Multishades

Een multishade gordijn bestaat uit twee lagen stof achter elkaar; deze bestaan uit transparante en niet transparante banen. Door deze banen meer of minder te laten overlappen, bepaal je zelf de lichtinval. Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende baanbreedtes en in vele variaties in stoffen en kleuren. Voor ieder interieur is dus een geschikte multishades verkrijgbaar. Speciaal voor jouw specifieke raam op maat gemaakt.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Multishades, ook wel een duo-rolgordijn genoemd, is in principe een rolgordijn alleen dan niet met één, maar met twee lagen stof.

Hoe werken multishades?

Het principe is makkelijk. Bij duo-rolgordijnen wisselen twee verschillende stroken gordijnstof elkaar af. De horizontale stroken zijn om de beurt transparant en verduisterend. Wanneer je via het koord de banen gordijnstof langs elkaar heen laat schuiven overlappen doorzichtige en niet transparante banen meer of minder met elkaar. Zo bepaal je zelf de lichtinval en je mate van privacy.

De combinatie van transparant gaas met inkijk werende stroken is uniek, dit kan alleen met multishades. Benieuwd hoe het werkt? Kom verschillende multishades bekijken en beleven in onze winkel!

Bezoek onze winkel

Multishades rolgordijnen kleuren en dessins

Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, kleurgradaties en mate van transparantie. De gordijnstoffen zijn er niet alleen in effen kleuren. Kies uit mooie structuren, moderne metallic dessins of 3D vormen voor de verduisterende stroken. Dit zijn maar enkele voorbeelden, bij Aanhuis.nl vindt je een breed aanbod van prachtige stoffen passend bij jouw woonstijl.

Duo rolgordijnen op maat

Passend bij de afmetingen van jouw raam of deur maken wij de multishades op maat. Het inmeten en monteren mag je aan onze vakmensen overlaten. Jij kiest de kleur duo rolgordijn. En zelfs de casette waaruit de multishade rolt is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wij verkopen onder andere de merken Luxaflex®, Bece en de Aanhuis.nl collectie.

Op zoek naar de juiste combinatie? Onze adviseur helpt je graag bij het samenstellen van jouw mooiste multishades.

Maak een afspraak

Duo rolgordijnen verduisterend

Laat je alle ondoorzichtige horizontale stroken overlappen, dan is je multishade rolgordijn verduisterend, want de transparante stroken zijn afgedekt. Je hebt keuze uit verschillende baanbreedtes. Het verduisterende duo rolgordijn is ideaal voor je slaapkamer. De ondoorzichtige stroken zitten strak tegen elkaar aan, voor maximale verduistering.

Elektrisch bedienbare multishades

Multishades bedien je gemakkelijk met een koord. Maar misschien denk je 'bij zo'n strakke raamdecoratie hoort ook een functionele bediening'. Kies voor slimme duo rolgordijnen, met elektrische bediening via je smartphone, laptop of afstandsbediening. Zo heb je de lichtinval altijd onder controle, waar je ook bent.

Dit is ook nog eens een duurzame oplossing omdat je in de zomer de hitte buiten houdt en in de winter ervoor zorgt dat je minder warmte via de ramen verliest. Onze adviseurs vertellen je graag meer over slimme duo rolgordijnen en Smart Home oplossingen!

Smart home
Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën hebben verstelbare lamellen met een koord. Zo kan je ze laten kantelen en met een trekkoord kan je ze omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn binnenlijken, die vast voor je raam zitten. Hierbij kan je wel de lamellen verstellen, vaak doormiddel van een stok. Ook kan je door het luik te openen volledige lichtinval in huis krijgen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen