Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is de constante factor. Hoezo? Omdat de verwarmingsfolie door de hele kamer ligt, wordt de kamer tegelijk op elke plek verwarmt. Deze gelijkmatigere warmte is erg aangenaam en ook nog eens efficiënter. Je hoeft niet te wachten tot de warmte zich vanuit de radiator onder de vensterbank helemaal tot in het laatste hoekje van je woonkamer heeft verspreid. En daarmee bespaar je energie. Iets voor jou?

Bespaar met elektrische vloerverwarming

Omdat je in een goed geïsoleerd huis met elektrische vloerverwarming de kamers gelijkmatiger verwarmt, bespaar je op je energiekosten. Want je hoeft niet de verwarming eerst heel hoog te zetten tot het warm wordt in huis. Het hoog opstoken is heel herkenbaar wanneer je een verwarmingssysteem hebt met radiatoren. Zodra het in de woning aangenaam warm wordt zet je de thermostaat weer lager. Deze schommelingen kosten extra energie.

De constante warmte van elektrische vloerverwarming

Met elektrische vloerverwarming heb je dit gelukkig niet. Sterker nog, je kan direct op één of twee graden lager beginnen met stoken, want de warmte stijgt op elke vierkante meter van je woonkamer of slaapkamervloer op. Je zit dus sneller en constanter op een aangename kamertemperatuur.

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de elektrische vloerverwarming kosten Dat kunnen we ons voorstellen. Vraag een offerte aan!

Marmoleum click betonlook

Ideale vloeren voor elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een pvc vloer of Marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer.

Prachtig: pvc vloeren en vloerverwarming

Onze pvc vloeren gaan erg lang mee. Ze kunnen tegen een stootje en het materiaal gaat niet uitzetten of krimpen. Zo ben je verzekerd van een goede oplossing, waar je jaren plezier van hebt, en natuurlijk lekker warme voeten. Zowel de elektrische vloerverwarming als ook de nieuwe vloer kan je door onze vakmensen laten leggen.

Andere vloeren en vloerverwarming

Naast Marmoleum vloeren en pvc vloeren kan je natuurlijk ook andere vloersoorten combineren met vloerverwarming. Denk aan vinyl of zelfs tapijt! Laat ons weten welke vloer je voorkeur heeft en wij adviseren je graag in onze winkel.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming bestaat uit losse matten oftewel stukken verwarmingsfolie. Per kamer worden een aantal folies op het totale oppervlak gelegd. Verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement, een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerkindustrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur meer dan 30 jaar en is oververhitting uitgesloten.

Lange levensduur en maximale warmte

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. Door een magnesiumoxide plaat aan te brengen aan de bovenzijde ontstaat er een ideale constructie, waarover ook een tegelvloer kan worden aangebracht.

Alles weten over vloerverwarming?

Marmoleum click betonlook

Voordelen van elektrische vloerverwarmingsfolie

Er zijn een aantal goede redenen waarom je voor elektrische vloerverwarming kiest. Dit systeem werkt anders dan de standaard vloerverwarming die je kent. Elektrische vloerverwarming geeft heel constant de warmte af. De stralingswarmte die vanuit de gehele vloer opstijgt ervaren mensen als erg aangenaam. Je voelt minder tocht en beleeft meer comfort in huis met dit systeem.

Nog meer voordelen van elektrische vloerverwarming waarvan je profiteert:

  • De aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming
  • Milieuvriendelijker dan verwarming met gas als energiebron
  • Verbruik is veel beter te sturen door de directe warmte
  • Op lange termijn blijkt elektrische vloerverwarming voordeliger
  • Je woning kan mogelijk van het gas af

Beste combinatie met een slimme thermostaat

Als je dan voor elektrische vloerverwarming en een prachtige nieuwe vloer gaat dan wil je ook het maximale uit het systeem halen. Je kan jouw verwarming koppelen aan een slimme thermostaat. Dit is een extra optie waarvoor je kan kiezen wanneer je de kamertemperatuur in je woning wilt besturen via een app op je mobieltje of tablet.

Nog efficiënter stoken met een slimme thermostaat

Met onze apart verkrijgbare draadloze slimme thermostaten en bijpassende internet hub heb je overal (zowel binnen- als buitenshuis) controle over jouw verwarming. Elke kamer waar elektrische vloerverwarming is gelegd , is een zone. Je hebt via de app in één oogopslag controle over alle zones in jouw huis of kantoor. Elke ruimte kun je zelfs apart bedienen! Dankzij het slimme systeem stuur je jouw verwarming aan en kom je nooit meer thuis in een koud huis, heerlijk toch?

Smart home verwarming en systemen laten installeren

Bij Aanhuis.nl kan je ervoor kiezen om een slimme thermostaat of andere smart home oplossingen zoals slimme raamdecoratie te laten installeren en programmeren. Dan weet je zeker dat het systeem met één druk op de knop gewoon werkt en dat het ook samenwerkt. Kom je 's avonds laat binnen in je warme woonkamer en zijn de elektrische rolgordijnen al dicht. Wil je dit ook? Kom naar de winkel bij jou in de buurt of vul het afsprakenformulier in.

Elektrische vloerverwarming gezien bij vtwonen

Gezien bij vtwonen 'Weer verliefd op je huis'? Elektrische vloerverwarming in combinatie met een pvc click of een Marmoleum vloer. Beide vloeren zijn een goede geleider van warmte en past dus perfect bij de elektrische vloerverwarming matten.

Wij komen graag jouw elektrische vloerverwarming en de door jou gekozen vloer leggen. Wanneer je voor dit soort vloerverwarming kiest kan je jouw vloerverwarming dus ook nog laten koppelen aan een slimme thermostaat. Ook daarvoor kan je bij de experts van Aanhuis.nl terecht want slimmer wonen oftewel smart home is onze passie. Dan kan je straks vanuit elke plek en wanneer je maar wilt jouw elektrische vloerverwarming via een app op je smartphone bedienen. Altijd thuis komen in een aangenaam warme woning, hoe fijn is dat?! Meer weten? Dat kan!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


De meest voorkomende vloerverwarming is infrezen. In de bovenkant van de cementdekvloer worden sleuven gemaakt. De buizen liggen boven in de sleuven van de vloer. De sleuven worden gedicht door het aanbrengen van een dunne laag cement. Zo wordt ook gelijk de vloer geëgaliseerd.

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van matten, geleidende folie of elektrische kabels die op de bestaande ondervloer worden gelegd. Installatie van elektrische vloerverwarming is daardoor relatief goedkoop. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming.

Bekijk alle veelgestelde vragen