Rails en roedes

Gordijnen zijn meer dan bescherming tegen fel licht of inkijk in je woning. Met mooie overgordijnen en vitrage of prachtig geplooide inbetweens voeg je sfeer toe aan je kamer. Wanneer je gordijnen op maat hebt laten maken passend bij jouw unieke woonstijl dan is het net zo belangrijk dat ze zo mooi mogelijk hangen.

Mooi design, de roedes van Interstil

Er zijn verschillende opties om gordijnen op te hangen. Je kan kiezen uit gordijnrails, een gordijnkabel of gordijnroedes. Bij Aanhuis.nl hebben wij de roedes van Interstil in ons assortiment.

Interstil produceert al jaren prachtige design gordijnstangen uit verschillende materialen:

 • Edelstaal
 • Messing
 • IJzer
 • Hout

Zo vind je voor elke woonstijl een gordijnroede die qua kleur, design en materiaal past bij je raamdecoratie en je interieur.

Wat zijn de voordelen van roedes?

Gordijnroedes kan je zo ophangen dat de plooi van jouw gordijnen op maat centraal staat. Een echte eyecatcher. De roedes van Interstil kunnen op maat gemaakt worden en passen perfect bij de afmetingen van jouw ramen of deuren.

Ook de gordijnringen en trekstangen zijn bij Interstil afgestemd op het design van de gordijnroedes. Met roedes van edelstaal zet je een stoere look neer. Heb je een klassiek interieur dan zijn messing roedes de perfecte match. Voor een warme uitstraling in je keuken of woonkamer kies je houten gordijnroedes. Wat valt er nog meer te kiezen?

Gordijnroedes op maat

Natuurlijk kan je jouw gordijnroedes op maat laten maken. Dit kan onafhankelijk van het materiaal. Bij Aanhuis.nl hebben wij Interstil roedes van edelstaal, edel-messing, ijzer, natuurlijk hout of spankabel in het assortiment.

Naast bijpassende gordijnringen en trekstangen kan je ook kiezen uit verschillende eindknoppen. Zo combineer je de onderdelen van je roedes en creëer je jouw unieke stijl. Ook de ophangsystemen passen qua design perfect bij de uitstraling van de roedes. Benieuwd? Ontdek in de winkel de vele mogelijkheden en laat je adviseren.

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Bij Aanhuis.nl hebben wij de roedes van Interstil in ons assortiment. Interstil produceert al jaren prachtige design gordijnstangen uit verschillende materialen:

 • Edelstaal
 • Messing
 • IJzer
 • Hout

Onze duurzame gordijnstoffen zijn verkrijgbaar voor overgordijnen, vitrages en inbetweens. Stuk voor stuk met een enorme keuze in kleur, dessins en dikte van de stof.


Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Een wavegordijn is een normaal gordijn voorzien van een waveplooi. Een waveplooi zorgt dat het gordijn gelijkmatig en soepel valt. Het golvende effect komt doordat in het naaiatelier het gordijn zo wordt geconfectioneerd waardoor de waveplooi goed zichtbaar blijft, of het gordijn nu open of gesloten is.

Dat hangt af van wat jij ermee wilt bereiken. Er zijn katoenen stoffen die geschikt zijn voor gordijnen en ook polyesters. Er zijn zelfs duurzame gordijnen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld petflessen. Kom naar de winkel en vertel ons wat jij mooi vindt. Samen kiezen wij het gordijn van een stof die bij jou past.

Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
 • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
 • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen