FAQ

Als je iets niet weet, dan vraag je het. Onze veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op!

Filter op onderwerp:

Met materialen zoals hout, kun je vervelende galm en echo's verminderen. Hoewel volledige stilte niet wordt gegarandeerd, helpen ze wel om je ruimte gezelliger te maken door het geluid te absorberen. Door geluidsabsorberende oplossingen te gebruiken, geniet je van een aangenamere akoestiek en verminder je storende geluidsgolven in de omgeving. Zo kun je een prettige sfeer creëren in de ruimte zonder dat geluiden weerkaatsen en elkaar storen.

Wil je perfect schilderwerk op je muren en/of kozijnen? Vraag dan in de winkel naar de opties voor een schilder. Per winkel zijn de opties verschillend. Bespreek het als je in onze winkel bent. Met het schilderwerk heb jij natuurlijk je totaalinrichting compleet.

Wij zijn specialist als het gaat om schuifdeurkasten op maat gemaakt. Een kast op maat kan afhankelijk van omstandigheden op locatie, verdieping en ontwerp vanaf € 900,- bij je thuis worden afgeleverd. Een kast op maat inclusief plaatsen is al mogelijk vanaf € 1.300,-. Afhankelijk van de afstand vervoer, bovenverdieping (traplopen), het materiaal, aantal legplanken en overige opties. De kosten zijn per optie verschillend, een extra ladeblok heb je al vanaf € 160,- afhankelijk de grootte, materiaal en stijl.

De kosten voor een wasmachinekast, inloopkast of misschien wel een kast voor de woonkamer zijn erg verschillend. Hieronder alle soorten kasten op een rijtje. Om een echt goede en gerichte prijs te krijgen voor jouw kast op maat kan je het beste een offerte opvragen bij één van onze winkels.

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Shutters kunnen helemaal dicht. Omdat shutters bestaan uit lamellen, verduisteren ze goed, ze sluiten het licht niet geheel buiten. Wil je een ruimte compleet verduisteren dan kan je ook voor verduisterende gordijnen kiezen. Shutters geven een heel sfeervol en speelse uitstraling aan je huis.

Je kunt de privacy regelen bij openslaande deuren zonder de natuurlijke lichtinval volledig te beperken door gebruik te maken van raambekleding met verstelbare opties. Hier zijn een paar ideeën:

 • Jaloezieën: Kies voor jaloezieën met verstelbare lamellen, zodat je ze kunt kantelen naar de gewenste hoek. Hiermee kun je de privacy behouden terwijl het natuurlijke licht toch naar binnen kan stromen.
 • Plisségordijnen met top-down/bottom-up bediening: Deze gordijnen bieden flexibiliteit doordat je zowel de boven- als onderkant kunt verstellen. Je kunt het bovenste deel laten zakken om natuurlijk licht binnen te laten terwijl de onderkant gesloten blijft voor privacy.
 • Transparante gordijnen of vitrages: Deze dunne stoffen zorgen voor een zachte filtering van het licht en bieden tegelijkertijd enige mate van privacy. Ze laten nog steeds natuurlijk licht binnen terwijl ze een zekere mate van afscherming bieden.

Het is belangrijk om te experimenteren en te kijken welke optie het beste past bij jouw stijl en behoeften. Vergeet niet dat je ook de mogelijkheid hebt om de raambekleding gedeeltelijk te openen of te sluiten, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid privacy en lichtinval op elk moment.

Het schoonmaken van duurzame vloeren begint met het regelmatig stofzuigen en vegen om vuil en zand te verwijderen, wat krassen kan veroorzaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en kies voor milieuvriendelijke opties die geschikt zijn voor het specifieke vloermateriaal.

Daarnaast is het belangrijk om beschermende viltjes onder meubels te plaatsen en eventuele vochtige vlekken onmiddellijk schoon te maken om schade te voorkomen.

