. De reden dat wij de kosten zo breed trekken is, omdat er naast de ruimte ook heel veel opties mogelijk zijn. Denk aan het materiaal en extra's zoals lades, vakjes, bakjes, hangplekken en noem maar op. Bij een grotere inloopkast kan je zelfs nog nadenken over de vloer, verlichting, verschillende kleurtinten binnen de kast en extra vakken.

 • Met een draaideurkast op maat maak je maximaal gebruik van de beschikbare ruimte.
 • Je bepaalt zelf de ideale indeling.
 • Je stemt het ontwerp helemaal af op jouw behoeften en stijl.

Met een tv-kast maak je maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Deze kast past naadloos bij je interieur, en biedt extra opbergruimte. Een tv-kast op maat ontwerp je zelf, jij creëert een uniek design. Dit is bij een standaard tv-meubel niet mogelijk.

Een nis is een uitsparing in de dikte van de muur, dat je kunt opvullen door een niskast. Een ideale oplossing om je nis zo efficiënt mogelijk in gebruik te nemen. En daar zijn wij een specialist in. Afhankelijk van de omvang van de nis kan er een niskast op maat in worden gebouwd. De kosten voor een niskast bedragen zijn wel heel verschillend, dit omdat de nis bepalend is voor het formaat, kleur en soort materiaal. Je hebt al een niskast op maat vanaf € 700,- bij jou thuis afgeleverd. Benieuwd naar jouw kosten voor een nis kast? Kom dan naar de winkel!

Bekijk alle veelgestelde vragen

Welke indeling kies jij?

Ook de indeling is maatwerk. Jouw wensen staan centraal wanneer het gaat om de indeling van je kast op maat. Want het is belangrijk dat je maximaal gebruik kan maken van alle kastruimte die je hebt. Welke punten zijn belangrijk als het over de indeling van je kledingkast gaat? Denk aan:

 • veel legplanken
 • of juist veel hangroedes
 • een stropdassenrek
 • luxe ladesets
 • een schoenenrek
 • verlichting
 • welke kleur binnenkant

Dit geldt niet alleen voor een kledingkast met schuifdeuren. Bij een kast voor je woonkamer is de vraag waarvoor je hem wilt gebruiken. Zo zijn er prachtige wandkasten, waarin je je tv kunt verbergen of juist laten schitteren en als je voor een ensuite-kast kiest, creëer je een statement-afscheiding tussen twee ruimtes!

Advies

Zeker weten dat jouw kast op maat perfect past? Maak gebruik van onze vakmensen! Zij installeren dagelijks de mooiste kasten, in welke vorm of maat dan ook, en hebben dus de expertise in huis om jouw kast op maat perfect in te meten.

Zo weet je zeker dat jouw kast op maat altijd perfect past, of het nu onder een schuin dak, in een kleine kamer of ronde hoek is; de vakmensen van Aanhuis.nl krijgen het voor elkaar!

Wil je meer weten of alle mogelijkheden in het echt bewonderen? Dat begrijpen we en dat kan natuurlijk! Kom naar onze winkel en wij beantwoorden al je vragen!

Kom langs!