PVC vloeren

Het zijn momenteel hele populaire vloeren; onze pvc vloeren. Dat komt doordat pvc onderhoudsvriendelijk is, sterk, krasbestendig en bestand tegen water, hiermee is een pvc vloer al snel geschikt voor veel toepassingen. Denk hierbij aan een gezin met kinderen of een roedel huisdieren of zelfs in winkels en kantoorpanden kan je kiezen voor een pvc vloer. Want pvc kent verschillende diktes van de toplaag en is verkrijgbaar in mega veel kleuren en dessins. Zo is er altijd een pvc vloer die past bij jouw woonstijl en woninginrichting. Of je nu een betonlook, visgraat of houtlook pvc vloer kiest, ze zijn allemaal even praktisch als mooi!

Soorten pvc vloeren dessins

Wanneer je een nieuwe vloer kiest en je overweegt pvc, dan heb je een ruime keuze. Van houtlook pvc vloeren waarmee je een gave brede visgraat kan leggen tot aan de pvc tegelvloer die met het oog niet van echte stenen plavuizen te onderscheiden is. Qua patronen en pvc vloeren kleuren is er echt een ruim assortiment waaruit je kan kiezen.

Zoek je iets exclusiefs? Kies dan uit marmer of graniet look dessins. Wil je liever robuust? Dan zijn er pvc vloeren betonlook of eikenkleur houtlook stroken in grote afmetingen waarbij je de noest van de boomstam kan zien en voelen. Want de verschillende soorten pvc vloeren hebben prachtige toplagen, sommige met een voelbaar reliëf. Wil je helemaal een bijzondere vloer, overweeg een patroon als visgraat of Hongaarse punt!

Twijfel je nog of pvc de juiste keuze is voor jou? We helpen je graag een handje!

Waarom kiezen voor pvc?

Een pvc klikvloer of dryback?

Behalve de verschillen in dessins en kleuren, zit er ook verschil in pvc vloeren leggen. Je kiest uit click of dryback. Bij een klikvloer worden de planken met een clickverbinding aan elkaar bevestigd, meestal leg je ze op een ondervloer. Deze zwevende vloer kan je meenemen naar een volgend huis. Voor een dryback pvc vloer heb je een egale ondergrond nodig. Vaak is egaliseren dus noodzakelijk. Vervolgens worden de planken van je pvc dryback op de ondergrond vastgelijmd.

De manier van leggen is dus het verschil tussen click en dryback oftewel plak pvc vloeren. Daar komt bij, dat je een klikvloer met een beetje handigheid zelf kan leggen, het leggen van een plak pvc vloer is een klus waarbij je enige ervaring nodig hebt. Dat kan je heel gemakkelijk door onze vakmensen laten doen, want onze monteurs leggen vakkundig elke vloer. Wil je meer weten of heb je vragen over de kosten? Wij leggen het je graag uit!

Kosten van een pvc vloer

Welke pvc vloer is voor jou geschikt?

Het kiezen van de meest geschikte pvc vloer begint met goed advies. Omdat wij zeker willen weten dat je blij bent met jouw nieuwe vloer bieden wij je niet alleen een ruim en hoogwaardig assortiment maar ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter. Zo geven we je advies welke vloer het beste bij je past. Dit betreft belangrijke details zoals:

• de slijtlaag
• dikte en demping van de vloer
• wel/niet geschikt voor vloerverwarming (want ja, pvc kan met vloerverwarming!)
• een gezonde, duurzame en milieubewuste pvc-vloer

Dan kan jij je vooral richten op je smaak, woonstijl en welke kleur pvc vloer jou het meest aanspreekt. De meest geschikte pvc vloer kan ook een vloer zijn die je kamer groter of warmer laat lijken. Wil je hier meer over weten of advies over dan ben je bij ons aan het juiste adres voor tips.

Kom langs!
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Een groot voordeel van beton ciré is dat de vloer waterdicht is. Zeker geschikt voor ruimtes als de badkamer, toilet en keuken. En naast dat de vloer waterdicht is, is deze ook nog supersterk, krasbestendig en goed te onderhouden.

Een HPL vloer (High Pressure Laminate) is opgebouwd uit verschillende lagen met als buitenste beschermlaag die bestaat uit melaminehars en is erg hard. Dus ja, door de harde toplaag is een HPL vloer krasvast en geschikt voor drukke ruimtes.

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Tapijt is de meest geluiddempende vloerbedekking die je kunt kiezen. En hoe dikker, hoe beter. Dat is vaak ook de reden dat we tapijt vaak leggen in een slaapkamer of in hotels. Naast dat tapijt natuurlijk zacht, comfortabel en warm is.

