Smart Home

Wat mannen willen en wat vrouwen stiekem onwijs praktisch vinden. Met één iemand praten of ‘appen’ die gelijk antwoord geeft en doet wat je wil in huis. De lampen aan, de verwarming hoger of je gordijnen dicht. Je hoeft het vaak niet eens aan te sturen, het gaat gewoon vanzelf. En dat alles is mogelijk op afstand, dat is de start van je Smart Home. En de start van Slimmer Wonen, de toekomst van jouw woning.

Elektrisch bedienbaar

Je ziet tegenwoordig al veel producten op de markt komen die we ‘slim’ kunnen bedienen. Van de vele apparaten zijn de nieuwste series al Smart Home gemaakt, die je vooraf kan instellen of via spraak of je smartphone kan bedienen. Bij Aanhuis.nl spelen we graag een rol als het gaat om het slimmer maken van je woning. Vandaar dat wij dan ook Slimmer Wonen compleet omarmen. Hoe? Denk aan je raamdecoratie en gordijnen.

Met o.a. Luxaflex® PowerView® Automation en onze eigen Aanhuis slimme raamdecoratie zijn we al grote voorloper als het gaat om het elektrisch bedienen van je raamdecoratie en gordijnen. Met de app, of via de Hub kan je er al voor zorgen dat je duettes sluiten op het moment dat jij het wilt. Ook kan je van tevoren instellen op welke tijd ze dicht moeten of juist open. Je kan hem zelfs laten koppelen met een weer app! Komt er ineens veel zon? Dan gaat je raamdecoratie dicht. Je hoeft zelf niet meer te doen, alles gaat vanzelf.

Naast elektrisch bedienbare raamdecoratie hebben we ook elektrische rails voor je gordijnen. Ideaal als je hele hoge gordijnen hebt. Ook onze elektrische vloerverwarming valt aan te sturen op de slimme manier. Nu zijn ze samen nog veel slimmer als je ze samenbrengt in onze ‘Smart Home box’. Kom het allemaal ontdekken in de winkel en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Voordelen Slimmer Wonen

Even een aantal voordelen van Slimmer Wonen. En laten we vooropstellen, gemak is het toverwoord.

 • Bediening: onze vakmensen komen langs, installeren je slimme apparaten en het werkt gelijk
 • Leven: stuur je apparaten aan zoals jij wilt leven in jouw huis
 • Comfort: je huis op temperatuur, gordijnen dicht en de lampen aan als je thuiskomt na een dag lang werken.
 • Veiligheid en privacy: dankzij de scènes die je kunt instellen voor je raamdecoratie en het licht in huis ben je voor inbrekers en nieuwsgierige mensen altijd thuis
 • Duurzaam en energievriendelijk: weinig onnodig en veel efficiënter stroomverbruik

Ben je benieuwd naar de opties voor elektrische raamdecoratie of gordijnen bij jou thuis? Stel je vragen over raambekleding of vloerverwarming aan een van onze adviseur. Of beleef en test gewoon even de bestuurbare raamdecoratie in de winkel.

Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

De meest voorkomende vloerverwarming is infrezen. In de bovenkant van de cementdekvloer worden sleuven gemaakt. De buizen liggen boven in de sleuven van de vloer. De sleuven worden gedicht door het aanbrengen van een dunne laag cement. Zo wordt ook gelijk de vloer geëgaliseerd.

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van matten, geleidende folie of elektrische kabels die op de bestaande ondervloer worden gelegd. Installatie van elektrische vloerverwarming is daardoor relatief goedkoop. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
 • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
 • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.



Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Slimmer raampakket

Speciaal voor Aanhuis.nl heeft Slimmer Wonen het Slimmer raampakket. In dit pakket zitten alle opties om je raamdecoratie en je gordijnen elektrisch aan te sturen. Dat kan op diverse manieren:

 • Met spraak; dus praten met je Google Home om je gordijnen te sluiten en/of te openen. Ook te gebruikten voor het openen of dichtdoen van je raamdecoratie.
 • Door diverse commando’s in te stellen zoals: ‘Hey Google, welterusten’ en alles sluit (als dat nog niet was natuurlijk).
 • Met een afstandsbediening
 • Met een app op je telefoon
 • Met een slimme schakelaar aan de wand. Deze kan je instellen in verschillende scenario’s.
 • Van tevoren instellen van scènes. Zoals om 7:00 uur in de ochtend alles openen en ’s avonds om 22:00 uur alles dicht.
 • Met een koppeling van een ‘weer-app’. Komt de zon ineens opzetten terwijl je op je werk bent en jij hebt je raamdecoratie open? Door de schakeling met de app zal je raamdecoratie sluiten; en dat is pas écht slim!

