Vitrages

Vitrages zijn nog weer dunner dan inbetweens. Door de dunne stof zijn vitrages niet heel aanwezig in je woonkamer, waardoor je het licht en luchtig kunt houden. Deze transparante gordijnen zijn echte sfeermakers die je qua kleur en materiaal kan aanpassen op je gehele interieur.

Vitrages voor elk interieur

In tegenstelling tot overgordijnen of inbetweens kan je bij vitrages van binnen naar buiten kijken en van buiten naar binnen. Daarom worden ze vaak gecombineerd met overgordijnen. Met deze combinatie kan je op elk moment zelf bepalen wat jij wilt. Volop van je privacy genieten of juist gezellig volgen wat er buiten allemaal te zien is. Dit maken vitrages zeer geschikt voor allerlei ruimtes; van de kinderkamer tot de woonkamer en zelfs de keuken. Vitrages geven je de mogelijkheid om te spelen met het binnenvallende licht.

Voordelen van vitrages

Met vitrages kan je in elke kamer een fijne sfeer creëren. Deze transparante gordijnen zijn mooi subtiel en zijn gemakkelijk te combineren met je interieur. Gordijnen horen bij de basis van elk interieur en zorgen ervoor dat een woonkamer, keuken of slaapkamer echt ‘af‘ is.

Wanneer je voor vitrages op maat kiest, dan komen wij bij jou thuis meten. Ook kan onze stoffeerder de vitrages komen monteren wanneer ze klaar zijn. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten van het eindresultaat. Benieuwd? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Kleuren en ophangmogelijkheden van vitrages

Er zijn verschillende mogelijkheden om vitrages op te hangen. Je kan voor roedes kiezen of voor mooie rails. Roedes zijn er in verschillende designs; van klassiek tot romantisch, van edelstaal tot natuurlijk hout. Bij Interstil kies je bijpassende gordijnringen en prachtige eindknoppen. Op deze manier stem je de roedes van jouw vitrages helemaal af op je woonstijl.

Afhankelijk van jouw woonstijl en de sfeer die je in je woonkamer of keuken wilt creëren, kies je de kleur vitrages die daar het beste bij past. Ook qua dessins kan je volop combineren, heb je bijvoorbeeld een interieur met natuurtinten? Dan staan vitrage gordijnen met bloemenprint of groene bladeren heel mooi.

Hoogwaardige vitrages op maat

Aanhuis.nl biedt een brede collectie hoogkwalitatieve merken, waaronder:

  • Eijffinger
  • A House of Happiness
  • Inside
  • Artelux
  • Loft 79
  • Holland Haag
  • Your Edition
Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen