Duurzame gordijnen

Met onze collectie duurzame producten gaat onze aandacht niet alleen uit naar het recyclen van materialen of naar het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van nieuwe producten. Met onze liefde voor schoonheid en oog voor kwaliteit verduurzamen wij onze collectie en brengen wij ook nog eens prachtige producten. Naast een ruime collectie duurzame vloeren, zijn wij trots een compleet nieuwe collectie duurzame gordijnen aan te kunnen bieden.

Nieuwe collectie duurzame gordijnen

Duurzaamheid is ook in interieurs belangrijk, zelfs voor gordijnen. Onze collectie omvat overgordijnen, vitrages en inbetweens gemaakt van gerecyclede materialen, zoals omgesmolten wegwerkplastic zoals petflessen. Door gebruik van reststromen verminderen we afval en verduurzamen we het productieproces. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Kom onze duurzame gordijnen bewonderen en voelen in de winkel! Benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

80% gerecycled materiaal, 100% zacht

Onze duurzame gordijnstoffen zijn dus verkrijgbaar voor overgordijnen, vitrages en inbetweens. Stuk voor stuk met een enorme keuze in kleur, dessins en dikte van de stof. Wat nou als we deze mooie stoffen kunnen behouden en tegelijkertijd een collectie neer kunnen zetten die beter is voor onze omgeving, het milieu en dus ook voor onszelf? En dat kan, dat bewijzen we met de nieuwe Blauw collectie duurzame gordijnen.

Onze toewijding aan duurzaamheid vertaalt zich naar een collectie met herbruikte materialen en waarvan minimaal 80% van de garens gerecycled is. Dit geeft niet alleen oude materialen een nieuw leven, maar vermindert ook de impact op het milieu.

De stoffen voelen zacht, vallen soepel en zijn net zo mooi als je al gewend was van onze collectie gordijnen. Meer weten? Dat kan! Maak dan eenvoudig een afspraak en ontdek hoe je met onze Blauw collectie kunt bijdragen aan een groenere en stijlvolle leefomgeving. En geen zorgen over het ophangen, dat doen wij voor je!

Duurzaam in kleur en dessin

Onze duurzame gordijncollectie zit vol fascinerende kleuren en structuren. Rustige, natuurlijke kleuren zoals van chique basistinten als off white, zand en naturel tot levendige kleuren als lila en vanillegeel.

Mooie basics stoffen met bijzondere weefsels die verkrijgbaar zijn in zowel uni kleuren als hippe dessins. Wat je niet direct ziet is dat de stoffen een zeer hoog gehalte van herbruikbaar materiaal bevatten, minimaal 80%, vaak zelfs 100%, verwerkt worden in de stoffen en garens. Bijvoorbeeld reststromen en afval als polyester, wol, katoen en acryl, soms volledig uit pet of gerecyclede aardolie.

Wij gaan op deze manier verspilling tegen en hergebruiken we materialen die anders verloren zouden gaan. En dat bij jou voor de ramen!

Duurzame gordijnen in huis

Kiezen voor duurzame gordijnen in je huis biedt meerdere voordelen. Allereerst dragen ze bij aan energiebesparing, omdat ze fungeren als een isolerende laag die warmteverlies in de winter beperkt en de koelte in de zomer behoudt. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Daarnaast spelen duurzame gordijnen een rol in klimaatbeheersing, waardoor je het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat kunt genieten. Ze helpen de temperatuur te reguleren en verminderen de afhankelijkheid van verwarming of airconditioning. Zelfs op het gebied van gezondheid bieden duurzame gordijnen voordelen door het gebruik van gezonde materialen. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen. Kortom, de keuze voor duurzame gordijnen heeft niet alleen positieve milieueffecten, maar draagt ook bij aan comfort en welzijn in je huis.

Met de juiste aanpak van duurzaam onderhoud verleng je de levensduur. Regelmatig onderhoud, zoals stof verwijderen, helpt slijtage te voorkomen en behoudt de kwaliteit van de stof. Jouw duurzame gordijnen koop je bij Aanhuis.nl.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Duurzame gordijnen onderscheiden zich door het gebruik van milieuvriendelijke materialen, een duurzaam productieproces en een focus op recyclebaarheid. Vraag ernaar in onze winkel.

Onze duurzame gordijnstoffen zijn verkrijgbaar voor overgordijnen, vitrages en inbetweens. Stuk voor stuk met een enorme keuze in kleur, dessins en dikte van de stof.


Bij Aanhuis.nl vergelijken we graag appels met appels. Als je ons o.a. aangeeft welke stof je wenst, welk soort gordijnen voor hoeveel ramen en welke bediening je kiest, maken wij een offerte voor je op. Zo weet jij exact waar je aan toe bent!

Bekijk alle veelgestelde vragen

Duurzame gordijnen met isolerende werking

De stoffen van de duurzame gordijnen hebben het allemaal; stijlvol, subtiel en sierlijk. Daarbij zijn ze kamerhoog, brandvertragend, verkrijgbaar in verschillende transparanties en verkrijgbaar met voering plus; ze zijn een lust voor het oog. Stoffen die je aan wilt raken, klassiek én een beetje stoer en ruig. Dit past in elke trend of woonstijl; of je houdt van retro of modern, basic of klassiek. Daarbij hebben gordijnen een isolerende werking en dat komt in deze tijd heel goed van pas! Er zijn zelfs stoffen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Zo sluit jij je gordijnen met een goed gevoel!

Wil jij ook je steentje bijdragen, dat kan al met de inrichting van je huis! Bij Aanhuis.nl hebben we een prachtige Blauw collectie. Deze collectie bestaat uit duurzame vloeren en duurzame gordijnen. Heb je de keuze voor nieuwe producten in je interieur, denk eraan dat 'groen' verkrijgbaar is in allerlei kleuren.

Maak eenvoudig een afspraak of kom langs in onze winkel!