Raamdecoratie voor in de keuken

Raamdecoratie wil je in je gehele leefruimte graag op elkaar afgestemd hebben. Toch? Dat is net zoals verschillende bloemsoorten in een bos bloemen. Het mag verschillend zijn, alleen moet het wel bij elkaar passen. Nu heb je enorm veel keuze als het gaat om raamdecoratie. Vaak moet je gewoon op je eigen smaak af gaan. En afstrepen wat niet handig is (denk aan draai-kiep ramen), wat -in jouw ogen- niet mooi is en wat -voor jou- niet betaalbaar is. Lijstje af? Dan moet je nog bedenken of die geweldige shutters, houten jaloezieën of whatever je uitgezocht hebt, wel geschikt is voor álle ruimtes. Hele hoge ramen? Oeii, dan kan – ik herhaal kàn – horizontale jaloezieën nog wel een dingetje zijn. Maar heb je weleens nagedacht over je raamdecoratie in de keuken?

Schoonmaken die handel

Veel huizen, vaak nieuwbouw vanaf de jaren ’90, hebben de keuken aan de voorkant. En óf je daar graag iets voor de ramen wilt hebben. Alleen moet je dan wel echt nadenken over welke keuze je daarvoor maakt. En als je graag alles op elkaar afgestemd wilt hebben, dan is het wel verrekte handig om te weten welke raamdecoratie je daar het beste kan hangen. Paar gratis tips van mij:

Je spettert met water, of met vet. Je vergeet de deksel op de blender als je hem aanzet of de mixer gaat net een standje te snel in de beslagkom vol met chocolademousse. Effect? Zooi in je keuken. Zooi die je snel wilt schoonmaken. Ook je raamdecoratie. En wat kan je dan het beste schoonmaken? Bijna alles, behalve de raamdecoratie van stof. Zoals vouwgordijnen van stof. Het kan echt wel, ook stof kan je wassen/schoonmaken. Alleen houd ik van gemak. Jij toch ook?

Spieken

Zeker als je de keuken aan de voorkant hebt. Dan wil je echt wel iets voor je ramen hebben hangen wat niet gelijk heel veel inkijk geeft. In de keuken heb je vaak felle verlichting aan om je baksels goed te zien. En met meer licht in je keuken, krijg je gelijk meer inkijk. Skip de dunne doorkijk stoffen en ga voor verduisterend. Of voor jaloezieën die je dicht kan draaien.


Geschikte raamdecoratie voor in je keuken!

Eén geheel

Goed, iets wat je fatsoenlijk kan schoonmaken en wat je privacy geeft. Nu het uiterlijk. Het moet passen bij de rest van je kamer en niet te vergeten je keuken. Om het beginstuk van deze blog even om te draaien. Stem je keuze van de raamdeco in je keuken ook af met je wensen in de woonkamer.

Misschien een paar inkoppertjes. Maar wedden dat jij er nog niet zo over had nagedacht. Zo ga je toch ineens anders op zoek naar je nieuwe raamdecoratie. Om je visueel al een beetje te helpen, heb ik her en der al een paar foto’s geplaatst met raamdecoratie die zeer geschikt zijn voor in je keuken. Veel plezier met kiezen!

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief