Luxaflex® voor in de badkamer

Badkamers staan natuurlijk bekend als vochtige ruimtes, waarbij de temperatuur nogal kan verschillen. Daarom is het belangrijk dat je raamdecoratie vindt die bestand is tegen vocht, temperatuurverschillen en die niet snel verkleurd. Luxaflex® heeft prachtige raamdecoratie voor in de badkamer!

Luxaflex® raamdecoratie in de badkamer

Raamdecoratie in je badkamer is ontzettend belangrijk maar de keuze kan ook lastig zijn. Want welke raamdecoratie past het beste in een vochtige ruimte? Hoe heb je genoeg privacy én veel daglicht? Wij geven advies over welke Luxaflex® geschikt zijn voor jouw badkamer én ook nog eens passen bij jouw woonwensen!

Welk type Luxaflex® raamdecoratie past het beste in de badkamer?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor jouw badkamer? Dan heb je extra eisen wat de raambekleding betreft. Denk aan eigenschappen als: vochtbestendig, kleurecht, bestand tegen wisselende kamertemperatuur.

Welke Luxaflex® raamdecoratie jij in de badkamer hangt bepaal je natuurlijk zelf, ga je voor Luxaflex® jaloezieën, plissés, rolgordijnen of toch vouwgordijnen? We helpen je graag een handje door de voor- en nadelen te benoemen van elke soort raamdecoratie. Wil je graag advies wanneer je jouw Luxaflex® raamdecoratie voor de badkamer kiest? Kom gerust met een van onze adviseurs om tafel zitten!

Luxaflex® Duette® Shades in de badkamer

Luxaflex® Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een honingraat vormen. Dit zorgt er allereerst voor dat deze goed isoleert en daardoor de kou buiten houdt en de warmte binnen. Dat kan lekker zijn als je geen vloerverwarming in de badkamer hebt.

Daarnaast hebben Luxaflex® Duette® Shades een top down – bottom up bediening. Hierdoor kan jij zelf bepalen hoeveel privacy en lichtinval je creëert in de badkamer. Ook zijn de Luxaflex® Duette® Shades voorzien van DustBlock® technologie. Dit maakt je raamdecoratie vocht- en vuilafstotend. Ideaal voor een badkamer, hierdoor blijven je Luxaflex® Duette® Shades langer mooi!

Luxaflex® Plissé Shades in de badkamer

Luxaflex® Plissé Shades hebben net als Luxaflex® Duette® Shades optioneel de top down – bottom up bediening. Hierdoor bepaal jij hoe je raamdecoratie hangt. Daarentegen bieden plissés een mindere mate van isolatie vanwege de enkele harmonica stof. Maar ook Luxaflex® Plissé Shades zijn voorzien van het handige DustBlock® systeem, hoe dan ook een goede keuze voor in de badkamer.

Luxaflex® jaloezieën voor je badkamer

Aluminium jaloezieën Luxaflex®

Horizontaal of verticaal? Met de aluminium jaloezieën kies je voor waterbestendige raamdecoratie geschikt voor iedere badkamer. De aluminium jaloezieën van Luxaflex® zijn makkelijk in onderhoud, roesten en verkleuren niet. Daarnaast bepaal je ook makkelijk de hoeveelheid licht en privacy, door de lamellen te kantelen.

Houten Luxaflex® voor badkamers

Houten jaloezieën van Luxaflex® zijn tegenwoordig ook prima te hangen in de badkamer. Houten Luxaflex® zijn voorzien van een speciale coating. Deze gaat stof en vuil tegen maar beschermt het hout ook tegen kromtrekken door vocht.

Ook zorgt deze coating ervoor dat houten jaloezieën niet snel verkleuren. Wil jij dus zwarte Luxaflex® in je badkamer? Dat kan! Kom langs in één van onze winkels of maak een afspraak, onze adviseurs helpen je graag.

Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Jazeker! Je kunt je slimme raamdecoratie koppelen met bijvoorbeeld Google, Alexa en SmartThings. Zo kun jij je slimme raamdecoratie zelfs bedienen met spraak!

Slimme raamdecoratie is ontworpen om energiezuinig te zijn. Het verbruikt alleen elektriciteit wanneer het wordt gebruikt en heeft vaak stand-by modi om het stroomverbruik te minimaliseren.


Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

Geweven houten raamdecoratie heeft verschillende voordelen:

  1. Geweven houten gordijnen voegen een warme, natuurlijk uitstraling toe aan je interieur door het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, riet of hout.
  2. Ze bieden uitstekende lichtregulering, waardoor je de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten kunt aanpassen, wat zorgt voor privacy en sfeer.
  3. Deze raamdecoratie is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze lang meegaan en een goede investering zijn.
  4. Geweven hout past goed bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern en minimalistisch.
  5. Ze bieden enige isolatie tegen warmte en kou, waardoor ze de energie-efficiëntie van je huis kunnen verbeteren.
  6. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, met regelmatig stof afnemen en af en toe een lichte reiniging.
  7. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt geweven houten raamdecoratie tot een milieuvriendelijke keuze in vergelijking met sommige synthetische alternatieven.

Al met al bieden geweven houten raamdecoraties niet alleen functionaliteit, maar ook een esthetische meerwaarde aan je huis.

Luxaflex® raamdecoratie biedt uitstekende lichtregulering, privacybescherming en isolatie-eigenschappen. Daarnaast staat Luxaflex® bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je ramen!

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluten terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Bekijk alle veelgestelde vragen