Vloerverwarming

Hoe heerlijk is het om ook op dagen dat het wat frisser is toch op je blote voeten door je woonkamer te lopen? En niet alleen warmte voor je voeten, de gehele kamer is warmer. Met de zekerheid van gelijkmatige temperatuur op iedere plek. Dat is vloerverwarming.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming kent een aantal mogelijkheden. Verwarmingsbuizen infrezen in de dekvloer of vloerverwarming elektrisch in folie, zonder frezen. Voor welke vorm vloerverwarming je ook kiest, je hebt geen radiatoren meer in je kamer, maar verwarming in je vloer. Aanhuis.nl levert beide. Beide soorten vloerverwarming hebben een groot aantal voordelen, waardoor vloerverwarming erg populair is:

  • Je verbruikt minder energie
  • Vloerverwarming geeft een prettige omgevingswarmte
  • Je hebt geen radiatoren meer nodig
  • Nooit meer koude voeten
  • Het is een milieuvriendelijke manier van verwarmen
  • Het geeft een constante aangename temperatuur

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Hoe werkt het? Infrezen standaard vloerverwarming

Naast elektrische vloerverwarming kan je ook voor standaard vloerverwarming infrezen kiezen. Aanhuis.nl freest vloerverwarmingen in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren en soms ook in aanwezige tegelvloeren.

Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Met vele voordelen als energiebesparing, gelijkmatig verdeelde warmte én geen koude voeten meer.

Wil je weten welke vorm van vloerverwarming het beste in jouw huis past of wat de vloerverwarming kosten zijn? Kom naar onze winkel. Wij helpen je graag.

Elektrische vloerverwarming: de voordelen

Wil of kan je niet kiezen voor ingefreesde vloerverwarming dan kan je nog steeds kiezen voor elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan een systeem met radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan blijven.

Dat komt doordat vloerverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis. Details over de werkwijze en informatie over welke pluspunten elektrische vloerverwarming voor jouw woning levert lees je via de link hieronder.

Vloerverwarming aanleggen

Wij, of liever gezegd onze opgeleide vakmensen, verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming. Van infrezen tot het aansluiten van het systeem, inclusief het adviseren en aanbrengen van een energiezuinige pomp, onze vakmensen regelen het! De sleuven smeren wij vervolgens aan met een sterke snelcement van Eurocol. Tenslotte egaliseren wij de vloer. Onze vakmensen leggen daarna de gewenste vloer, zoals een pvc vloer of marmoleum op de afgewerkte egalinelaag. Of dat het gaat om het aanleggen van de elektrische vloerverwarming, wij gaan pas weg als jij tevreden bent.

Vloerverwarming en geschikte vloeren

Als je vloerverwarming laat leggen dan kies je voor een vloer die geschikt is om met dit type verwarming te combineren. Denk aan pvc vloeren en Marmoleum. Deze vloeren geven de warmte vanuit de vloerverwarming uitstekend door aan de ruimte en worden daarom vaak gekozen. Je kan ook andere vloersoorten combineren met vloerverwarming. Stel je gaat voor houten vloeren, laminaat of tapijt, laat het ons weten. Wij hebben jaren ervaring en kennis en helpen jou graag bij het maken van de beste keuze.

Geïnteresseerd in vloerverwarming? Kom dan naar onze Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt.

Waar ga jij voor?

Kies je Marmoleum, pvc visgraat of zelfs tapijt? Een combinatie met vloerverwarming kan! Je kan de vloerverwarming laten infrezen of kies voor elektrische vloerverwarming. Wat je ook kiest; warme voeten gegarandeerd!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


De meest voorkomende vloerverwarming is infrezen. In de bovenkant van de cementdekvloer worden sleuven gemaakt. De buizen liggen boven in de sleuven van de vloer. De sleuven worden gedicht door het aanbrengen van een dunne laag cement. Zo wordt ook gelijk de vloer geëgaliseerd.

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van matten, geleidende folie of elektrische kabels die op de bestaande ondervloer worden gelegd. Installatie van elektrische vloerverwarming is daardoor relatief goedkoop. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming.

Bekijk alle veelgestelde vragen