Luxaflex® hordeuren

Hordeuren zijn ideaal om op zonnige dagen vervelende insecten buiten de deur te houden. Met een Luxaflex® hordeur kun je de deur gewoon open houden, zodat je kunt blijven ventileren. Maar niet alleen insecten worden op afstand gehouden, ook pollen komen je huis niet in en dat is goed nieuws voor mensen met hooikoorts! Door de fijne structuur van de hor belemmert het je zicht naar buiten niet, zodat je kunt blijven genieten van je uitzicht.

De hordeuren van Luxaflex®

Plissé hordeur van Luxaflex®

Het grote voordeel van de plissé hordeuren van Luxaflex® is, dat ze op iedere gewenste positie blijven staan. Zo hoef je niet iedere keer de deur open en dicht te doen. Ideaal als je vaak heen en weer loopt! Door de lage onderrails is de plissé hordeur® bovendien een rolstoelvriendelijke oplossing. De hordeuren zijn daarnaast eenvoudig te demonteren en dat is vooral erg prettig in de winter als de deuren vaak gesloten zijn.

Luxaflex® hordeur op maat

De plissé hordeuren van Luxaflex® worden op maat gemaakt. Zo weet jij zeker de hordeur perfect past. Bovendien kun je ervoor kiezen om tegen een meerprijs de plissé hordeur te laten leveren in iedere gewenste RAL kleur. Kies een kleur profiel die overeenkomt met je deurkozijn en laat de hordeur helemaal opgaan in de rest van je interieur, super stijlvol!

Wil jij de mogelijkheden voor horren voor jouw tuindeur, schuifdeur of openslaande deuren bespreken? Kan je advies gebruiken om de profielkleuren en het gaas af te stemmen op jouw w en woonwensen? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek!

Dubbele hordeur Luxaflex®

Ook wanneer je een dubbele deur naar buiten hebt, biedt Luxaflex® een oplossing met de dubbele hordeur. Geniet van een hor op maat speciaal gemaakt voor jouw dubbele deur. Van balkondeuren tot openslaande tuindeuren, voor dubbele deuren is er altijd een passende Luxaflex® hordeur zodat jij van de natuur kan genieten zonder insecten in huis!

Hordeur schuifpui Luxaflex®

Heb je een schuifpui? Zelfs dan is een Luxaflex® hordeur voor jou een mogelijkheid. De schuivende hordeur is de ideale oplossing. Deze hor wordt direct tegen de deurlijst geplaatst, zodat er geen ruimte verloren gaat.

Door het stijlvolle design is de hordeur passend te maken in jouw interieur! Er zijn verschillende soorten gaas en je kiest uit diverse kleuren profielen. Kom alle opties voor hordeuren beleven in een van onze winkels.

Soorten Luxaflex® hordeuren

De verschillende soorten hordeuren werken op diverse manieren. Allereerst kun je kiezen voor een schuivende hordeur. Deze is ideaal voor de grotere deuropeningen en heeft geen extra ruimte nodig.

Scharnierende hordeuren

Maar ook de scharnierende hordeur behoort tot de mogelijkheden. Dit type hordeur is als het ware een normale deur en is dus ook eenvoudig te openen als je je handen vol hebt. Er zijn ook scharnierende deuren die naar buiten en naar binnen kunnen draaien, het is maar net wat jij wilt.

Luxaflex® hordeuren prijzen

Ben je benieuwd naar de prijzen van een Luxaflex® hordeur? Kom dan langs bij een Aanhuis.nl winkel jij jou in de buurt. Plan een afspraak in met één van onze experts en geniet van binnenkort van je eigen Luxaflex® hordeur. Wij vertellen jou ook graag meer over onze service, want het inmeten en monteren mag je aan onze vakmensen overlaten, laat je ontzorgen!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

Inzethorren zijn zeer effectief tegen insecten. Ze zijn ontworpen om een barrière te vormen en te voorkomen dat ongewenste insecten zoals muggen, vliegen en andere kleine beestjes je woning binnendringen. Het fijne gaas van de horren laat frisse lucht door, terwijl het insecten buiten houdt.


