Gordijnen

Heb je een woonkamer met hoge ramen en ben je op zoek naar gordijnen op maat? Of mis je op je slaapkamer verduisterende gordijnen? Wij hebben passende gordijnen voor elk raam en elke deur in je woning. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren. Welk soort gordijn je ook zoekt; Aanhuis.nl heeft het!

Gordijnen op maat voor stijl en sfeer

Naast de sfeer is ook de functionaliteit belangrijk wanneer je nieuwe gordijnen koopt. Er zijn verschillende soorten gordijnen:

Welke punten zijn nog meer belangrijk bij de aanschaf van nieuwe gordijnen? Wanneer je gordijnen onzichtbaar wilt laten hangen dan zijn onze roedes van Interstil ideaal. Verduisterende en zonwerende gordijnen helpen energie besparen omdat ze het warmteverlies via de ramen beperken. En er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je ervan om je gordijnen via je smartphone te besturen?

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Jouw gordijnen elektrisch bedienbaar?

Jazeker, het bestaat. Gezien bij vtwonen 'weer verliefd op je huis'; gordijnen die je via jouw mobiel of de tablet kan bedienen. Zelfs op spraak is een optie. Want met elektrische gordijnen maak jij jouw gordijnen smart home ready.

Jouw voordelen van deze upgrade?

Automatisch bestuurbare gordijnen zijn niet alleen iets voor high-tech fans. Met PowerView® van Luxaflex® bestuur jij jouw raamdecoratie vanuit waar je ook bent. Jij bepaalt wanneer men naar binnen mag kijken en geniet van extra privacy in jouw woning. En op een snikhete zomerdag kan jij ’s ochtends even vanuit je werk de gordijnen dicht doen. Dankzij isolerende gordijnstoffen blijft jouw woning koel. Ben je onverwachts later thuis? Voorkom inkijk en doe vanuit een afstand alvast je gordijnen dicht.

Het slimme systeem kan bovendien gecombineerd worden met populaire bedieningssystemen. Hello smart home gordijnen!

Plooien

De plooi bepaalt hoe een gordijn valt en dat verschilt per gordijnsoort en stof. We hebben verschillende plooi opties bij gordijnen:

Enkele plooi

De enkele plooi is de meest minimale plooivorming. Dat zorgt voor minder stof op het moment dat je de gordijnen geopend hebt. Ook haalt de enkele plooi het eventuele dessin van het gordijn goed naar voren. Een enkele plooi valt toe te passen op iedere stof en gordijnsoort.

Dubbele plooi

De dubbele plooi, ook wel de vlinderplooi genoemd, zorgt ervoor dat het gordijn voller hangt. Een dubbele plooi heeft meer stof en geeft daardoor diepere en mooiere plooien. Maar er zijn bij gordijnen nog meer mogelijkheden qua plooi waarmee je een bepaald effect kan bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wave plooi?

Confectie of gordijnen op maat?

Gordijnen zijn vooral erg geschikt voor gebruik bij grote raampartijen en deuren. Wij vertellen je graag welke gordijnen het beste in de woonkamer passen. Wil je gordijnen combineren met vouw- of rolgordijnen in dezelfde stof of kleur? Aangezien wij de gordijnen (en vouwgordijnen) zelf maken, is dat geen enkel probleem.

Lois
Geschreven door Lois
Geschreven door
Lois

Hoi, ik ben Lois expert bij Aanhuis op het gebied van gordijnen en kasten!

Lees meer over Lois

De juiste maat gordijnen? Meten is weten

Het meten en ophangen van je gordijnen is precisiewerk. Je wilt jouw nieuwe gordijnen zo strak mogelijk hebben hangen. Als je gordijnen hebt uitgezocht die bij jouw woonstijl passen, dan komen we bij je thuis om de ruimte op te meten. Dat doen wij natuurlijk ook wanneer het om een kamer of hal gaat waar je hele hoge plafonds hebt.

Laat je gordijnen meten en monteren

Dit is het vak van onze Aanhuis.nl stoffeerders, laat deze klus aan ons over en je weet zeker dat je gordijnen straks precies zo zijn als jij in gedachten had. Als de maten bekend zijn, bestellen we je gekozen producten, die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.

Hoe gaat het monteren in zijn werk?

We plannen een afspraak met je in om de gordijnen te monteren. Bij gordijnen kies je een rails die bij je smaak past. Deze monteren we natuurlijk op de plek die je wenst. Het monteren van je gordijnen door onze vakmensen heeft als voordeel dat alles perfect past, van rails tot plooi.

Je hoeft zelf niet te stoeien met boormachines, potloodjes, knippen en het korter maken van de gordijnen. Wij nemen alles uit handen. Volledige ontzorging noemen we dat, de monteerservice van Aanhuis.nl voor je gordijnen. Wil je alle mogelijkheden en het gemak van onze service ontdekken? Maak dan een vrijblijvende afspraak of kom langs in de winkel voor jouw gordijnen op maat!

Kom langs!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Bij Aanhuis.nl hebben wij de roedes van Interstil in ons assortiment. Interstil produceert al jaren prachtige design gordijnstangen uit verschillende materialen:

  • Edelstaal
  • Messing
  • IJzer
  • Hout

Onze duurzame gordijnstoffen zijn verkrijgbaar voor overgordijnen, vitrages en inbetweens. Stuk voor stuk met een enorme keuze in kleur, dessins en dikte van de stof.


Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Een wavegordijn is een normaal gordijn voorzien van een waveplooi. Een waveplooi zorgt dat het gordijn gelijkmatig en soepel valt. Het golvende effect komt doordat in het naaiatelier het gordijn zo wordt geconfectioneerd waardoor de waveplooi goed zichtbaar blijft, of het gordijn nu open of gesloten is.

Dat hangt af van wat jij ermee wilt bereiken. Er zijn katoenen stoffen die geschikt zijn voor gordijnen en ook polyesters. Er zijn zelfs duurzame gordijnen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld petflessen. Kom naar de winkel en vertel ons wat jij mooi vindt. Samen kiezen wij het gordijn van een stof die bij jou past.

Het verschil is de transparantie van de stof. Vitrage heeft een dunnere en doorschijnende stof dan een inbetween. Bij een vitrage kan je makkelijker doorkijken dan bij een inbetween. Een inbetween zit precies tussen een vitrage en een overgordijn in qua stofdikte. Wil je inkijk, dan kies je vitrage. wil je minder inkijk en met lichtinval; kies dan een inbetween. Wil je verduisteren; kies een overgordijn.

Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen