Multishades

Een multishade gordijn bestaat uit twee lagen stof achter elkaar; deze bestaan uit transparante en niet transparante banen. Door deze banen meer of minder te laten overlappen, bepaal je zelf de lichtinval. Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende baanbreedtes en in vele variaties in stoffen en kleuren. Voor ieder interieur is dus een geschikte multishades verkrijgbaar. Speciaal voor jouw specifieke raam op maat gemaakt.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Multishades, ook wel een duo-rolgordijn genoemd, is in principe een rolgordijn alleen dan niet met één, maar met twee lagen stof.

Hoe werken multishades?

Het principe is makkelijk. Bij duo-rolgordijnen wisselen twee verschillende stroken gordijnstof elkaar af. De horizontale stroken zijn om de beurt transparant en verduisterend. Wanneer je via het koord de banen gordijnstof langs elkaar heen laat schuiven overlappen doorzichtige en niet transparante banen meer of minder met elkaar. Zo bepaal je zelf de lichtinval en je mate van privacy.

De combinatie van transparant gaas met inkijk werende stroken is uniek, dit kan alleen met multishades. Benieuwd hoe het werkt? Kom verschillende multishades bekijken en beleven in onze winkel!

Multishades rolgordijnen kleuren en dessins

Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, kleurgradaties en mate van transparantie. De gordijnstoffen zijn er niet alleen in effen kleuren. Kies uit mooie structuren, moderne metallic dessins of 3D vormen voor de verduisterende stroken. Dit zijn maar enkele voorbeelden, bij Aanhuis.nl vindt je een breed aanbod van prachtige stoffen passend bij jouw woonstijl.

Duo rolgordijnen op maat

Passend bij de afmetingen van jouw raam of deur maken wij de multishades op maat. Het inmeten en monteren mag je aan onze vakmensen overlaten. Jij kiest de kleur duo rolgordijn. En zelfs de casette waaruit de multishade rolt is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wij verkopen onder andere de merken Luxaflex®, Bece en de Aanhuis.nl collectie.

Op zoek naar de juiste combinatie? Onze adviseur helpt je graag bij het samenstellen van jouw mooiste multishades.

Aanhuis.nl | Blog: Multishades? Die wil je!

Duo rolgordijnen verduisterend

Laat je alle ondoorzichtige horizontale stroken overlappen, dan is je multishade rolgordijn verduisterend, want de transparante stroken zijn afgedekt. Je hebt keuze uit verschillende baanbreedtes. Het verduisterende duo rolgordijn is ideaal voor je slaapkamer. De ondoorzichtige stroken zitten strak tegen elkaar aan, voor maximale verduistering.

Elektrisch bedienbare multishades

Multishades bedien je gemakkelijk met een koord. Maar misschien denk je 'bij zo'n strakke raamdecoratie hoort ook een functionele bediening'. Kies voor slimme duo rolgordijnen, met elektrische bediening via je smartphone, laptop of afstandsbediening. Zo heb je de lichtinval altijd onder controle, waar je ook bent.

Dit is ook nog eens een duurzame oplossing omdat je in de zomer de hitte buiten houdt en in de winter ervoor zorgt dat je minder warmte via de ramen verliest. Onze adviseurs vertellen je graag meer over slimme duo rolgordijnen en Smart Home oplossingen!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Multishades worden duo rolgordijnen genoemd vanwege hun dubbele laag stof met afwisselend transparante en niet-transparante panelen. Dat maakt ze veelzeidig doordat je zowel de lichtinval als privacy kunt regelen door de lagen over elkaar te bewegen.


In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bekijk alle veelgestelde vragen