Beton ciré

Beton ciré is een harde vloer. Het is een soort betonstuc op basis van een mengsel van beton of cement met hars. In de volksmond ook wel woonbeton of betonstuc genoemd. Door deze unieke samenstelling kan beton ciré op nagenoeg iedere ondergrond aangebracht worden. Dat aanbrengen gebeurt met een spaan. Echt handwerk dus! In welk interieur past beton ciré? Voor moderne of industriële interieurs, of juist de licht Scandinavische woostijl, die een stoer karakter kunnen gebruiken. Met beton ciré maak je van elk interieur een sfeervol interieur.

Vloer met comfort

Met een beton ciré vloer combineer je de strak- en stoerheid van beton met comfort. Het is waterdicht, gemakkelijk schoon te houden, naadloos en het oogt warm. Ook wordt beton ciré ambachtelijk met de hand aangebracht voor een nog uniekere uitstraling. In vele gevallen kan het aanbrengen op de bestaande vloer, zolang deze vast zit en egaal is. Verdere egalisatie van de vloer is onze taak.

Door het toepassen van verschillende lagen met topcoatings heb je de zekerheid van jarenlang woonplezier, ook met kinderen. Overweeg je beton ciré in de badkamer? Zeker doen! Door een speciale formule is beton ciré waterafstotend en zo geschikt voor vochtige ruimtes als keukens, badkamers en toiletruimtes. Weet je dat beton ciré over tegels aangebracht kan worden? Helemaal handig in de badkamer! Zijn er dan nog beton ciré badkamer nadelen? Wij zien voornamelijk voordelen, want beton ciré vloeren zijn super sterk, krasbestendig, slijtvast en geweldig mooi!

Heb je vragen of wil je beton ciré bekijken? Maak eenvoudig een afspraak!

Maak een afspraak

BetonDesign van Forbo Eurocol

Naast beton ciré van Bruizt, hebben wij ook een soort zelfde materiaal van Forbo Eurocol. Het BetonDesign van dit merk is een afwerkvloer wat je gelijk kan laten installeren op een geschikte ondergrond. Het resultaat is een strakke, vlakke vloer, met een hightech industriële 'betonlook' uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Ook mogelijk voor op je wanden én is te verwerken met enige structuur in de afwerklaag. Ideaal voor grote ruimtes, maar ook voor in je woonkamer.

Beton ciré kleuren

Voor ieder interieur en elke stijl hebben wij een kleur beton ciré, zoals verschillende grijs- en aardetinten. Zit de passende kleur hier niet tussen? Dan is het mogelijk om een RAL-kleur aan te mengen. Bij een oppervlakte van bijna 500 m2 is zelfs iedere RAL-kleur mogelijk. Vraag in onze winkel naar de mogelijkheden.

Het aanbrengen van beton ciré

Als je de keuze hebt gemaakt voor een beton ciré vloer, dan gaan we graag voor je aan de slag. Belangrijk is om een goede basis te hebben met een egale ondergrond en dat doen wij met het egaliseren van de ondergrond. Dit zal voorgaand aan de beton ciré zo'n 3 mm zijn. Om oneffenheden weg te werken, kan dit meer zijn. De ondergrond dient schoon, vormvast, stabiel, droog en watervast te zijn. Totale diklaagte is 5 tot 7 mm.

Wil je meer weten? Dat kan! Kom naar onze winkel, tot snel!

Bezoek onze winkel
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Een groot voordeel van beton ciré is dat de vloer waterdicht is. Zeker geschikt voor ruimtes als de badkamer, toilet en keuken. En naast dat de vloer waterdicht is, is deze ook nog supersterk, krasbestendig en goed te onderhouden.

Het voornaamste verschil is dat de vloeren verschillende bestanddelen bevatten. Een beton ciré vloer heeft een stuclaag van cement met kunststof-harder terwijl een gietvloer opgebouwd is uit lagen en deze gietlagen uit kunsthars bestaan.

Bekijk alle veelgestelde vragen