Behoud de kwaliteit van je pvc vloer

Een nieuwe pvc vloer is leuk, maar hoe behoud je de kwaliteit van de pvc vloer? Dit kan onder andere door de juiste slijtlaag te kiezen. Ook kan je voorzorgsmaatregelen nemen, door de vloer regelmatig schoon te houden, veel gebruik van deurmatten en de meubels/stoelen te voorzien van filters onder de poten. Ook het speelgoed van kinderen kan rekening mee worden gehouden dat deze geen harde en scherpe punten bevatten. Wij vertellen je graag mee over het behouden van de kwaliteit van de pvc vloer.

Dikte slijtlaag pvc vloer

De slijtlaag voor pvc vloeren staat vaak gelijk aan de krasbestendigheid en ook aan de levensduur van de vloer. Hoewel beiden ook in verband staan met het gebruik en het onderhoud. Hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer. Wij leggen je graag uit wat de dikte van de slijtlaag betekent voor het (intensief) gebruik en houdbaarheid van vloer.

Om ervoor te zorgen dat jouw vloer ideaal is voor het gebruiksgemak en de houdbaarheid van de vloer, geven we je graag een richting met welke dikte van de slijtlaag je rekening mee moet houden. De meest voorkomende diktes voor een slijtlaag zijn: 0,3mm / 0,55mm / 0,7mm

  • 0,30mm: Normaal huishoudelijk gebruik als slaapkamer, zolder
  • 0,55mm: Redelijk tot zwaar huishoudelijk gebruik en projectmatig gebruik als woonkamer met gezin en/of huisdieren of keuken
  • 0,70mm: Zwaar huishoudelijk / zwaar projectmatig en industrieel gebruik als woonkamer met zwaar gebruik, winkel of fabriek.


Is de pvc vloer bestand tegen intensief gebruik?

De dikte van de slijtlaag is dus van belang voor het gebruik van de vloer. Hoe meer de vloer wordt gebruikt, des te dikker de slijtlaag. Daarnaast is het handig om te weten dat vloeren ook andere functionaliteiten kunnen bieden, zoals geluiddempend en isolerend, ook is de pvc vloer geschikt voor de badkamer. De pvc vloer is namelijk water- en vuil afstotend. Zorg wel dat je hierover eerst informatie op vraagt.

Houd er dus rekening mee dat een pvc-vloer voor intensief gebruik altijd is voorzien van een toepasselijke slijtlaag. Heb jij honden en kinderen en je wilt graag een pvc vloer leggen, houd er dan rekening mee dat deze een dikkere slijtlaag moet hebben. Een pvc vloer voor in de keuken adviseren wij vaak om voor een dikkere slijtlaag te kiezen.

Ontdek onze pvc vloeren


Gaat een pvc vloer samen met een houtkachel?

Een pvc vloer voor een houtkachel is mogelijk, maar hiervoor moet je wel een aantal zaken in overweging nemen. Allereerst moet het gewicht van de kachel op gelijke delen verdeelt worden, een kachel voorzien van smalle voeten/poten kan ervoor zorgen dat de punten van de poten in het pvc kunnen drukken. Een minimale oppervlakte van 25 cm² is dus van belang om schade aan de pvc vloer te voorkomen. Ook kan je ervoor kiezen om een stevige (metalen of glazen) onderzetplaat onder de kachel te leggen, om zo het gewicht van de kachel beter te verdelen.

De onderzetplaat verdeelt zowel het gewicht als de warmteafstraling van de kachel en beschermt je vloer zo tegen alle schade. Wanneer je een kachel opent, kunnen wel eens vonkjes de kamer binnenspringen en kleine brandvlekken op je vloer achterlaten. Maar wie zich brandt, moet niet altijd op de blaren zitten: een beschermende onderlegplaat vermijdt verschroeide vlekjes en zorgt ervoor dat je pvc vloer brandschoon blijft.


Is een pvc vloer kleurvast?

Wanneer je een pvc vloer hebt uitgezocht wil je graag zeker weten of deze kleurvast is. Want wanneer is een pvc vloer kleurvast? Dit heeft alles te maken met het soort vloer dat jij aanschaft. Iedere vloer heeft haar eigen kwaliteiten en intensieve kleuren, zo hebben wij vloeren van Moduleo, Therdex, COREtec, Ambiant en ons eigen Aanhuis.nl merk.

Alle vloeren staan garant voor een goed kleurbehoud afhankelijk van het gebruik van de vloer. Ook is het onderhoud van de vloer van groot belang. Zo kan je zorgen voor voldoende deurmatten en 1x per weer stofzuigen, zodat zand geen schade aan kan richten. Of een extra slijtlaag als je weet dat de vloer intensief gebruikt gaat worden. Dit alles zal het kleurbehoud van jouw pvc vloer tegoed doen.

Bij grote raampartijen adviseren wij zonwering om het constant en fel zonlicht te weren, dat is ook voor de meubels beter. Over onze kwalitatief goede pvc vloeren ontvangen wij geen klachten over verkleuring. Dus de uitgezochte kleur is een blijvende kleur!

Bezoek onze winkel


Laat je inspireren!

Beleef en ontdek de verschillende voordelen van onze topkwaliteit pvc vloeren misschien wel voorzien van een extra slijtlaag in één van onze winkels bij jou in de buurt. Met welk merk vloer kom jij thuis?

Maak een afspraak


Een pvc vloer is niet kapot te krijgen!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief