Veel gestelde vraag; welke raamdecoratie hang ik in de keuken?

Iedere keukenomgeving is anders opgesteld en ingedeeld en geeft haar eigen sfeer, denk aan een prachtig kookeiland, een open keuken of een keuken op zich. Iedere sfeervolle keukenomgeving vraagt naar passende raamdecoratie voor jouw stijl.

Welke raamdecoratie past het beste in de keuken?

Let bij de aanschaf van raamdecoratie voor in de keuken wel op de toepassing hiervan. Komt de raamdecoratie dicht op het keukenblad te zitten, denk aan een kookplaat, blender of afwasbak, kies dan niet voor stoffen raamdecoratie (zonder beschermende coating). Er kunnen namelijk spetters op komen.

Naast vuilafstotende raamdecoratie wens je natuurlijk een stukje privacy in relatie met een passende sfeer voorzien van een perfect stukje lichtinval. Hieronder de mogelijkheden voor raamdecoratie in de keuken voor jou op een rijtje.


Duettes / plissés voor in de keuken

Duettes (dubbele honingraat stof) en plissés (enkele stof) zijn zeer gebruiksvriendelijk en kan je gemakkelijk als een harmonica uitrekken en samenvoegen. Goed voor het perfecte lichtinval in de keuken is de locatie van deze raamdecoratie wel belangrijk. Naast vuilafstotende coating blijft het lastig om vetvlekken te verwijderen. Hang deze raamdecoratie dus niet bij spetterende keukenonderdelen, zoals een blender, kookplaat of iets dergelijks.

Ontdek onze raamdecoratie

Rolgordijnen voor in de keuken

De rolgordijnen zie je in de meeste huishoudens wel terugkomen. Het is een simpele raambekleding dat meestal op wordt gehangen in de slaapkamer. Omdat er met verschillende gradaties lichtinval kan worden gewerkt, worden de rolgordijnen ook in de keuken of woonkamer opgehangen.

De rolgordijnen kunnen worden voorzien van een speciale coating die waterafstotend is en makkelijk schoon te maken. Het is een simpele en sfeerverhogende decoratie voor in de keuken.


Jaloezieën/lamellen voor in de keuken

Met geen enkele raamdecoratie kan je zo mooi met het licht spelen in de keuken als met horizontale jaloezieën. De lamellen van de jaloezieën kan je zo kantelen dat je precies kan bepalen hoeveel licht jouw keuken invalt. De jaloezieën zijn er in een kunststof, aluminium en houten variant en worden vaak toegepast in de keuken, ze zijn namelijk bestand tegen vocht en vuil. Lamellen worden vaak gebruikt bij grote ramen, maar zijn op kleinere ramen in de keuken prima toe te passen.

Multishades voor in de keuken

De multishades, ook wel duo rolgordijn genoemd, is in principe een rolgordijn alleen dan met twee lagen stof. Multishades worden vaak gebruikt in slaapkamers, maar worden steeds vaker toegepast in de woonkamer en keuken.

Met de multishades creëer je een strakke uitstraling in de keuken, terwijl het licht op een speelse manier je keuken binnenvalt. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat de multishades niet in de buurt worden gehangen van sputterende keukenonderdelen, zoals een blender, kookplaat of iets dergelijks.


Vouwgordijnen en Silhouettes® voor in de keuken

Bij vouwgordijnen vouwt en ontvouwt de stof zich bij het optrekken of laten dalen van de gordijnen . De baleinen in de stof zorgen ervoor dat het vouwgordijn zich in delen oprolt/vouwt. Een praktische oplossing voor iedere keuken. Wel moet ook hierbij rekening worden gehouden met de ‘spetterende’ keukenonderdelen. Hang de vouwgordijnen en Silhouettes® dus te dicht op de kookplaat, dichtbij een blender of magnetron. Anders adviseren wij om de vouwgordijnen en Silhouettes® te voorzien van een vuilafstotende coating.

Bezoek onze winkel

Geef jouw keuken een sfeer boost met de raamdecoratie van Aanhuis.nl!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief