Elektrische gordijnen

Heb je uit het ruime aanbod gordijnen een keuze gemaakt? Dan mag je nu beslissen op welke manier jij deze wil ophangen. De gordijnen van Luxaflex® kun je tegenwoordig zelfs combineren met elektrische gordijnrails. Met elektrische gordijnrails zijn jouw gordijnen op afstand te bedienen. Gewoon vanaf de bank of zelfs wanneer je niet thuis bent!

Ga voor gemak met elektrische gordijnen

De elektrische gordijnrails zijn namelijk aangesloten op de Luxaflex® PowerView® Automation. Dit is een elektrisch bedieningssysteem waarmee je eventueel ook andere raamdecoratie kunt bedienen. Je kunt het systeem zelfs zo instellen dat je nergens meer aan hoeft te denken. Dit doe je door middel van vooraf ingestelde scènes. Wil je elke avond om 19:30 uur de gordijnen dicht? Dan stel je dit in en de gordijnen sluiten elke avond automatisch!

Bediening met spraak

Wil je liever elke dag op een andere tijd zelf bepalen dat de gordijnen dicht gaan, maar wil je daarbij wel op de bank blijven zitten? Met bediening op spraak is dat mogelijk. Door vooraf ingestelde commando's kun jij door spraak aangeven dat de gordijnen open, dicht of half dicht moeten. Hierdoor zijn je elektrische gordijnen ook te bedienen met bijvoorbeeld Google of Alexa: "Hey Google, sluit de gordijnen!".

Ga je voor de Pebble® of de app?

Naast bediening op spraak zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden voor de elektrische gordijnrails van Luxaflex®. Je bedient de gordijnen draadloos via de Pebble® of de app. De Pebble® is een afstandsbediening, speciaal ontwikkeld voor het bedienen van Luxaflex® raamdecoratie. Je kunt ook de PowerView® app downloaden. Met de app stel je vooraf scènes in of bedien je met de RemoteConnect jouw gordijnen, ook wanneer je niet thuis bent. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak een afspraak in de winkel!

Zijn elektrische gordijnen iets voor jou?

Met elektrische gordijnrails hoef jij de bank niet meer af te komen om de gordijnen dicht te doen. Dit is een fijn voordeel, maar zeker niet de enige. Door vooraf scènes in te stellen, hoef je helemaal nergens meer aan te denken. Ook wanneer je niet thuis bent of op vakantie bent, sluiten en openen jouw gordijnen automatisch. Wel zo veilig! Je kunt zelfs per dag verschillende tijden instellen. Ben je niet thuis en breekt de zon opeens door? Sluit dan je gordijnen op afstand via de PowerView® app.

Bekijk elektrische gordijnen in de winkel!

Wil jij weten of elektrische gordijnrails iets voor jou is en welke opties er zijn voor jouw woning? Kom dan gerust eens langs in één van onze vele winkels of maak een afspraak. Onze specialisten kunnen jou uitstekend adviseren en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bij ons krijg je altijd een product dat aansluit op jouw wensen en behoeftes.

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen

Elektrische gordijnen van Slide

Naast de elektrische rails van Luxaflex® bieden wij ook het slimme systeem Slide aan. Met de Slide-box kan je je gordijnen ook elektrisch bedienen. Het is een krachtige motor met slimme magneetsensoren, die gemakkelijk te installeren is, zelfs zonder gereedschap. Als de Slide-box gekoppeld is met je rails, kan je je gordijnen bedienen met een app, met ingestelde routines en je kan het volledig aansluiten op je Smart Home.

Denk daarbij zeker aan Slimmer Wonen, waarmee je je hele huis slim kan maken, zoals het bedienen van je gordijnen op spraak of met een slimme schakelaar. Nog een mooie toevoeging van Slide is dat je met een klein trekje aan het gordijn Slide het dan overneemt met Touch & Go.