Koel in de zomer en warm in de winter
Jouw slimme raamdecoratie of slimme gordijnen gaat automatisch dicht op zonnige dagen en houdt je huis lekker koel zonder omkijken, zelfs als je niet thuis bent.




Ben je wel thuis? Dan vraagt het systeem of je de raamdecoratie wil sluiten. Zo schrik je niet ineens als je elektrische raamdecoratie vanzelf dicht of opengaat. De meeste raamdecoratie en gordijnen zorgen voor warmte binnen. Het werk isolerend en daardoor blijft de warmte binnen. Is het koud buiten? Dan sluit je raamdecoratie automatisch, zo blijft jouw huis lekker warm. Met dit pakket ben je helemaal klaar voor de toekomst. Het valt namelijk uit te breiden met Slimme verlichting. Zo heb je je scenario’s helemaal compleet.

Slimmer Wonen met Luxaflex® PowerView® Automation

Slim wonen kan met elektrisch bedienbare raamdecoratie en gordijnen. Daar is een motortje voor nodig in de rails of in montagebak van je raamdecoratie. Luxaflex® PowerView® Automation heeft dat. Door het gebruik van een app of een afstandsbediening kan je je raamdecoratie en/of je gordijnen bedienen. In vooraf ingestelde scènes, scenario’s, of wanneer jij het wilt zonder van de stoel of bank op te staan. Geen geouwehoer meer met touwtjes, maar alles elektrisch.

Met Luxaflex® PowerView® Automation kan je Slimmer Wonen en het hele Smart Home systeem compleet maken. Wil je meer weten over Luxaflex® PowerView® Automation, kijk dan op onze pagina of kom langs in één van onze winkels.

Bezoek onze winkel

Slimmer Wonen met verlichting

Om je Smart Home compleet te maken kan je ook je verlichting toevoegen in je scenario’s. Zo bedien je al je verlichting met één knop, of ook met spraak. En stel ze in op diverse scènes. Met slimme ledlampen heb je keuze in alle kleuren. Dus wil jij een romantisch avondje? Geef Google dan het commando ‘romantisch’ en je verlichting dimt, de raamdecoratie gaat erbij dicht én als je het helemaal compleet wilt hebben, speel dan gelijk Adele af op je Sonos. Want ook je Sonos valt natuurlijk aan te sluiten aan je Google Hub.

Wifi upgrade met onze Wifi-pakketten

Als je alles elektrisch wilt bedienen, heb je goed internet nodig in huis. Met de beste Wifi van ons Wifi-pakket heb je overal het bereik wat je nodig hebt. Van achter in je tuin tot op zolder. Wat je ook doet, je netwerk werkt met je mee.

De Wifi-scan
Om te checken of je Wifi in je huis goed is, starten we met een Wifi-scan om het hele huis in kaart te brengen. Zo kunnen we bepalen wat de beste plek is voor optimale plaatsing om het beste Wifi-signaal te realiseren. Deze installeren we, samen met meerdere Wifi-access points voor nog een beter bereik. Zo heb jij geen omkijken meer naar je netwerk en het Wifi-bereik.

Maak een afspraak

Hoe zorg je er nu voor dat al je slimme apparaten gekoppeld zijn, zonder dat je steeds een aparte app moet gebruiken? Of heb je geen idee hoe de ‘Smart Home box’ moet installeren en wil je er gelijk alles uithalen wat erin zit? Kom dan naar Aanhuis.nl. Door onze exclusieve samenwerking met de ‘Slimmer Wonen’ specialisten is het mogelijk om in onze winkel of hieronder een afspraak te maken. Je krijgt advies over de ‘Smart Home box’ en de slimme producten die wij leveren. Wil je gelijk alles ‘slim’ in huis? Informeer dan naar de uitgebreide pakketten.

Maak een afspraak