Geweven hout

Ben je op zoek naar raamdecoratie, zoals vouwgordijnen of rolgordijnen, die een natuurlijke uitstraling aan je interieur geven? Dan zijn Woodweave blinds, ook wel bekend als hout geweven rolgordijnen en vouwgordijnen, precies wat je nodig hebt! Ze filteren het daglicht op een prachtige manier en voegen warmte en sfeer aan je huis toe. Dat wil jij toch ook?

Wat zijn hout geweven vouw- en rolgordijnen?

Geweven hout vouw- en rolgordijnen, ook wel bekend als woodweave blinds, zijn een stijlvolle en natuurlijke manier om je interieur op te fleuren. Deze prachtige raamdecoratie combineert de warmte en charme van hout met de praktische aspecten van vouw- en rolgordijnen. Ze worden gemaakt uit fijne stroken natuurlijk bamboe, die met de hand geweven worden tot duurzame en functionele raamdecoratie.

De unieke textuur en warme tinten van het bamboe zorgen voor een gezellige sfeer in elke kamer, terwijl je met een eenvoudige trek aan het koord moeiteloos kunt bepalen hoeveel zonlicht je wilt binnenlaten. Hout geweven vouwgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je huis, waardoor je elke dag kunt genieten van een vleugje zen. Meer weten?

Soorten wevingen

De wereld van geweven houten raamdecoratie biedt je niet alleen keuze in stijl, maar ook in wevingen. Als je op zoek bent naar een elegante, lichte uitstraling, dan zijn de 'thin sticks' perfect voor jou. Met deze weving wordt de doorkijk transparant en creëer je een luchtige sfeer in je ruimte, waar het daglicht prachtig gefilterd wordt. Maar als je liever een vleugje mysterie wilt toevoegen aan je interieur, dan zijn de 'flat sticks' een uitstekende optie. Hierbij blijft het zicht naar buiten behouden, maar het materiaal zelf wordt iets dikker. Dit zorgt ervoor dat voorbijgangers niet meer zo gemakkelijk naar binnen kunnen gluren, waardoor je jouw privacy behoudt, terwijl je nog steeds kunt genieten van het uitzicht op de wereld buiten.

Kortom, of je nu kiest voor de transparantie van 'thin sticks' of de subtiele bescherming van 'flat sticks,' geweven houten vouwgordijnen of rolgordijnen bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl voor jouw huis.

De voordelen van hout geweven raamdecoratie

Hout geweven vouwgordijnen en rolgordijnen zijn als de veelzijdige kameleon van raamdecoratie en hebben een scala aan voordelen. Laten we eens kijken naar wat deze raamdecoratie te bieden heeft:

 • Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je interieur, waardoor een warme en rustieke sfeer ontstaat
 • Je bepaalt je eigen lichtinval en privacy
 • Ze zijn gemaakt van bamboe of andere natuurlijk materialen en gaan lang mee
 • Je kan kiezen uit verschillende weefpatronen, waardoor ze altijd passen bij jouw stijl en behoeften

Zijn er ook nadelen?

Naast de voordelen die deze raamdecoratie te bieden hebben, is het ook verstandig om rekening te houden met de nadelen, namelijk:

 • Ze vereisen regelmatig een schoonmaakbeurtje, dat is overigens zo gebeurt met een droge stofdoek
 • Hoewel ze misschien wat meer kosten, gaan ze daarentegen veel langer mee dan gewone raamdecoratie. Dat betekent dus langer plezier!
 • Ze bieden minder isolatie tegen kou en warmte in vergelijking met andere raamdecoratie, maar dit kan eenvoudig worden opgelost met een dekentje of door een raam te openen voor ventilatie

Al met al, hout geweven vouwgordijnen en rolgordijnen kunnen een prachtige en functionele aanvulling zijn aan je huis, waarbij de voordelen opwegen tegen de nadelen, zolang je bereid bent wat zorg en aandacht aan hun onderhoud te besteden.