Regelmatig onderhoud is belangrijk. Reinig het gaas en het frame met een zachte borstel of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Controleer ook de scharnieren en andere bewegende delen op soepel functioneren. Vermijd scherpe voorwerpen in de buurt van de hor en let op bij het openen en sluiten om beschadigingen te voorkomen.

Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw horren? Stof dan regelmatig het gaas af en ga met een stofzuiger langs het frame om insectenresten te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel, zoals zeep, en een zachte borstel of doek om vlekken te verwijderen. Controleer de scharnieren en bewegende delen op soepel functioneren en smeer ze indien nodig. Reinig metalen onderdelen om corrosie te voorkomen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die schade kunnen veroorzaken. Verwijder de horren tijdens het winterseizoen indien mogelijk en bewaar ze droog. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur en zorgt voor een effectieve barrière tegen insecten.

Ja, dat zou wel kunnen. Koop jij een deurhor op maat bij Aanhuis.nl dan komen de vakmensen jouw deurhor inmeten en monteren. Zo weet je zeker dat jouw hordeur soepel loopt en goed sluit, fijn toch?!

In een kunststof kozijn boor je natuurlijk liever niet. Toch kun je ook met kunststof kozijnen voor horren gaan. Je hebt namelijk ook horren die in het kozijn geklikt kunnen worden, zonder dat er maar een schroef of plug aan te pas komt.

Bij ons vindt je horren van Luxaflex®, Unilux en Multisol. Benieuwd welk merk aansluit op jouw wensen? Kom gezellig langs in de winkel, dan adviseren we je graag!

Rolhorren en plisséhorren houden beide insecten buiten, maar vertonen enkele verschillen. Rolhorren bewegen omhoog en omlaag, terwijl plisséhorren zich horizontaal als een harmonica in- en uitvouwen. Rolhorren zijn ideaal voor ramen die volledig open of dicht gaan, terwijl plisséhorren handig zijn voor ramen op een kiertje. Daarnaast verschillen ze in installatiegemak en designflexibiliteit. Kies op basis van jouw behoeften en de specifieke kenmerken van je ramen voor het meest geschikte horrensysteem.

Hulp nodig? Dan staan onze vakmensen voor jou klaar!

Dit is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Denk daarbij aan het soort gaas, de afmetingen en het merk. Wil jij weten wat bij jouw kostenplaatje past? Kom dan langs in onze winkel, dan maken we een vrijblijvende offerte voor je!

  1. Perfecte pasvorm: raamhorren op maat worden specifiek volgens de afmetingen van jouw ramen gemaakt. Hierdoor ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, wat de effectiviteit van de hor vergroot.
  2. Duurzaamheid: maatwerk horren worden van hoogwaardige materialen gemaakt, ze zijn hierdoor duurzamer dan standaard horren. Jij profiteert van een langere levensduur en hoeft de horren minder snel te repareren of vervangen.
  3. Specifieke eisen: wil jij een bepaald type gaas dat extra bescherming biedt tegen allergieën? Dan heb je met maatwerk de mogelijkheid om je horren precies aan jouw eisen aan te passen.
  4. Gemakkelijke installatie: op maat gemaakte raamhorren zijn makkelijk te installeren omdat ze precies passen bij de afmetingen van je ramen.

Voorzethorren worden op het kozijn gemonteerd. Bij Aanhuis.nl vind je een ruim assortiment aan voorzethorren. Zo hebben wij onder andere:

  • Rolhorren;
  • Vaste horren;
  • Plisséhorren.

En meer! Voor het actuele assortiment nodigen we je graag uit in één van onze winkels. Tot snel!

Ja, we bieden verschillende gaasopties, zoals standaard gaas, maar ook pollenwerend gaas. Kies het gaas dat het beste past bij je behoeften, zoals allergieën of extra sterk gaas als je huisdieren of kinderen hebt. Ook optisch kan je voor verschillende soorten gaas kiezen, standaard of verfijnder. Wij adviseren je graag!

Ja, er zijn verschillende types deurhorren, waaronder scharnierende hordeuren, plissé hordeuren en rolhordeuren. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Kies het type dat het beste past bij je behoeften en stijl.

Bekijk alle veelgestelde vragen