Laminaat

Laminaat vloeren zijn clickvloeren. Je legt ze makkelijk en kan ze meenemen naar een volgend huis. De planken bestaan uit meerdere lagen van diverse diktes die op elkaar zijn gelijmd. Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, kleuren en dessins. Denk aan laminaat planken met een hout- of steenlook of zelfs in tegels. Zoveel soorten dat er altijd eentje in jouw interieur past!

Welke laminaatvloer is jouw favoriet?

De uitstraling van je vloer is mede bepalend voor de sfeer in je huis. Ga je voor de Scandinavische look van onbehandeld hout, voor een frisse en lichte woonkamer? Een moderne en strakke grijze tegelvloer of de klassieke donkere houten vloer? Voor elke woonstijl is er een bijpassende laminaatvloer.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Het is niet voor niets dat het al jaren één van de meest gelegde vloeren is. Laminaat is:

 • eenvoudig te plaatsen
 • gemakkelijk in onderhoud
 • gaat jarenlang mee

Wij werken alleen met kwaliteitsmerken als Berry Alloc en laminaat vloeren uit onze eigen Aanhuis collectie. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit laminaat dat aan de strenge Europese eisen voldoet en dat met duurzaam ontwikkeld en geproduceerd wordt. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Hoe wordt laminaat gemaakt?

Een plank of een tegel bestaat uit meerdere lagen. De opbouw is als volgt:

 • toplaag
 • decorlaag
 • onderlaag

Elke laag heeft haar eigen functie. De toplaag, ook wel slijtlaag genoemd, biedt bescherming tegen vlekken en krassen. De decorlaag zorgt voor het dessin en de kleur, vaak is dit een houtlook print, hoewel laminaat ook verkrijgbaar is in steenlook en tegels. Met geavanceerde druktechnieken worden de dessins zo realistisch mogelijk gemaakt.

Een houten laminaatvloer lijkt hierdoor net echt en geeft je kamer die prachtige uitstraling. Wist je al dat laminaat leggen in visgraat ook mogelijk is? De onderste laag zorgt voor de stabiliteit van de plank, vaak is dit een kunststof onderlaag van melamine. Wanneer je jouw laminaatvloer hebt gekozen kan het echte werk beginnen. Wat moet je weten over het leggen van laminaat?


Leggen van laminaat

Onze vakmensen zijn toppers in het leggen van laminaatvloer. Samen met de voorbereiding zoals het egaliseren of het aanbrengen van een ondervloer en de afwerking met plinten maken ze van jouw vloer een droomvloer! Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste resultaat. Sommige vloeren hebben acclimatisatie tijd nodig, zodat ze niet gaan ‘werken’ door het temperatuurverschil. De stoffeerder weet dat en houdt hier uiteraard rekening mee.

Het leggen van de vloer is een specialisme op zich, zeker in een vochtige ruimte als bijvoorbeeld de badkamer of keuken en iedere laminaatvloer is nu eenmaal anders. Heb je vragen over onze legservice van de vloeren? Kom naar onze winkel en laat je adviseren & inspireren.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Begin met het vegen of stofzuigen van los vuil en stof. Gebruik vervolgens een licht vochtige dweil met een mild schoonmaakmiddel om het laminaat af te nemen. Vermijd overmatig vocht om schade te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciaal laminaatreinigingsproduct of een mengsel van azijn en water gebruiken. Ruim morsingen direct op en vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën.

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoogwaardige laminaatvloeren & service

Bij Aanhuis.nl vind je niet alleen de mooiste laminaatvloeren, wij bieden ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter:

 • advies bij je thuis of in onze winkel
 • ruime keuze uit prachtige dessins
 • erg natuurlijke kleuren
 • onze interieurstylist geeft je inspiratie
 • je kiest de vloer op basis van jouw woonstijl
 • de laminaat vloer past bij jouw gezinssituatie

Advies en kennis zijn heel belangrijk om uiteindelijk de laminaatvloer te kiezen die het beste bij je past. Na het uitzoeken bestellen we je vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking.

Aanhuis.nl zorgt ervoor dat jij je perfecte laminaatvloer hebt liggen in je huis, zodat je jarenlang kunt genieten. Kies jij jouw favoriete product ook vaak vanuit een voorbeeld? Neem dan nu een kijkje in ons Lookbook. Toch liever starten met de laminaatvloer stalen in de winkel? Maak dan direct een afspraak!

Maak een afspraak