Luxaflex® Silhouette® Shades

Luxaflex® Silhouette® Shades bestaan uit horizontale stoffen lamellen, die tussen twee lagen doorzichtige stof hangen. Net als horizontale lamellen, kunnen de Silhouettes® ook draaien waardoor jezelf de lichtinval in je kamer kan bepalen. Verkrijgbaar in diverse breedtematen en in vele kleuren en stoffen. Geheel voor jou op maat gemaakt.

Wat zijn Luxaflex® Silhouette® Shades

Luxaflex® Silhouette® Shades® zijn sfeervol en hebben een exclusieve stijl. Luxaflex® Silhouette® hebben horizontale stoffen lamellen, die tussen twee doorzichtige lagen stof hangen. Deze zijn te kantelen waardoor je op een stijlvolle manier je lichtinval en privacy bepaalt.

Wat zijn Luxaflex® Silhouette® Shades?

De Silhouette® Shades® van Luxaflex® filteren subtiel het felle licht wat je kamer binnenkomt. Deze Silhouette® Shades® zijn zeer veelzijdig en zijn daardoor de perfecte keuze voor ieder raam in jouw huis. Ze zijn namelijk een soort rolgordijn en jaloezie in één!

Daarnaast zijn Silhouette® Shades® van Luxaflex® ook nog eens makkelijk te onderhouden. Het schoonmaken van de Silhouette® kan simpel door deze met de hand te wassen. Lees meer over het schoonmaken van Luxaflex® raamdecoratie. Heb je vragen kom dan voor vrijblijvend advies en inspiratie naar de Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt.

Wat is de prijs van Luxaflex® Silhouette® Shades?

Luxaflex® Silhouette® Shades zijn volledig op maat verkrijgbaar. De prijs is daarin dus afhankelijk van jouw wensen, het aantal ramen en de afmeting van die ramen. Wil je een offerte ontvangen over de kosten? Dat kan, in de winkel geven wij advies en krijg je van ons vrijblijvend een offerte voor jouw Luxaflex® Silhouette® Shades®.

Elektrische Luxaflex® Silhouette® Shades

Comfort en veiligheid zijn vanuit Luxaflex® bepalend geweest bij het ontwerpen van de bedieningsmogelijkheden voor Luxaflex® Silhouette® Shades. Zo kan je kiezen voor het elegante SmartCord®, voor vederlichte bediening omhoog en omlaag met LiteRise® of voor het complete gemak voor Luxaflex® PowerView® Automation.

Dus ja, Luxaflex® Silhouette® Shades kun je elektrisch bedienen! Jouw Luxaflex® Silhouette® Shades kun je bedien via een app, je stem of met de handige Pebble® afstandsbediening. Heb je vragen over elektrische Luxaflex® Silhouette® Shades? Kom gerust langs in de winkel, wij helpen je graag met al jouw vragen.

Luxaflex® Silhouette® Shades op maat

Luxaflex® Silhouette® Shades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen, maten en dessins. Kies uit Luxaflex® Silhouette® Shades in zachte wittinten, aangename eigentijdse grijstinten of subtiele, natuurlijke aardse tonen.

Denk ook eens aan Luxaflex® Silhouette® Shades met ClearView®. Deze stof biedt nog meer zicht naar buiten maar zorgt wel voor filtering van het licht naar binnen. Wij helpen bij Aanhuis.nl graag met het samenstellen van de perfecte raamdecoratie. Onze interieuradviseurs bedenken samen met jou de ideale kleur en stijl voor jouw woning.

De voordelen van Luxaflex® Silhouette® Shades®

Luxaflex® Silhouette® Shades houden de warmte in de zomer buiten. Dus naast de zonwering, zijn de Luxaflex® Silhouette® Shades ook raamdecoratie met warmtewering. Je brengt de warmte die je kamer binnendringt zelfs terug met 25%. Dat komt door de speciaal werende stoffen die de zonnestralen reflecteren en dimmen.

De stijlvolle Luxaflex® Silhouette® Shades zijn zo ontzettend sfeervol door hun fijne stoffen. Het zijn zachte stoffen, van schitterend zijde tot fijn linnen, waar de Luxaflex® Silhouette® Shades van zijn gemaakt. Daarnaast heb je ook nog reflecterende en zonwerende stoffen, verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Jij kiest de kleur en het soort stof van je nieuwe Luxaflex® Silhouette® Shades® op maat en onze vakmensen nemen je het inmeten en monteren graag uit handen. Zo kan jij optimaal genieten van jouw Luxaflex® Silhouette® Shades.

Ga je ook voor zwarte raamdecoratie met de verfijnde uitstraling van Luxaflex® Silhouette Shades? Pachtig! Gewoon doen!

i

Luxaflex® Silhouette® Shades bedien je makkelijk via een touwtje of kies je liever voor elektrisch?

i

Met deze Luxaflex® Silhouette® Shades in een warme bruintint creëer je een rustige sfeer in je slaapkamer.

i

Brede ramen? Luxaflex® Silhouette® Shades op maat sluiten perfect aan. De verfijnde stof zorgt voor veel sfeer in je woning!

i
Ontdek Luxaflex® Silhouette® Shades® in de winkel!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Jouw Luxaflex® Silhouette® Shades® schoonmaken

Het is niet moeilijk om je Luxaflex® Silhouette® Shades® schoon te houden, als je het maar regelmatig bijhoudt. Eens in de zoveel tijd met een stoffer of plumeau over de Luxaflex® Silhouette® Shades® doet al een hele hoop. Je kan eventueel ook de stofzuiger gebruiken mits je hem op een lage stand kan zetten, anders heb je de kans dat je de gordijnen kapot maakt. Twijfel je? Gebruik dan alleen een plumeau.

Heb je een aantal vlekken of zijn jouw Luxaflex® Silhouette® Shades® vies geworden? Dan kan je de gordijnen onderdompelen in een badje met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen synthetische schoonmaakmiddelen. Let er ook op dat je ervoor zorgt dat de bovenbak droog blijft.

Heb je het even laten weken? Dan kan je het gordijn uitspoelen met water en volledig uithangen, met de lamellen gesloten, om te laten drogen. Je kunt Luxaflex® Silhouette® Shades® niet strijken.

Let op: Heb je de volgende stofkwaliteiten: ‘Bon Soir, Matisse, ClearView of Ombre? Dan raden wij af om deze te reinigen maar slechts met een plumeau af te nemen. Bij vragen kan jij altijd langskomen in één van onze winkels.