Om geweven houten vouwgordijnen en rolgordijnen te reinigen en te onderhouden, begin met regelmatig stof afnemen met een stofzuiger of plumeau om stofophoping te voorkomen. Vlekken kunnen voorzichtig worden afgeveegd met een licht vochtige doek, maar vermijd overmatig watergebruik om houtschade te voorkomen. Gebruik indien nodig een houtreiniger die geschikt is voor het specifieke type hout. Vermijd agressieve chemicaliën en schuurmiddelen. Rolgordijnen kunnen ook af en toe worden afgerold om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Regelmatig onderhoud helpt de levensduur van deze raamdecoraties te verlengen en zorgt ervoor dat ze er fris en mooi uitzien.


Om lamellen schoon te maken, gebruik je een stofdoek of plumeau om stof te verwijderen. Veeg eventuele vlekken weg met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Droog de lamellen grondig af om schade te voorkomen.

Het schoonmaken en onderhouden van raambekleding bij openslaande deuren is belangrijk om ze in goede staat te houden. Hier zijn een paar tips:

 1. Stof afnemen: regelmatig afstoffen met een plumeau, stofdoek of zachte borstel helpt om stof en vuil te verwijderen.
 2. Stofzuigen: gebruik een zachte borstelopzetstuk of het meubelmondstuk van je stofzuiger om stoffen raambekleding, zoals gordijnen, voorzichtig te stofzuigen.
 3. Vlekken verwijderen: behandel vlekken zo snel mogelijk met een mild reinigingsmiddel of vlekverwijderaar, volgens de instructies van de fabrikant. Test altijd op een klein, onopvallend deel van de raambekleding voordat je het op de hele oppervlakte gebruikt.
 4. Wassen: als je raambekleding wasbaar is, volg dan de wasinstructies op het label. Sommige stoffen gordijnen kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere professionele reiniging nodig hebben.
 5. Professionele reiniging: voor moeilijk te reinigen raambekleding, zoals delicate stoffen of complexe structuren, is het raadzaam om professionele reinigingsservices te gebruiken.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Begin met het vegen of stofzuigen van los vuil en stof. Gebruik vervolgens een licht vochtige dweil met een mild schoonmaakmiddel om het laminaat af te nemen. Vermijd overmatig vocht om schade te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciaal laminaatreinigingsproduct of een mengsel van azijn en water gebruiken. Ruim morsingen direct op en vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën.

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Het vereiste onderhoud van wandpanelen hangt af van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Over het algemeen zijn wandpanelen relatief eenvoudig te onderhouden. Hier zijn enkele algemene tips voor het schoonmaken van houten wandpanelen:

 • Veeg regelmatig het stof van de panelen met een zachte doek of gebruik een stofzuiger met een borstelopzetstuk.
 • Reinig vlekken met een vochtige doek en milde zeepoplossing.
 • Vermijd overmatig gebruik van water om waterschade te voorkomen.

Begin met het plaatsen van het kleed voor de bank. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om zowel de voorkant als de achterkant van de bank te bedekken. Schuif vervolgens de bank voorzichtig over het kleed, waarbij je ervoor zorgt dat het kleed gelijkmatig onder de poten van de bank ligt.

Controleer of het kleed mooi uitsteekt aan de voorkant en zorg ervoor dat het niet opkrult. Pas indien nodig de positie van het kleed aan voor de gewenste uitstraling.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Om houten jaloezieën correct te meten, heb je een rolmaat, potlood en papier nodig. Begin met het meten van de breedte op drie punten: boven, midden en onder. Noteer de kleinste meting. Herhaal dit voor de hoogte, meet links, midden en rechts, en noteer opnieuw de kleinste meting. Overweeg eventuele overlappingen of montageopties en pas de metingen dienovereenkomstig aan. Zorg voor nauwkeurigheid, want kleine fouten kunnen leiden tot jaloezieën die niet passen. Als alles klopt, bestel je de jaloezieën met de exacte maten. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en een stijlvolle toevoeging aan je raamdecoratie.


Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Begin met het verwijderen van alle meubels en tapijten. Gebruik een bandschuurmachine om gelijkmatig over de vloer te schuren, altijd in de richting van de houtnerf. Na het grove schuren herhaal je het proces met fijner schuurpapier voor een gladdere afwerking. Vergeet niet om al het schuurstof grondig te verwijderen voordat je de gewenste afwerking aanbrengt op de vloer.