Waarom is dit product opeens een trend?

Hout geweven vouw- en rolgordijnen zijn op dit moment helemaal in de mode. Ze scoren punten met hun natuurlijke uitstraling en groene eigenschappen. Ze brengen de warmte en de organische pracht van hout naar je woonruimte, wat past bij de groeiende trend naar milieuvriendelijke keuzes in huis. Waarom zijn ze milieuvriendelijk? Omdat ze gemaakt zijn van bamboe, een gras dat razendsnel groeit, veel sneller dan bomen. Het oogsten van bamboe heeft ook geen negatieve invloed op ontbossing en het helpt bij het absorberen van CO2 uit de lucht, wat goed is voor het klimaat. Kortom, deze raamdecoratie is niet alleen stijlvol, maar ook groen en verantwoord.

Deze raamdecoratie biedt de mogelijkheid om de lichtinval te regelen, wat handig is voor het creëren van de gewenste sfeer. Bovendien passen ze bij diverse interieurstijlen, van modern tot traditioneel, en voegen ze een minimalistische elegantie toe aan elk interieur. Kortom, hout geweven vouw- en rolgordijnen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid in huis.


Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om geweven houten vouwgordijnen en rolgordijnen te reinigen en te onderhouden, begin met regelmatig stof afnemen met een stofzuiger of plumeau om stofophoping te voorkomen. Vlekken kunnen voorzichtig worden afgeveegd met een licht vochtige doek, maar vermijd overmatig watergebruik om houtschade te voorkomen. Gebruik indien nodig een houtreiniger die geschikt is voor het specifieke type hout. Vermijd agressieve chemicaliën en schuurmiddelen. Rolgordijnen kunnen ook af en toe worden afgerold om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Regelmatig onderhoud helpt de levensduur van deze raamdecoraties te verlengen en zorgt ervoor dat ze er fris en mooi uitzien.


Geweven houten raamdecoratie heeft verschillende voordelen:

 1. Geweven houten gordijnen voegen een warme, natuurlijk uitstraling toe aan je interieur door het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, riet of hout.
 2. Ze bieden uitstekende lichtregulering, waardoor je de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten kunt aanpassen, wat zorgt voor privacy en sfeer.
 3. Deze raamdecoratie is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze lang meegaan en een goede investering zijn.
 4. Geweven hout past goed bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern en minimalistisch.
 5. Ze bieden enige isolatie tegen warmte en kou, waardoor ze de energie-efficiëntie van je huis kunnen verbeteren.
 6. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, met regelmatig stof afnemen en af en toe een lichte reiniging.
 7. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt geweven houten raamdecoratie tot een milieuvriendelijke keuze in vergelijking met sommige synthetische alternatieven.

Al met al bieden geweven houten raamdecoraties niet alleen functionaliteit, maar ook een esthetische meerwaarde aan je huis.

Ja zeker! Je kunt geweven houten vouwgordijnen rolgordijnen automatiseren. Dit betekent dat jij gemakkelijk vanuit elke hoek van de ruimte jouw raamdecoratie kan besturen met een afstandsbediening of een app. Voor extra isolatie, kun je voeringen toevoegen aan geweven houten raamdecoratie. Houd de warmte binnen in de winter en de hitte buiten tijdens de zomer.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor woodweave blinds?

De kosten voor woodweave blinds variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van je ramen, het type hout of bamboe dat je kiest en eventuele extra opties zoals voering of bedieningssystemen. Maar laten we eerlijk zijn, het prijskaartje van deze prachtige raamdecoratie is eigenlijk een investering in de sfeer en uitstraling van je huis. Denk er maar aan als het toevoegen van een vleugje natuurlijke elegantie aan je leefruimte. Dus, terwijl de kosten misschien variëren, de schoonheid en warmte die ze in je huis brengen, is onbetaalbaar!

Vraag direct een offerte aan