Tapijt of vloerbedekking is, als je de vloer goed blijft onderhouden, een hygiënische vloer. Stof, haren en kruimels krijg je gemakkelijk weg met de stofzuiger. Vaak heb je bij tapijt last van zand, of je nu een hoog- of laagpolig tapijt hebt. Met een goede schoonloopmat heb je dat probleem opgelost.

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.nl in. We helpen je graag!

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Om aan iedere smaak te voldoen hebben we bij Aanhuis.nl een uitgebreide collectie duurzame vloeren op de markt gebracht. Denk daarbij aan Marmoleum, pvc (zonder de weekmakers) en CorQ, een vloer gemaakt van kurk.

Creatino, Marmoleum Click, Organico, Natuur CorQ en CorQ, dat zijn de namen die je in de gaten mag houden! Deze vloeren zijn klikbaar, dus is er geen verlijming nodig. Deze zijn verhuisbaar, wat ze nog duurzamer maken.

De linoleum vloeren, die vallen onder de merknaam Marmoleum® zijn duurzame vloeren met een hoge kwaliteit. Ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waardoor de vloer ook echt duurzaam is. Hij draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

De oppervlakte van de ruimte speelt een rol. Laat daarom de stylist in de winkel goed met je meedenken. Verder is de kleur en de structuur belangrijk. Het geeft een bepaald karakter weer. Hoogpolig of grof geweven is meer voor een nonchalante uitstraling, laagpolige kleden zijn vaak wat netter en strakker.

Laat je vooral inspireren in onze winkel en bekijk samen met de stylist wat bij jou en je woning past.

Al onze duurzame vloeren zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn; een eco-lijn vloeren met respect voor natuur. De vloeren zijn 100% recyclebaar en laten een minimale footprint achter.

Precies weten welke natuurlijke stoffen voor welke vloer? Kom langs in onze winkel om het te zien!

Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het voornaamste verschil is dat de vloeren verschillende bestanddelen bevatten. Een beton ciré vloer heeft een stuclaag van cement met kunststof-harder terwijl een gietvloer opgebouwd is uit lagen en deze gietlagen uit kunsthars bestaan.

Eigenlijk zijn er geen verschillen. Karpet komt van het Engelse woord 'carpet', vandaar dat wij ook vaak karpet zeggen. Veel gemakkelijker is om het een vloerkleed te noemen, dat dekt de lading goed.

De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Marmoleum® is de merknaam van linoleum. Hier zit dan ook geen verschil in, linoleum is de vloersoort en Marmoleum® is een merknaam daarvan. Vaak gebruiken we Marmoleum®, omdat dat voor de meeste mensen bekender is dan linoleum.

Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

In principe kan je zowel laag- als hoogpolig kiezen. Echter hoogpolig tapijt is door de lange polen lastiger goed schoon te maken. Wil je toch graag hoogpolig tapijt, dan kan je een vloerkleed overwegen.

Vinyl ligt het lekkerste op een gladde en stofvrije ondergrond. Dat is de reden dat wij de vloer vaak egaliseren voordat we de vloer leggen. Je kunt ook kiezen voor een ondervloer met dezelfde gladde eigenschappen. Dan zorg je ook nog voor isolatie. Het is ook mogelijk om (elektrische) vloerverwarming onder je vinyl vloer te laten leggen.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Voordelen en nadelen pvc vloeren

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Er zijn verschillende voordelen die de pvc vloer zo populair maken in je woninginrichting. Denk aan eigenschappen als:

  • onderhoudsvriendelijk
  • weinig contactgeluiden
  • uitstraling benadert die van echt hout of steen
  • snel en makkelijk te verwerken
  • lange levensduur
  • comfortabel, want voelt niet koud aan de voeten

Kort samengevat; een pvc vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt. Daarnaast is pvc vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Vanwege de goede vochtbestendigheid is dit soort vloeren geschikt voor vochtige ruimtes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat. Je kan een pvc vloer dus prima in de badkamer leggen. Onze pvc vloeren schoonmaken is eenvoudig te doen. Hier vind je een aantal tips voor de onderhoud van je vloer.

Zijn er pvc vloeren nadelen?

We hebben er een paar gevonden, die direct ook positief zijn. Want:

  • voor het leggen van een pvc vloer heb je een egale ondergrond nodig. Afhankelijk van jouw situatie is het misschien belangrijk om de onderliggende vloer te egaliseren. Daarmee laat je de uiteindelijke pvc vloer enorm stralen!
  • de pvc vloer zelf is iets kostbaarder dan een laminaatvloer, ook duurzamer want pvc gaat doorgaans langer mee. Wij zijn fan!

Voordelen van pvc vergelijken