Vinyl

Kies je voor vinyl, dan kies je voor een zachte vloer die warm en comfortabel aanvoelt aan je voeten. Vinylvloeren worden door verschillende merken geproduceerd, onder andere door Forbo en Interfloor. Wat is vinyl? Een sterke en stille kunststofvloer, in veel kleuren verkrijgbaar en ook met verschillende dessins als hout-, beton- en steenlook.

Is het vinyl of Novilon?

Forbo brengt vinyl onder de merknaam Novilon. Naast Forbo vind je bij ons ook prachtige vinylvloeren van Interfloor. Vinylvloeren hebben talloze voordelen te bieden:

  • De vloeren zijn geluiddempend
  • Het zijn duurzame vloeren door de lange levensduur
  • Vinyl vloeren zijn waterbestendig
  • Vinyl is 100% antistatisch
  • En vinyl vloeren bieder comfort en zijn geschikt voor vloerverwarming
Is vinyl pvc?

Nee, daar kunnen we kort over zijn, vinyl is geen pvc. Een pvc vloer is een hardere vloer en vinyl voelt zachter aan. Dat komt door de opbouw van de verschillende lagen. Vinyl is nog flexibeler dan pvc. Zoek je een krasvaste vloer, dan kies je waarschijnlijk sneller voor pvc. Wil je absolute zachtheid aan je voeten, overweeg dan vinyl.

Ben je benieuwd naar de verschillende vinyl vloeren en wil je deze graag zelf zien? Dat kan! Behalve advies en inspiratie in onze winkel, komen we thuis bij jou inmeten en de vloer leggen. Kom naar onze winkel en bekijk onze vinyl vloeren! Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.


Kan vinyl met vloerverwarming?

Ja, vinylvloeren kunnen op vloerverwarming gelegd worden. Wel moet de vloer dan verlijmd worden, iets wat de experts van Aanhuis.nl vakkundig voor je kunnen uitvoeren. Bovendien zijn vinylvloeren Ftalaat vrij, dit is voor veel mensen tegenwoordig erg belangrijk. Ze zijn in 2 meter en 4 meter breedte beschikbaar. Wist je dat er zelfs een vtwonen vinylvloeren collectie is?

Vinyl vtwonen collectie

De prachtige vtwonen vloeren met wow-factor zijn bovendien in 16 kleuren verkrijgbaar en makkelijk te onderhouden. De collectie is samen met de designers van vtwonen ontworpen. Onze interieurstylist helpt je graag bij de keuze van een prachtige vinylvloer voor jouw interieur.

Vragen? Dat begrijpen we. Plan eenvoudig een afspraak in en wij beantwoorden al jouw interieurvragen!

Zelf een vinyl vloer leggen?

We raden je aan om dit door vakmensen te laten doen. Het leggen van een vinylvloer begint met een goede voorbereiding, het egaliseren. Bij een vinylvloer is egalisatie nodig. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste resultaat. En een vloer is pas een droomvloer wanneer ook de plinten gemonteerd zijn. Deze service mag je uiteraard verwachten van Aanhuis.nl.

Kies je de stoere betonlook vinylvloer? Wil je liever vinyl tegels? Of spreekt de natuurlijke uitstraling van een houtlook vloer je meer aan? Welke keuze je ook maakt, met onze prachtige vinylvloeren maak je de juiste keuze. Wil je meer weten of het laten leggen van jouw vinyl vloer?


Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een vinyl vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Vinyl ligt het lekkerste op een gladde en stofvrije ondergrond. Dat is de reden dat wij de vloer vaak egaliseren voordat we de vloer leggen. Je kunt ook kiezen voor een ondervloer met dezelfde gladde eigenschappen. Dan zorg je ook nog voor isolatie. Het is ook mogelijk om (elektrische) vloerverwarming onder je vinyl vloer te laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen