Forbo vinyl collectie

Ben jij op zoek naar een geweldige vinyl vloer? Een vloer waarvan je op aan kunt? Ontdek de collecties Novilon® Nova Luxe, Novilon® en Viva Beton van Forbo! De vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, comfortabel, sterk, stil en last but not least duurzaam. Zo draag je ook nog een beetje bij aan de natuur!

Novilon® Nova Luxe

Nova Luxe is uniek. Dankzij het levensechte reliëf en de innovatieve V-groef is deze vloer niet langer van echt hout en steen te onderscheiden. De all-over beton- en houtdessins variëren van warmere tot koelere kleuren met iets meer aandacht voor warm; helemaal in lijn met de mode van morgen.

Er zijn verschillende varianten mogelijk van hout- en steendessins, tot dessins met een levensecht reliëf. Toepasbaar voor iedere woonomgeving. Met de unieke look en hoge kwaliteit geef je duurzaam vorm aan jouw leefomgeving. Meer kleuren vind je bij ons in de winkel!

Novilon® vtwonen

Een pracht samenwerking. Iedereen kent vtwonen, het is een begrip als je gek bent op interieur. Het is dan ook niet zo vreemd dat zij een samenwerking zijn aangegaan met Forbo om de mooiste collectie vloeren bij elkaar te verzamelen. Zo ook een groot aantal Novilon vloeren.

De Novilonvloer collectie vtwonen is dan ook gericht op strak en tijdloos design. Passend in ieder interieur. Geheel uniek en natuurlijk verkrijgbaar bij Aanhuis.nl. Ontdek alle Forbo vloeren van de Novilon® vtwonen collectie in onze winkel en laat je inspireren.


Viva Beton

Een tijdloze collectie, de Novilon Viva Beton. Van vernieuwende betonmotieven in diverse tinten tot de klassieke zwarte tegel. Genieten van de voordelen van een vinylvloer, met de look van een stoere stenen vloer. Geen harde, koude tegels, maar een verende en warme vloer. Gemakkelijk schoon te maken en ook nog eens geluiddempend. De Viva Beton is onder andere verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs en neutraal.

Deze collectie heeft alles wat Novilon® groot heeft gemaakt. Van houtdessins tot vernieuwende betonmotieven en van stoere steentinten tot warme textieldessins.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Veelgestelde vragen

De linoleum vloeren, die vallen onder de merknaam Marmoleum® zijn duurzame vloeren met een hoge kwaliteit. Ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waardoor de vloer ook echt duurzaam is. Hij draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

De oppervlakte van de ruimte speelt een rol. Laat daarom de stylist in de winkel goed met je meedenken. Verder is de kleur en de structuur belangrijk. Het geeft een bepaald karakter weer. Hoogpolig of grof geweven is meer voor een nonchalante uitstraling, laagpolige kleden zijn vaak wat netter en strakker.

Laat je vooral inspireren in onze winkel en bekijk samen met de stylist wat bij jou en je woning past.

HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Eigenlijk zijn er geen verschillen. Karpet komt van het Engelse woord 'carpet', vandaar dat wij ook vaak karpet zeggen. Veel gemakkelijker is om het een vloerkleed te noemen, dat dekt de lading goed.

De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


De meest voorkomende vloerverwarming is infrezen. In de bovenkant van de cementdekvloer worden sleuven gemaakt. De buizen liggen boven in de sleuven van de vloer. De sleuven worden gedicht door het aanbrengen van een dunne laag cement. Zo wordt ook gelijk de vloer geëgaliseerd.

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van matten, geleidende folie of elektrische kabels die op de bestaande ondervloer worden gelegd. Installatie van elektrische vloerverwarming is daardoor relatief goedkoop. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming.

Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Om aan iedere smaak te voldoen hebben we bij Aanhuis.nl een uitgebreide collectie duurzame vloeren op de markt gebracht. Denk daarbij aan Marmoleum, pvc (zonder de weekmakers) en CorQ, een vloer gemaakt van kurk.

Creatino, Marmoleum Click, Organico, Natuur CorQ en CorQ, dat zijn de namen die je in de gaten mag houden! Deze vloeren zijn klikbaar, dus is er geen verlijming nodig. Deze zijn verhuisbaar, wat ze nog duurzamer maken.

Bekijk alle veelgestelde vragen