Lamellen

Lamellen zijn niet alleen functioneel, maar zeker ook zeer sfeervol. Lamellen, ook wel verticale jaloezieën genoemd, zijn zeer geschikt voor grote glaspartijen en schuifpuien en zorgen voor een vrij uitzicht zonder inkijk. Ook zijn ze bruikbaar voor schuine ramen. Onze lamellen zijn in vele kleuren en maten te verkrijgen, speciaal afgestemd op jouw interieur en precies op maat gemaakt.

Welke voordelen hebben verticale lamellen?

Je kent lamellen natuurlijk van openbare gebouwen en kantoorpanden. Dit komt omdat lamellen erg praktisch zijn. Ook zijn ze zeer geschikt voor woningen, hier een aantal voordelen:

  • Ideaal voor schuifpuien
  • Inkijk beperken
  • Lichtinval reguleren
  • Isolerend

Heb je een schuifpui, dan zijn lamellen de ideale raamdecoratie. Want je schuift de lamellen opzij, net als de schuifpui. Op deze manier heb je geen 'last' van raamdecoratie boven je schuifpui of wapperende gordijnen die in de weg hangen. Wil je graag de mogelijkheden voor lamellen bij jou thuis bespreken? Kom dan naar de winkel of plan direct jouw afspraak voor een oriënterend adviesgesprek.

Welke lamellen kies jij?

Lamellen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, denk aan aluminium, stof of pvc. Het materiaal bepaalt ook de uitstraling van je lamellen. Ook bij de kleuren kies je uit een breed assortiment, van roomwit tot mat zwart, je kiest de kleur lamellen die het beste past bij jouw woonstijl.

Hoogwaardige lamellen met je mobieltje besturen

Wij hebben lamellen van de merken Luxaflex®, Bece en de Aanhuis-collectie. Wanneer je hoge ramen hebt is het goed om er van tevoren over na te denken hoe jij je lamellen wilt bedienen. Dat kan eenvoudig met een stang of een koord. Erg handig is ook de optie die Luxaflex® biedt; jouw lamellen elektrische bedienen.

Met de PowerView® van Luxaflex® bestuur jij jouw lamellen eenvoudig via de smartphone of zelfs per spraakopdracht. Wil je graag zien hoe lamellen werken? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt en we laten je graag verschillende lamellen zien zodat je overtuigd jouw keuze maakt.

Volop lichtinval en volledige privacy

Een van de voordelen van lamellen is dat je ze opzij schuift. Stel je hebt hoge ramen of een schuifpui naar de tuin toe dan kan je met lamellen volop genieten van het uitzicht.

Omdat je lamellen stapsgewijs verschuift, bepaal jij hoeveel inkijk je toelaat. Zo geniet je op elk moment van je privacy. Omdat je makkelijk bepaalt hoeveel licht je naar binnen laat heb je tegelijkertijd ook de warmte in je woonkamer of keuken onder controle.

Wil je de zon mijden schuif je de lamellen dicht. Heb je licht nodig omdat je in de keuken druk bezig bent dan laat je de lamellen zo ver mogelijk open staan. Graag bespreken wij samen de mogelijkheden voor lamellen in jouw woning. Maak een afspraak of kom naar de winkel.

Deze verduisterende lamellen in lichtgrijs geven een moderne en strakke uitstraling aan jouw slaapkamer.

i

Witte lamellen zorgen voor een luchtige sfeer in jouw living.

i

Lamellen zijn ideaal voor hoge ramen en wat zien deze grijsblauwe lamellen er prachtig uit!

i

Fan van een Scandinavisch licht interieur? Witte lamellen zijn de ideale raamdecoratie!

i

Lamellen stralen rust en eenheid uit, voor een ontspannen sfeer in je woonkamer.

i

Lamellen zijn ideaal voor hoge en brede ramen.

i

De ideale raamdecoratie voor je gang, lamellen op maat.

i

Lamellen passen vanwege de strakke lijnen uitstekend in een design interieur.

i
Kom langs in de winkel om onze lamellen te bekijken!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om lamellen schoon te maken, gebruik je een stofdoek of plumeau om stof te verwijderen. Veeg eventuele vlekken weg met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Droog de lamellen grondig af om schade te voorkomen.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Bekijk alle veelgestelde vragen