Verandazonwering

Verandazonwering is een type zonwering dat speciaal is ontworpen om veranda's en serres te beschermen tegen zonlicht, UV-straling en warmte. Het biedt schaduw en koelte, waardoor je het hele jaar door van jouw buitenruimte kunt genieten. Het biedt privacy en beschermt (tuin)meubels tegen direct zonlicht en verlengt hiermee de levensduur ervan. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins, materialen en stijlen om te voldoen aan jouw specifieke vragen!

Veranda met zonwering

Een groot genot in de zomer, een veranda! Met een veranda zit je sneller buiten en langer. In de zomerse maanden geniet je van het heerlijke zonlicht. Wil je dan toch bescherming, kies dan voor zonwering. Met verandazonwering, ook wel serrezonwering genoemd, geniet je volop van het leven binnen- én buitenshuis. Verandazonwering bestaat uit een stevig frame dat meestal aan de buitenkant van je veranda gemonteerd wordt. In dit frame hangen doeken die bescherming bieden tegen het felle licht, warmte en UV-straling. De doeken zijn waterafstotend bestand tegen weer en wind.

Verandazonwering kan ook worden bevestigd aan de binnenkant van jouw veranda en biedt schaduw en koelte, waardoor je jezelf en je interieur beschermt tegen de zon. Op deze manier kan je jouw buitenruimte het hele jaar door gebruiken. Verandazonwering past op de serre of overkapping en is geschikt voor elk seizoen en verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waaronder luifels, pergola's en screens.

Veranda- of serrezonwering

Verandazonwering is geschikt voor iedereen die hun veranda of terras, met zowel vlakke als schuine ramen, willen beschermen tegen de zon en hitte en het hele jaar door van hun buitenruimte willen genieten. Verandazonwering biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar geeft ook privacy en stijl. Met de mogelijkheid tot automatische bediening of sensoren om de zon te detecteren waarmee de zonwering automatisch opent en sluit. Andere voordelen zijn:

  • Verandazonwering, zoals een zonnescherm of luifels helpt de intense hitte van de zon te verminderen en zorgt voor een koelere omgeving op de veranda
  • Beschermt tegen schadelijke UV-straling. Dit helpt de gezondheid van de huid te beschermen en vermindert het risico op zonnebrand en andere schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon
  • Door de zonnestralen te blokkeren, voorkomt verandazonwering dat meubels, vloeren en andere decoratieve elementen op de veranda verkleuren en vervagen . Dit helpt de levensduur hiervan te verlengen
  • Het helpt de temperatuur op de veranda en in aangrenzende kamers te reguleren. Door de zonnestralen te blokkeren, vermindert het de warmteoverdracht naar het huis, waardoor de behoefte aan airconditioning minder wordt
  • Creëert privacy en afscherming door het verminderen van zichtbaarheid van buitenaf

Kortom, verandazonwering heeft vele voordelen, waaronder het verminderen van warmte, bescherming tegen schadelijke UV-straling, voorkomen van verkleuring, verhoging van energie-efficiëntie en creëren van privacy en afscherming. Vraag ernaar in onze winkel!

Vast of beweegbaar?

Wij kennen verschillende soorten verandazonwering. In eerste instantie kies je uit vaste- of en beweegbare verandazonwering. We leggen het je uit:

  • Vaste verandazonwering: dit is permanent bevestigd aan de veranda en biedt voortdurende bescherming tegen de zon en andere weersinvloeden. Dit kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, aluminium, staal of kunststof. Het ontwerp kan variëren van eenvoudige strakke lijnen tot meer gedetailleerde en decoratieve stijlen.
  • Beweegbare verandazonwering biedt flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het kan worden geopend of gesloten op basis van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Enkele veelvoorkomende soorten beweegbare verandazonwering zijn zonneschermen, rolluiken, screens en oprolbare luifels. Elk type heeft zijn eigen unieke mechanisme en eigenschappen. Bij beweegbare zonwering mag je onder meer denken aan; zonneschermen of rolluiken.

De keuze voor het type verandazonwering hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren, het budget en de gewenste uitstraling van de veranda.

Laat de installatie aan vakmensen over. Zo kan je lekker lang genieten van je verandazonwering!


Installatie en onderhoud

Hoe maak je nu de juiste keuze? Dat begint met inventariseren.

  • Welk soort heeft je voorkeur? Wat vind je mooi, wat staat bij je huis?
  • Meet vervolgens de afmetingen van je veranda nauwkeurig op, inclusief de breedte en de hoogte van het gebied dat je wilt bedekken met de zonwering. Overweeg ook de oriëntatie van de veranda ten opzichte van de zon en de heersende windrichting.
  • Verandazonwering is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, kunststof of textiel. Wat wil jij?

Neem bovenstaande antwoorden met je mee naar onze winkel. Nadat je de verandazonwering hebt uitgezocht, komen onze vakmensen inmeten en het bij je thuis monteren. Dan kan het grote genieten beginnen. Houd tijdens het gebruik ook rekening met de weersomstandigheden en zorg ervoor dat je de zonwering tijdig sluit bij harde wind of stormachtig weer. Voer geregeld onderhoud en schoonmaakbeurten uit zodat je lang kan genieten van je nieuwe aanwinst!

Kan je dit zelf installeren? Als je heel handig bent misschien? Je bespaart installatiekosten maar haalt je wel wat op je hals! Waarom je kiest voor installatie door Aanhuis.nl? Onze vakmensen hebben de nodige expertise en ervaring om de zonwering efficiënt en correct te installeren. Ze zijn bekend met de technische aspecten, veiligheidsvoorschriften en de beste installatiemethoden.

Voor wie echter de voorkeur geeft aan gemak, expertise en garantie, kan professionele installatie de beste keuze zijn! Wil je weten wat de kosten zijn? Vraag een offerte aan!

Oersterk doek

De zonwering wordt gemaakt van oersterk glasvezeldoek met een lange levensduur. Verkrijgbaar in meer dan 60 kleuren, verschillende weefsels, texturen en prints waardoor er altijd iets bij jouw smaak en huis past. Weet je dat je ook kan kiezen voor verduisterende zonwering? Zo bepaal je zelf de mate van filtering en behoud je zicht naar buiten toe als jij dat wenst. Stijlvolle collecties van modern tot tijdloos.

De doeken worden met een veersysteem op spanning gehouden, waardoor de doeken heel strak staan en niet gaan klapperen. Een windvaste constructie zonder hinderlijk geluid tijdens lome zomeravonden!

Door gebruik van slimme motoren, bedien jij je zonwering gemakkelijk met een afstandsbediening of app op je smartphone of tablet. Veilig, makkelijk, energiebesparend en vol comfort. En geen paniek, wij meten en monteren alles voor je! Meer weten? Maak eenvoudig een afspraak!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De beste buitenzonwering voor jou, is iets persoonlijks. Wat vind je mooi, wat werkt voor jou, wat past bij je huis? Bij Aanhuis.nl bieden we je kwalitatief goede merken, dus onze buitenzonwering is altijd goed. Kom langs en bespreek je wensen. Wij adviseren en inspireren niet alleen, we monteren het ook voor je!

Beiden weren de zon perfect en lopen strak langs je raam waarbij een rolluik het raam compleet afsluit. Wil je nog naar buiten kunnen kijken, kies dan een screen. Ga je dus direct voor veiligheid, kies dan een rolluik. Wil je ze eerst eens bekijken? Kom dan naar de winkel!

Die vraag beantwoorden we graag voor je. Hiervoor hebben we wat meer informatie nodig. Welk soort buitenzonwering kies je en wat heb je precies nodig? Hebben we alles samen verzameld dan maken wij een prijsopgave voor je, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Bekijk alle veelgestelde vragen