Overgordijnen

Overgordijnen zijn gordijnen die van een dichte stof zijn gemaakt. Dit kan een geweven stof zijn of juist een zachte stof die soepel valt. Hoe soepel je overgordijn valt, heeft ook te maken met de plooi die je kiest. Afhankelijk van jouw woonstijl kies je voor een rijke gordijnstof met prachtige glans of juist voor een stof gemaakt van garen met een matte look. Wat je ook kiest; Aanhuis.nl heeft het!

Voordelen van overgordijnen

Gordijnen leveren ook een stukje duurzaamheid. Ik zie je al denken: "Hoe dan?" Je kan gordijnen namelijk voeren om ze verduisterend én isolerend te maken. Zo verlies je in de winter minder warmte via de ramen. In de zomer blijft het binnen juist lekker koel. Op deze manier bespaar je energie. Tegenwoordig kunnen overgordijnen nog veel meer.

Overgordijnen koppelen aan smart home

Wil je van jouw woning een smart home maken met elektrische gordijnrails? Dan kan je via een app jouw overgordijnen automatisch besturen. Fijn als je op weersveranderingen kan inspelen. Of stel dat je later dan verwacht thuis komt, doe je onderweg alvast de gordijnen dicht. Want dat blijft de belangrijkste functie van overgordijnen, de inkijk in je woonkamer weren zodat je in huis van je privacy geniet.

Bezoek onze winkel

Hoe combineer je jouw overgordijnen?

Overgordijnen worden vaak gecombineerd met vitrages, de transparante lichte gordijnen die het licht filteren. Bij vitrages kan je van binnen naar buiten kijken en andersom. Een alternatief voor overgordijnen en vitrages zijn inbetweens. Deze gordijnen zijn semi-transparant.

De stof reduceert lichtinval en bij inbetweens kunnen voorbijgangers niet in je woonkamer kijken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Wij adviseren en inspireren je graag rond overgordijnen. Kom naar een winkel bij jou in de buurt om prachtige voorbeelden van overgordijnen te bekijken.

Maak een afspraak

Welke stijl of kleur overgordijnen kies jij?

Wat kleuren en dessins van overgordijnen betreft is er heel veel keuze. Aanhuis.nl biedt een brede collectie overgordijnen van hoogkwalitatieve merken, waaronder:

  • Eijffinger
  • A House of Happiness
  • Inside
  • Artelux
  • Loft 79
  • Holland Haag
  • Your Edition

Ze worden voor je op maat gemaakt en aan een roede of een rail opgehangen. De roedes van Interstil hebben prachtige dessins van stoer tot natuurlijk, zo valt er altijd een perfecte combinatie met je overgordijnen te maken.

Aanhuis.nl adviseert je graag!

Ben je benieuwd welke kleuren en patronen dit jaar trendy zijn? Of ben je juist op zoek naar overgordijnen met klassieke uitstraling voor je jaren 30-woning? Ook zijn er verschillende mogelijkheden in plooien, zoals een dubbele plooi of wave-plooi.. Graag adviseren wij je vrijblijvend om je de keuze makkelijker te maken, kom naar de winkel of plan alvast een afspraak.

Bezoek onze winkel
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Bekijk alle veelgestelde vragen

De juiste maat gordijnen? Meten is weten

Het meten en monteren van je gordijnen is precisiewerk. Je wilt jouw nieuwe gordijnen zo strak mogelijk hebben hangen. Als je gordijnen hebt uitgezocht die bij jouw woonstijl passen, dan komen we bij je thuis om de ruimte op te meten. Dat doen wij natuurlijk ook wanneer het om een kamer of hal gaat waar je hele hoge plafonds hebt.

Laat je gordijnen meten en ophangen

Dit is het vak van onze Aanhuis.nl stoffeerders, laat deze klus aan ons over en je weet zeker dat je gordijnen straks precies zo zijn als jij in gedachten had. Als de maten bekend zijn, bestellen we je gekozen producten, die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.

Hoe gaat het ophangen in zijn werk?

We plannen een afspraak met je in om gordijnen te monteren. Bij gordijnen kies je een rails die bij je smaak past. Deze monteren we natuurlijk op de plek die je wenst. Het monteren van je gordijnen door onze vakmensen heeft als voordeel dat alles perfect past, van rails tot plooi.

Je hoeft zelf niet te stoeien met boormachines, potloodjes, knippen en het korter maken van de gordijnen. Wij nemen alles uit handen. Volledige ontzorging noemen we dat, de monteerservice van Aanhuis.nl voor je gordijnen. Wil je alle mogelijkheden en het gemak van onze service ontdekken? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor jouw gordijnen op maat.