Wavegordijnen

Ben je op zoek naar mooie wavegordijnen? Dan ben je bij Aanhuis.nl aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan prachtige gordijnstoffen voor wavegordijnen. Van effen kleuren tot dessins en van weelderige bloemen tot gordijnstoffen voor de kinderkamer; bij ons kan je altijd slagen voor wavegordijnen die precies passen bij jouw woonstijl! Laat je adviseren voor wavegordijnen op maat, wij komen jouw nieuwe wavegordijnen ook graag inmeten en ophangen!

Wat zijn wavegordijnen?

Wave is de naam van de plooi. Dit soort gordijn is het meest bekende, want wavegordijnen zie je tegenwoordig steeds vaker. Je kan wavegordijnen kant en klaar kopen, dan hebben ze vaak ronde metalen ophangringen die verwerkt zijn in de bovenkant van de stof. Je hoeft dan alleen nog de roede te monteren, het wave gordijn vervolgens op de roede te schuiven en klaar.

Snel en makkelijk ophangen

Dat je wavegordijnen snel en makkelijk kan ophangen, maakt ze extra populair. Natuurlijk kan je wavegordijnen ook ophangen aan rails. Waarom kies je voor rails in plaats van roedes? Gordijnrails zijn veel sierlijker en vallen minder op. Op deze manier staat de wave plooi van je gordijnen centraal. Als je voor rails kiest, heb je bovendien ook de mogelijkheid om voor elektrische rails te gaan!

Elektrische wavegordijnen

Tegenwoordig kunnen wij steeds meer apparaten via een app op onze smartphone of tablet bedienen. Dit geldt ook voor elektrische gordijnen. In het ophangsysteem voor elektrisch bedienbare wave gordijnen zijn een kleine motor en software verwerkt.

Je doet de gordijnen open of dicht en daarvoor hoef je niet eens van de bank af of uit je bed te komen. Extra comfort in huis en een veilig gevoel, want je kan bijvoorbeeld instellen dat jouw gordijnen op bepaalde dagen rond een door jou gekozen tijdstip in de avond automatisch dicht gaan.

Wavegordijnen laten opmeten en monteren

Als je wavegordijnen op maat wilt kopen en graag het meet- en kluswerk aan vakmensen wilt overlaten, dan ben je bij Aanhuis.nl aan het juiste adres. Wanneer je zeker wilt weten dat jouw wavegordijnen de juiste lengte hebben, dan kan je er ook voor kiezen om de wave gordijnen door ons te laten opmeten.

Service voor een mooi resultaat

Je hoeft je in dat geval niet zelf af te vragen hoe breed de gordijnstof moet zijn en of het straks wel goed komt met ophangen. Wij regelen het graag en professioneel voor je. En uiteraard weet je ook dan al van tevoren wat jouw nieuwe wave gordijnen kosten. Meer weten over de mogelijkheden? Plan een afspraak of kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je inspireren en adviseren rond prachtige gordijnstoffen voor je wavegordijnen. Tot snel!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen

Kosten van wavegordijnen

Graag laten wij je vooraf weten wat jouw nieuwe wavegordijnen kosten. Kies bij ons in de showroom jouw gordijnstof en het ophangsysteem, verder hebben wij alleen nog de afmetingen en het aantal nodig. Graag maken wij voor jou een overzichtelijke offerte, zodat je precies in beeld hebt wat jouw nieuwe wave gordijnen kosten.

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek denken wij 3 stappen vooruit. Want wij willen graag dat je jaren geniet van jouw nieuwe gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: heb je verduisterende wave gordijnen nodig? Of wil je graag je kamer isoleren met een gordijnstof die gevoerd is en daardoor een isolerend effect heeft? Dankzij onze ervaring koop je bij ons wavegordijnen die prachtig passen bij jouw woonstijl én die praktisch zijn!