Vloerverwarming laten infrezen

Vloerverwarming is tegenwoordig een populaire manier om een woning te verwarmen. ze zorgen voor een comfortabele warmte en radiatoren zijn niet langer nodig. Dat betekent meer ruimte en vrijheid in de inrichting van je woning. Maak je huis gezellig en comfortabel met vloerverwarming, zonder gedoe en schade! Kies de snelle en eenvoudige optie van vloerverwarming infrezen en geniet van de voordelen.

Pvc vloer natuursteen
Pvc vloer natuursteen
pvc vloer betonlook

Wat is vloerverwarming infrezen?

Het infrezen van vloerverwarming is een methode waarbij de verwarmingsbuizen in de bestaande vloer worden ingefreesd. De sleuven waarin de buizen worden geplaatst zijn slechts enkele millimeters diep, waardoor er weinig hak- en breekwerk nodig is. Na het infrezen worden de buizen op de juiste manier afgemonteerd en aangesloten op het verwarmingssysteem. Zo kun jij genieten van een gelijkmatig verwarmde vloer, zonder zichtbare radiatoren.

Marmoleum click betonlook

Voordelen van vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming laten infrezen heeft een aantal voordelen:

  • Bij vloerverwarming infrezen is er weinig hak- en breekwerk nodig, waardoor de overlast beperkt blijft
  • Doordat er geen radiatoren meer nodig zijn, ontstaat er meer ruimte en vrijheid in de inrichting van de woning
  • Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding, wat zorgt voor meer comfort in huis.
  • Ingefreesde vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren, omdat de warmte direct aan de vloer wordt afgegeven


Marmoleum click betonlook

Geschikte vloeren voor ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarming infrezen is geschikt voor verschillende soorten vloeren, waaronder pvc en vinyl. Het kan worden toegepast in zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Het is een investering in het comfort en de waarde van je woning op de lange termijn. Daarnaast is het energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, omdat het direct warmte afgeeft aan de vloer en daardoor minder energie verbruikt.

Hulp nog bij het laten infrezen van vloerverwarming? Wij staan voor je klaar! Met ons ben je verzekerd van een vakkundige installatie.

vinyl vloer betonlook

Kosten van vloerverwarming infrezen

De kosten van vloerverwarming infrezen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de te verwarmen ruimte, het type vloer en het verwarmingssysteem dat je kiest.

Wil je meer informatie over het laten infrezen van vloerverwarming en de kosten daarvan? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

vinyl vloer betonlook
Laat je inspireren!
Alle blog artikelen
Pvc vloer natuursteen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


De meest voorkomende vloerverwarming is infrezen. In de bovenkant van de cementdekvloer worden sleuven gemaakt. De buizen liggen boven in de sleuven van de vloer. De sleuven worden gedicht door het aanbrengen van een dunne laag cement. Zo wordt ook gelijk de vloer geëgaliseerd.

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van matten, geleidende folie of elektrische kabels die op de bestaande ondervloer worden gelegd. Installatie van elektrische vloerverwarming is daardoor relatief goedkoop. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming.

Bekijk alle veelgestelde vragen